22 Kwietnia 2026, 09:00:36 czas Polski

Autor Wątek: Metabo 260 HC  (Przeczytany 2999 razy)

Offline Gregski

Metabo 260 HC
« dnia: 07 Października 2017, 12:35:08 czas Polski »
Witam wszystkich:)
Stało się, czyli kupiłem używaną Metabo 260 HC wersja z końcówką 10.
Próbuję ją uruchomić i walec z nożami się obraca, ale nie obracają się walce transportowe w funkcji grubościówki. Mam nadzieję że po prostu coś źle podłączyłem, ale wydaje mi się, że nie. Macie może jakieś rady? W instrukcji obsługi jest napisane - napraw walce transportowe i nic więcej...

Offline Jakacor

Odp: Metabo 260 HC
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Października 2017, 13:54:09 czas Polski »
A nie masz czasem jakiegos przelacznika/wajhy uruchamiajacej walce?

Offline Gregski

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Października 2017, 19:18:51 czas Polski »
Hmm sprawdzę rano i dam znać.

Offline agoliat

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Października 2017, 23:19:42 czas Polski »
Jak byś miał chwilę czasu to "wystrugaj" jakąś recenzję o tej maszynie. Bardzo byłbym wdzięczny.
Oczywiście jak już zaprzyjaźnisz się z tą zabawką głębiej :)

PS
Co oznacza ?
wersja z końcówką 10.

Offline Gregski

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Października 2017, 14:59:04 czas Polski »
Hej,
przepraszam, że nie odpisywałem, ale miałem problemy zdrowotne i zupełnie zapomniałem.
Uprzedzając pytania, nie, problemy nie polegały na tym, że grubościówka urwała mi łapę ;)

Po przełożeniu jej na funkcję wyrówniarki i z powrotem na grubościówkę walce zaczęły działać same z siebie. Niestety Angol od którego kupiłem grubościówkę średnio o nią dbał więc wszytskie blaty wymagają rewitalizacji i spryskania jakimś środkiem do poślizgu. Grubościówka stoi u teściowej więc nie mam do nie dostępu na codzień.

Co do recenzji to pewnie jeszcze długo żadnej nie wyskrobię. Po pierwsze zupełnie nie mam porówniania do innych tego typu urządzeń. Uczę się więc BHP z YT i powoli szykuję się na wykończenie domu. Pisałem o tym w innym moim wątku. W każdym bądź razie jak dobrze pójdzie to na dobre odpalę ją na wiosnę, więc jeszcze 6 miesięcy.

Wersja z końcówką 10 to ostatnie dwie cyfry numeru seryjnego maszyny. Na stronie Metabo są wersje od 10 do bodajże 14 więc jakieś tam pewnie minimalne różnice są.
Pozdrawiam