27 Kwietnia 2026, 00:13:38 czas Polski

Autor Wątek: robi się "burdel" w wątkach  (Przeczytany 12084 razy)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
Odp: robi się "burdel" w wątkach
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Października 2017, 14:43:52 czas Polski »
Sami śmiecicie... nikt inny tego nie robi.

Na dniach zacznę ostro kasować offtopy i będą baty dla tych co spamują w wątkach. Są wątki w Hydepark gdzie możecie lać wodę, ale w innych musicie SAMI dbać o porządek.
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Października 2017, 14:45:39 czas Polski »
Czy w związku z tym licznik postów proporcjonalnie przy awatarach spadnie? To by była chwila prawdy.. :D

mily68

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Października 2017, 18:57:46 czas Polski »
Co do śmiecenia, to nieraz chętnie sami byśmy posprzątali ale admin jest jeden a moderatorów (czyli dyżurnych) nie ma wcale.
Jarek strzeże dostępu niczym cnoty. Ma do tego prawo ale z drugiej strony ktoś zaufany (choćby jeden) by się przydał.

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Października 2017, 18:58:59 czas Polski »
Czy w związku z tym licznik postów proporcjonalnie przy awatarach spadnie? To by była chwila prawdy.. :D
Tak, spadnie ... ;D
Wiem cos o tym.

JanZ

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Października 2017, 21:59:47 czas Polski »
Jarek strzeże dostępu niczym cnoty. Ma do tego prawo ale z drugiej strony ktoś zaufany (choćby jeden) by się przydał.
Podpisuje się wszystkimi kończynami. Dla mnie to jest żenującę że administrator użytkownikom każe dbać o porządek, szkoda bo forum ma mnóstwo ciekawej treści, która się w taki sposób marnuje bo co chwila przeglądając dany dział znajdujemy temat/posty, które powinny być w innym czy zuoełny offotop. Nie mówiąc już o kompletnym bezprawiu, które dzieje się w dziale ogłoszeń, gdzie co chwila prowadzone są dyskusje o sprzedawanych/kupowanych przedmiotach. Regulamin nijak tego nie precyzuje a admin się nie poczuwa do jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Offline True

« Odpowiedź #20 dnia: 09 Października 2017, 22:33:24 czas Polski »
Admin adminem. Ale moderatorów przy tak dużym forum to powinno być ze 3. Nie chce nie się wierzyć że skrypt forum na to nie pozwala. Admin musi podjąć wyzwanie i decyzję co z tym dalej zrobić. Pytanie kto ma tyle czasu żeby cały czas pilnować całego forum. Bo ja nie znam takich osób. Przynajmniej z tych co pracują, mają dzieci oraz dodatkowe zajęcia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Października 2017, 23:08:39 czas Polski »
A moim skromnym zdaniem jeśli forum zostanie wyczyszczone do stricte technicznych treści, bez tego offtopu który tutaj tak nagle kole w oczy to.. drugiego zlotu już nie będzie.
Owszem, czasami przeginamy ale dzięki całej tej treści forum ma ludzką twarz. Wielu z nas zna się osobiście i pomaga sobie. To trochę jak rozmowa. Słuchając od sprzedawcy w sklepie o parametrach sprzętu nie zaprzyjaźnimy się z nim ale idąc ze znajomym na piwo już możemy.
Może to górnolotnie zabrzmi ale wg mnie jest to kawałek człowieczeństwa zamiast zbioru suchych faktów.
Chyba, że nie takie są oczekiwania by stworzyć społeczność tylko encyklopedię to wtedy faktycznie totalnie trzeba tu posprzątać!
Tak czy siak.. modernizacja by się bardzo przydała chociażby po to by czyścić i napominać tych bez przedstawiania się itp. O tyle by bałagan się zmniejszył a to już moim zdaniem sporo.
Dziękuję za uwagę.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Października 2017, 23:42:47 czas Polski »
No i w końcu ktoś odważył się wsadzić kij w mrowisko.
Brawo za odwagę. Pewnie kilka osób cię znienawidzi za to.
Ja szczerze mówiąc myslalem już kilka razy o pożegnaniu się.
Ale szkoda, bo fajne jest (jeszcze).

A co mi się nie podoba.
Powstały na forum prywatne podfora typu 'mój warsztat' .
No i prawie wszystkie ciekawe wątki są tam zakopane.
Nie mam czasu czytać wszystkiego.
Pisałem o tym w nowym wątku, wykazano zrozumienie i tylko tyle.
Jarku.
Zrób coś bo tak nie jest dobrze.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #23 dnia: 10 Października 2017, 00:33:57 czas Polski »
myslalem już kilka razy o pożegnaniu się.

Szkoda by było.
A to co @m_Kola napisał,to najprawdziwsza prawda,już kiedyś gdzieś pisałem o tym.
Fakt,dużo się nas zrobiło i posprzątać trzeba,ale żeby nie sprzątać,to wystarczy nie brudzić.
Śmieszy mnie jak co niektórzy nie przechodzą testu,,Przedstaw się na Domidrewno''może to i dobrze.

Forum z suchymi informacjami już było,i jak dziś pamiętam jak tam  nie wróżono sukcesu Jarkowi,i co? hę...
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2017, 00:45:33 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Października 2017, 08:33:24 czas Polski »
Może to górnolotnie zabrzmi ale wg mnie jest to kawałek człowieczeństwa zamiast zbioru suchych faktów.
O jakie to słodkie 😻  ;D

Tak czy siak będzie jak z kościołem...
Im więcej kontroli i przymusu, tym mniej ludzi zostanie.

Każdy idzie tam gdzie mu dobrze i gdzie czuję się swobodnie. Faktycznie są tu grupy ludzi które się znają i gdyby mieszkali bliżej spotykali by się całymi rodzinami.
To forum to DOM i drewno a w domu się brudzi i tyle. To życie!
Potem się sprząta i jest porządek ale sprzątają zazwyczaj rodzice... ;) dzieciom pozostaje się uczyć i być grzecznymi jak ja. Jeśli natomiast rodzice nie dają sobie rady to wybierają najbardziej odpowiedzialne z dzieci i zrzucają na nie trochę odpowiedzialności...
Albo zatrudniają sprzątaczkę.

Kocham Was moi drodzy takimi jakimi jesteście.
Nawet Ciebie Qiub ;D pomimo choroby zwanej karlicą ;D

« Ostatnia zmiana: 10 Października 2017, 08:35:52 czas Polski wysłana przez kozio »

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Października 2017, 08:58:37 czas Polski »
Hej
Ja tam nie widze problemu, moze mało wymagajacy jestem. To co mnie interesuje to czytam co nie olewam. Zwykle na samym początku jakiegos wątku mogę w miarę ocenić, czy bedzie ciekawy i interesujacy czu nie. Czy jest to tylko nabijarka postow. Admin tak sobie wymyślił forum i tak bedzie. Co do moderatorow to .....
Zaraz bedzie: a czemu usunieto mój wpis a inny nie, moderator nie ma racji,  ledwo 30 postów nabił i juz sie wymadrza, a ten co 1000 to ja wiem, czy w szliferkach taki obcykany jest zeby moje wpisy usuwał?
I wtedy sie zacznie: że Zbysiu75 lubi bardziej Misia888 a hejter567 to w ogóle stronniczy..... Już to kiedyś gdzieś widziałem :D
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2017, 09:05:46 czas Polski wysłana przez Krajmesel »

meridox

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Października 2017, 09:23:16 czas Polski »
m_kola dobrze prawi :) albo mamy luźną i miłą atmosferę albo mamy encyklopedie do czytanie. Ja osobiście technicznych rzeczy czytać nie umiem, jestem tu bo atmosfera jest super i super ludzie tutaj przychodzą, jak to się zmieni to ludzie którzy są częścią tego forum i pomagają innym powoli zaczną coraz rzadziej przychodzić aż zostaną sami tacy co przychodzą tu z jednym pytaniem i odchodzą - forum powoli umrze .

Jarek założył to forum ale to ludzie je ciągną i od ludzi zależy jakie ono będzie, wprowadźcie dyktatorskie zasady to sami zobaczycie jak tu będzie , jestem ciekaw który z Was by przeprowadził dobrowolnie do dyktatorskiej Korei zamiast żyć w demokratycznym kraju,

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #27 dnia: 10 Października 2017, 10:49:30 czas Polski »

To forum to DOM i drewno a w domu się brudzi i tyle. To życie!

... Paulo Coelho
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Października 2017, 10:52:32 czas Polski »
A ja mam inne zdanie.
Jest hyde park do tego.
Z calym szacunkiem do kolegów.
Forum jest po to aby dzielić się wiedzą i umiejętnościami.
Jarek prosił wiele razy żeby pisać na temat. On tu jest gospodarzem i ustala regulamin i reguły.
Nie jestem przeciwny lekkim odejść od tematu, ale czasami to jest przegięcie.
I to ostre.
Co mnie najbardziej irytuje to jak juz pisałem.
Przez to właśnie tworzą się towarzystwa wzajemnej adoracji na czym cierpi forum jako całość.
Pozdrawiam.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Października 2017, 12:01:05 czas Polski »
Każdy ma po trochu racji.
Robert jak już wyemigrujesz do Polski na stałe to mam nadzieję, że miło Ci będzie mieć w swojej okolicy kumpli o podobnych zainteresowaniach na których pomoc możesz liczyć. Gdyby nie bardzo luźna nieraz atmosfera na forum być może wielu z nas musiałoby liczyć wyłącznie na siebie. Mówię oczywiście o sprawach okołoforumowych.
Forum DiD to dość szczególna społeczność. Mieszkamy w różnych miejscach. Dzięki forum możemy się wirtualnie spotkać i pogadać, pożartować itp. Jak przy każdym spotkaniu rozmowa nie zawsze trzyma się sztywno tematu. Ot, życie...