29 Kwietnia 2026, 16:16:38 czas Polski

Autor Wątek: MAKITA VC2512L czy Mac z Casto?  (Przeczytany 3761 razy)

Offline Stasiek

MAKITA VC2512L czy Mac z Casto?
« dnia: 27 Lutego 2017, 22:48:40 czas Polski »
Cześć, potrzebuje zakupić odkurzacz, będę chciał go używać razem z separatorem do piły stołowej, grubościówki, oraz szlifierek.
U sprzedawcy którego chcę zakupić pilarkę, oraz grubościówkę, widzę na aukcjach, że ma  MAKITA VC2512L, a może by znowu jakiś rabat wytargował. Czy może macalister z castoramy?
Zależy mi na tym, żeby w miarę czysto było w garażu. Pozdrawiam

Offline anek600

Odp: MAKITA VC2512L czy Mac z Casto?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2017, 00:41:58 czas Polski »
Ja mam mac z casto, 365zł w promocji i powiem że jestem zadowolony ale to jest odkurzacz a nie odciąg i może być mało wystarczalny przy piłach itp. moc jest ale pojemność nie ta, nie mówiąc już o grubościówce która jednak wytwarza trochę wióra. Używam go do szlifierki mimośrodowej oraz ukośnicy oraz do sprzątania i jest ekstra ale piła jakaś spora a tym bardziej grubościówka to już za mała pojemność.

Offline przemoprzem

Odp: MAKITA VC2512L czy Mac z Casto?
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marca 2017, 08:33:37 czas Polski »
Idziesz na złom i kupujesz za "20 zł" beczkę po oleju chyba 60 litrów mam - robisz przegrodę do separacji, albo cyklon z blachy i masz całkiem spoko działający system. A jak chcesz poodkurzać warsztat to masz odkurzacz. Można i większą ale ta 60 litrów jest w sam raz - pojemność całkiem spoko a można samemu ją wyładować.