22 Kwietnia 2026, 13:04:23 czas Polski

Autor Wątek: Klejenie podłogi do wylewki  (Przeczytany 14579 razy)

Offline Strużyn

Odp: Klejenie podłogi do wylewki
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Października 2017, 10:43:14 czas Polski »
Szybko się uwinęłaś. Piękna robota. Pokaż chociaż jedno zdjęcie, że gdzieś jest coś nierówno ....bo jakoś za idealnie to wyszło :). Gratulacje. A jak już opanowałaś technologię to może opisz jak to robiłaś krok po kroku. Czy zaczęłaś od ściany, czy od kafli i inne szczegóły. Rozumiem, że zdjęć z postępu prac nie posiadasz ?

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Października 2017, 10:59:38 czas Polski »
Nie oszacowane ręce ;) Gratulacje Super Ci to wyszło. Taka żona w domu to Skarb ;D

Offline justynaj

« Odpowiedź #62 dnia: 20 Października 2017, 12:35:15 czas Polski »
ok...no przeceż się przyznam ;) Na samym początku otrzymałam od Was radę że już do klejenia podłogi musze zorganizować sobie wsparcie bo przy kleju trzeba się uwijać, no i faktycznie dobrze zrobiłam ze was posłuchałam. Do pomocy przybył moj facet:) Ale doświadczenia nabrał tak jak ja.., w kilka dni na YT i czytając ten wątek i pierwszy raz miał styczność z tymi sprzętami - porzyczyliśmy je od mojego ojca. W sumie to on nam podsunął pomysł jak to najłatwiej zrobić.
Ogołnie kłaść deski zaczynaliśmy od ściany na przeciwko kafelek czyli na początek wzielismy sie za to co najłatwiejsze, chociaż w praktyce, dla kompletnych laików okazało sie nie takie strasznie łatwe bo 20m2 desk kładlismy 25 godz :/ Gdy doszliśmy do kafelek zrobilismy sobie pare dni przerwy zeby wyleczyć sie z zakwasów i zgromadzić sprzęt :)
Gdy zaczeliśmy strefę wycinania przy kafelkach to przykładliśmy deskę w miejscu luki w którą musimy ją wpasować i układaliśmy na niej kafelki - prostopadle do tych które są już przyklejone do podłogi, czyli bezposrednio nad nimi (mieliśmy zapas kilku kafelek luźnych) i odrysowywaliśmy je grubym warsztatowym ołówkiem (dzięki temu ze ołówkek był gruby to linia zawsze powstawała w odległości ok 3/4 mm od kafelki, co dało nam równą szczelinę między podłogą a kafelkami...hmmm ale widzę ze jak to opisuje to nie ma ani ładu ani składu :/ zrobie makietę, taką na ile pozwalają mi warunki, ale jak kogos zaciekawi to moge zrobic jeszcze zdjęcia w domu z przyłozoną deską i kafelkami ;) - jak będe po pracy :)

Ta tektura to jest deska a płyty CD to są kafelki, na drugim zdjeciu widac juz ze kafelki poukładane są na desce  - identycznie jak te pod spodem - i odrysowana jest od nich linia w odstępie 3/4 mm - w taki sposób wychodziło nam to co trzeba wyciąć.
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2017, 12:37:28 czas Polski wysłana przez justynaj »

Offline Strużyn

« Odpowiedź #63 dnia: 20 Października 2017, 13:11:03 czas Polski »
Pięknie to zobrazowałaś :) Widać i od nowicjusza na forum można się sporo nauczyć. Tata widać ma głowę na karku i niejedno w życiu zmajstrował. Obstawiam, że oprócz zakwasów było też trochę przyjemności przy pracy z drewnem :)

Offline justynaj

« Odpowiedź #64 dnia: 20 Października 2017, 13:40:22 czas Polski »
No cóz moge powiedzieć, moj Taj jest geniuszem :) Wszytko w domu - łącznie z jego budową - zawsze robił sam i jak mówię że chcę kogos zatrudnic do wykonania  usługi to zazwyczaj słysze "masz poczytać, popytać i sama to zrobić, każdy fachowiec sie na początku uczył" A on zawsze służy dobrą radą, a w krytycznych sytuacjach przyjezdza z pomocą ;) Na szczęscie moj neżeczony też poczuł tego bakcyla :) wiec razem POWOLI do wszystkiego dochodzimy:) Jeszcze raz dziekuję za wsparcie forumowiczów, bo przed wami spotkałam się z niejednokrotnm linczem, i stwierdzeniami ze spłycam prace prawdziwych fachowców chcąc sie sama brać za takie rzeczy.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 20 Października 2017, 13:41:01 czas Polski »
było też trochę przyjemności przy pracy z drewnem
Jakiś Ty niedelikatny :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #66 dnia: 20 Października 2017, 23:08:18 czas Polski »
Gratuluje.
Wygląda bardzo ladnie.
A co to ten korek w płynie?

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #67 dnia: 20 Października 2017, 23:44:43 czas Polski »
Napisz w googlu, cos wyrzuca, masa korkowa z silikonem chyba
Liquid cork sealant
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2017, 23:47:01 czas Polski wysłana przez cumbajszpil »

Offline krzyś48

« Odpowiedź #68 dnia: 21 Października 2017, 00:06:53 czas Polski »

Offline justynaj

« Odpowiedź #69 dnia: 24 Października 2017, 09:35:52 czas Polski »
Dokadnie takie coś zakupiłam :) w castoramie 45 zł. Ponoć nakłada sie szpachelką...

Offline Strużyn

« Odpowiedź #70 dnia: 24 Października 2017, 10:06:40 czas Polski »