26 Kwietnia 2026, 05:04:35 czas Polski

Autor Wątek: Wiertarka wielozadaniowa  (Przeczytany 10837 razy)

Offline ExpertGrupyTopex

Odp: Wiertarka wielozadaniowa
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Września 2017, 16:16:10 czas Polski »
Hej :)

jako pracownik Grupy Topex, która jest właścicielem marki GRAPHITE pozwolę sobie zabrać głos ponieważ mowa tu o naszych produktach.

Wkrętarka, o której wspomina Jakub_ - model 58G127 to wkrętarka z uchwytem 10mm i momentem obrotowym miękkim 20Nm, czyli raczej jest dedykowana do lżejszych prac montażowych.

Do intensywnych prac lepiej nada się coś mocniejszego z miękkim momentem obrotowym na poziomie ok 40Nm no i akumulatorami Li-Ion z zabezpieczeniem elektronicznym. Taka wkrętarka jest też niestety około dwukrotnie droższa, to np. model 58G227 z 13mm uchwytem i momentem miękkim 42Nm.

Tak to już niestety jest, że dobry sprzęt kosztuje więcej, ale zazwyczaj taki wydatek to inwestycja na długie lata.

Pozdrawiam,
Tomek

Offline siendziaty

« Odpowiedź #31 dnia: 14 Października 2017, 13:15:17 czas Polski »
Podepnę się pod temat, mam praktycznie identyczne wymagania.

Zastosowanie do głównie wiercenie w drewnie (w tym jako element do różnych samorobów np. stołowa).
Jak wspominałem w "powitalnym", jestem na etapie budowy domu i również sprzęt będzie mi potrzeby do różnych prac. Żelbetu się nie boje, poza stropem nie ma go dużo.

Macie jakieś doświadczenia z DeWaltem DWD024? Nie by tu wymieniany. Mogę mieć nowego za 260 zł.
Bosch zielony ma dość kiepskie opinie. Graphita mam szlifierkę i nie wzbudza mojego zaufania, chociaż ma świetny kabel zasilający (dłuuugi, elastyczny, czerowny i rzepem).

Offline Jakub_

« Odpowiedź #32 dnia: 15 Października 2017, 19:18:41 czas Polski »
Jak na razie staneło na tym iż "zabrałem" Ojcu bo nie korzysta młot udarowy ryobi eid500re. Powiem że dobrze się sprawdza jak na razie, przekalkulowałem sobie co najbardziej potrzebuję i w międzyczasie trafiła mi się okazja i kupiłem od znajomego szlifierkę taśmową verto za 100. Tak więc wiertarka będzie służyć tylko jako wiertarka.