12 Czerwca 2026, 00:00:35 czas Polski

Autor Wątek: Meble kuchenne.  (Przeczytany 7766 razy)

Offline Krzysiek_Ełk

Odp: Meble kuchenne.
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Sierpnia 2017, 11:01:01 czas Polski »

Do założyciela wątku - olej kuchnie i stań się specem od szaf, lepsze pieniądze :D
Proporcje zysk/koszty były dużo lepsze 20 lat temu. Zresztą chyba w każdej branży zmieniły się na gorsze. Nie zam jednak stolarza, który przez opisane w wątku trudności chciałby rzucić wszystko i pójść na etat za 2 - 3 tys. zł miesięcznie. Dzisiaj, żeby zarobić na kuchniach trzeba mieć pewną pozycję na rynku, dobrze prosperujący zakład i realizować duże zlecenia z bardzo dobrych materiałów. Na to pracuje się latami. Ważny jest też szybki, precyzyjny montaż i znieczulica psychiczna lub dobry alkohol :D Ps: dla osób które przeczytały całe internety i myślą, że posiadły 99% wiedzy stolarskiej polecam staż lub pracę pomocnika w stolarni i zaliczenie kilku montaży. Okazuje się, że od teorii do milionów jest bardzo daleko ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #31 dnia: 31 Sierpnia 2017, 11:58:12 czas Polski »

stań się specem od szaf, lepsze pieniądze :D

Ale dużo nudniej jest. Jak ja nie lubię szaf... brrrrr
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Sierpnia 2017, 19:45:36 czas Polski »
Za darmo nic nie ma. Wynajmij busa i sam przywiez.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Sierpnia 2017, 21:55:14 czas Polski »
Ale dużo nudniej jest. Jak ja nie lubię szaf... brrrrr

...bo nie masz domino. Z domino już łatwiej z takimi formatkami :)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #34 dnia: 31 Sierpnia 2017, 21:56:37 czas Polski »
Kiedyś się dorobię. CHCĘ kupić -pierwszy krok więc za mną ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Sierpnia 2017, 21:57:49 czas Polski »
Kupmy hurtem, będzie taniej :)

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #36 dnia: 31 Sierpnia 2017, 22:00:23 czas Polski »
Polecam raty :D mam zagłebiarkę a to wszystko przez WAS :D Kup zagłebiarkę mówili, będzie fajnie mówili :D :D
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

kwita

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 31 Sierpnia 2017, 22:05:45 czas Polski »
Tu nie problem w ratach. Jest domino festool, kołkarka mafell, lamelownica lamelo. Najbliżej mi do domino. Chcę domino i ch... :)

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #38 dnia: 31 Sierpnia 2017, 22:10:37 czas Polski »
Kwita za mną też chodzi domino ale jak powiedziałem o tym żonie to mnie wyśmiała :D kumasz? Mówi tak:
- widzisz naszego malucha w wózku? Ile kompletów ciuszków mu kupiłeś? ( ja nic nie kupiłem bo ona stwierdziła że pomyle rozmiary) Wiesz co ja bym za tą kase kupiła? Np nowe firanki, zasłony i może jakieś buciki. Mówię do żony dobre firanki by mały miał w pokoiku i zajebiste buciki za ponad 3k zl a ona odpowiada:
-Buciki bym sobie kupiła!!!!
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Sierpnia 2017, 22:32:49 czas Polski »
-Buciki bym sobie kupiła!!!!
to dlatego moja stara nie wtraca sie w moje wydatki... woli sie nie denerwowac ;D

Offline benek161

« Odpowiedź #40 dnia: 04 Września 2017, 12:00:52 czas Polski »
W mojej okolicy jest kilkanaście stolarni i osób montujących kuchnie. Z tego co zaobserwowałem to tylko kilku najlepszych i największych (montujących kilkanaście kuchni miesiecznie) ma z tego dobry zarobek, reszta raczej na życie i tyle. Także marża nie jest niewiadomo jaka jak by sie niektórym zdawało  :P

Offline Andriu

« Odpowiedź #41 dnia: 04 Września 2017, 15:31:06 czas Polski »
lepiej jesc łyżką niż chochlą, może chochlą się szybciej najesz natomiast ryzyko zadlawienia jest większe. wszystko zalezy od ciebie. od razu nie wyskoczysz z firmą 20 osób i z zarobkami na poziomie 30 tys miesięcznie

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Września 2017, 07:59:11 czas Polski »
Ja w okolicy mam tez kilka firm z kuchniami, pokojami, itp.
Wszyscy bide kreca... naprawde... jeden kupil panamere gt, drugi dom i hektar dzialeczki :D

A sprzedaja bluma w cenie wiekszej niz ja go mam w detalu ;D

Nigdy nie maja do 1. Zawsze bida im zaglada do gara, maszyny biora w leasing no bo przeciez z gotowke im sie nie oplaci. Budynki wynajmuja bo przeciez bida i nie ma za co postawic ;D

Obsluguje od strony IT i tez nie maja pieniedzy na sprzet, na oprogramowanie to juz ani grosza ;D a pozniej sie czlowiek dowiaduje po pol roku ze koles kolejna chate wybudowal corce ktora ma 11 lat :D a niech ma  ;D

A ze mna sie targowali o uwaga 10pln na kwocie 100 ;D

To sie nazywa bieda!

kozio

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Września 2017, 09:47:02 czas Polski »
Mam kilku takich. Z nimi trza psychologicznie. Jeden tu kupuje i remontuje mieszkania.  Pytał się kiedyś czy zrobię do jednego meble.
Powiedziałem kwotę.
Więcej dupy  nie zawracal.  ;D

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #44 dnia: 05 Września 2017, 10:30:26 czas Polski »
I pewnie dochody w US tak niskie, że aż na 500+ na pierwsze dziecko się łapią....