25 Kwietnia 2026, 21:11:33 czas Polski

Autor Wątek: Metabo Bosch mimosrodowa  (Przeczytany 7779 razy)

Offline Twierdzenie

Odp: Metabo Bosch mimosrodowa
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Czerwca 2016, 22:18:31 czas Polski »
Czy do metabo sxe 3125 nadają się zwykle krążki Boscha bądź z marketów, chodzi o rozstaw otworów?
Dzięki

Offline Twierdzenie

« Odpowiedź #16 dnia: 27 Czerwca 2016, 12:19:46 czas Polski »
Ja mam metabo sxe 3125 i jest to - według mnie - jeden z najlepszych sprzętów w tej cenie. Wygląda na dość solidnie wykonaną i jest cicha.
Gerdo, możesz napisać jak jest z tymi otworami w papierze/dysku? Pasują od innych producentów/noname'ów?
Dzięki

Offline Twierdzenie

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Lipca 2016, 08:59:57 czas Polski »
Kupiłem Boscha pex 400.
Większa moc, walizka no i cena wyższa od Metabo sxe 3125 zaledwie o 25 pln.
Jedyne co mnie zastanawia to iskrzenie w obudowie (szczotek?). Może tak powinno być? Podpowie ktoś?

Offline Gerdo

« Odpowiedź #18 dnia: 17 Lipca 2016, 12:50:21 czas Polski »
Na krążkach jest z 6 -8 otworów, a stopie szlifierki kilkanaście,  dlatego krążki ścierne zawsze pasują do szlifierek.

Popracuj kilkanaście minut w pracy ciągłej i jeśli zacznie śmierdzieć, to znaczy ze coś jest nie tak. Jest to bardzo charakterystyczny zapach, którego nie potrafię opisać,  lecz ktorego nie da się nie zauważyć.

Nie sądzę jednak aby to bylo coś poważnego, bo przypuszczam, że zaglądnąłeś pod to co w załączniku wysłałem (analogicznie to samo w PEX 400)
Jeśli coś jest nie tak, to z tego miejsca powinny iść swego rodzaju błyski, a nie zwykle iskrzenie, ponieważ na takiej zasadzie silniki szczotkowe działają.

Offline Jakub82

« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2017, 20:49:35 czas Polski »
Na jednym z blogiw napisali ze jest to nowszy model od 59g346 tamta ma podane na blogu skok oscylacji 5mm natomiast przy nowszym modelu nie opisali tego, wogole mam wrazenie ze pierwsza wersja to to samo co terazniejszy model bass polska . Gdzie  skok wskazany jest na 3mm. Czytam te wszystkie dane i glupieje. Moze ktos mi powie cos o tych trzech modelach.

Offline gargul

« Odpowiedź #20 dnia: 11 Marca 2017, 23:45:41 czas Polski »
Kupiłem Boscha pex 400.
Większa moc, walizka no i cena wyższa od Metabo sxe 3125 zaledwie o 25 pln.
Jedyne co mnie zastanawia to iskrzenie w obudowie (szczotek?). Może tak powinno być? Podpowie ktoś?
Nie wiem czy się mylę ale patrząc na ceneo chyba wiarygodne źródło to bosch jest 100zł droższy i pex400 to zielona seria BOSCH