Witam wszystkich forumowiczów Dom i Drewno
Nazywam się Robert, pochodzę z Opolszczyzny ale od kilku dobrych już lat mieszkam na Śląsku a dokładniej w Tychach. Rok temu stałem się posiadaczem niewielkiej działki w górskim terenie wraz z domkiem typu brda i odkrywam uroki odpoczynku pracując fizycznie. Zawodowo pracuję głową (ale nie rozbijam nią cegieł na festynach jakby ktoś miał wątpliwości), a odpoczywam w trakcie pracy fizycznej (np: kopiąc dołki pod słupki ogrodzeniowe) - taki to dziwny jestem - leżeć plackiem na plaży tudzież na leżaczku to nie dla mnie

Ponieważ rzeczony domek jak i teren wokół niego wymagał kilku prac, a nie mam dwóch lewych rąk, to uczę się powoli pracy z drewnem. Na to forum trafiłem szukając recenzji różnego rodzaju sprzętu dla stolarza (do tej pory posiadałem jedynie wiertarkę, wkrętarkę i młotek, no dobrze jeszcze mnóstwo innych pomniejszych ale do pracy z drewnem to tylko piłę ręczną z marketu :-) Tak czy owak dojrzewam do napisania pierwszego posta (poza tym powitalnym) i dlatego przedstawiam sie zgodnie z regulaminem co by nie zostać upomniamym przez starszych i zasłużonych członków tego forum. Swoją wiedzę i umiejętności stolarskie określam jako podstawy podstaw ale myślę, że dzięki Wam będą one rosły, a w przyszłości, kto wie, sam będę mógł udzielać fachowych porad młodszym adeptom sztuki stolarskiej.
Aha, jestem na etapie budowy własnej stolarni ale o tym będzie już w pierwszym prawdziwym poście.