02 Maja 2026, 09:38:34 czas Polski

Autor Wątek: nexterio.pl - czy ktos kupowal?  (Przeczytany 9509 razy)

Offline leśny człowiek

Odp: nexterio.pl - czy ktos kupowal?
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Października 2016, 08:32:28 czas Polski »
Kupowałem u nich kilka razy, zarówno elektronarzędzia (nie było niemiłych niespodzianek, zarejestrowałem je na stronie Metabo, więc oryginały, w pancernych opakowaniach), jak i drobnicę (mają dosyć tanio wkręty Spaxa). Nie mogę na nich narzekać, mają niskie koszty wysyłki, choć na ostatnią dostawę czekałem z tydzień czasu.

Offline skraburski

« Odpowiedź #16 dnia: 12 Października 2016, 22:28:42 czas Polski »
Wczoraj zamówiłem u nich dw745. Mam nadzieję, że szybko dojdzie, i że będzie to wersja 1850w jak było w opisie aukcji
w sobotę kupiona, we wtorek wysłana i dzisiaj doszła, wszystko zgodnie z opisem :)

Offline Paweł B.

« Odpowiedź #17 dnia: 13 Października 2016, 19:55:16 czas Polski »
negatywne opinie na ceneo to pewnie jakaś konkurencja czy coś...ja kupiłem u nich już 5 rzeczy i wszystko doszło jak trzeba. Nawet wiertarkę boscha wysłali mi "made in germany" a nie "made in china" . A mogli wysłać u Chińczyka składaną.

Offline Jarek Pa

« Odpowiedź #18 dnia: 13 Października 2016, 20:34:01 czas Polski »
W niedzielę zamówiłem kilka rzeczy dzisiaj wszystko dotarło , dobrze zabezpieczone i spakowane . Ja polecam.

Offline Paweł B.

« Odpowiedź #19 dnia: 21 Czerwca 2017, 17:10:03 czas Polski »
Też macie wrażenie że sklep idzie do likwidacji? Za bardzo już nie tam nic

Offline leeching

« Odpowiedź #20 dnia: 21 Czerwca 2017, 19:06:01 czas Polski »
Kiedyś nazywali się megastore i mieli dużo towaru w bdb cenach, do tego był z nimi bardzo dobry kontakt. Nawet jakąś reklamację robiłem i załatwili to wzorowo.
Potem zmienili nazwę na nexterio i nagle towaru coraz mniej.
Ostatnio nazywają się nexterio outlet i widzę tylko jakieś płytki itp. Szkoda tego sklepu albo tego, co się z nim dzieje.

W porównaniu do pseudosklepów typu budujesz.pl, to nexterio było wręcz z innej planety.

Offline L4

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Czerwca 2017, 19:07:42 czas Polski »
Zawsze mieli zagraconą kategorię wiertłami i itp, a teraz świeci pustkami od paru miesięcy (przynajmniej w dziale narzędziowym).

Offline Paweł B.

« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwca 2017, 13:36:02 czas Polski »
napisałem do nich zapytanie w sprawie asortymentu. Odpisali mi, że teraz zmieniają branże i głównie będą sprzedawać płytki ceramiczne. Tak więc garstka narzędzi pozostanie ale w minimalnym stopniu