Mały update. Trochę mnie tu nie było, na szczęście sesja poprawkowa już za mną i nic nie przeszło na następną sesję więc może będzie ciut więcej czasu.
W dniu dzisiejszym zacząłem budowę wieszaka na małe ściski, projekt gdzieś w głowie na szybko. Udało mi się dzisiaj przyciąć materiał i wstępnie wyszlifować. Chciałem również pozaokrąglać krawędzie ale zapomniałem, że łożyska w moich frezach z dedry się posypały, więc z frezowania nici. No i na tym dzisiaj zakończyłem.
Temat drugi. Jakiś czas temu w dziale BHP pytałem o okulary ochronne. Na początku korzystałem z yato za 10zł - niewygodne i co chwilę parowały, ogólnie jakość adekwatna do ceny. Potem miałem okulary Boscha, które dostałem do odkurzacza, trochę bardziej wygodne ale dalej bardzo parowały, więc również do pracy niezbyt się nadawały ponieważ co chwile musiałem je ściągać i wycierać. Po tych problemach, na mojej liście rzeczy do zakupienia znalazły się okulary z Festoola i tak się trafiło, że akurat dostałem je na urodziny

Dzisiaj miałem okazję pierwszy raz ich używać i przyznam, że różnica jest kolosalna. Zero pary przy tych samych warunkach co zawsze, do wygodny też nie mam żadnych zastrzeżeń. Muszę przyznać, że w tym wypadku cena = jakość. Jeżeli ktoś ma podobny problem jak ja polecam, nie powinien się zawieść.
Brnąc dalej w temat BHP, pozostaje mi do rozwiązania temat ochrony słuchu, który mam nadzieję rozwiąże się, gdy uda mi się zakupić Sensgardy. Dzisiaj miałem kilka godzin na uszach zwyczajne marketowe słuchawki ochronne i do teraz mnie uszy bolą od ścisku.
Na dzisiaj to wszystko, co chciałem napisać