Witam,
w warsztacie nastała "jasność". Zamontowałem osiem lamp (kupiłem te z linka), moc 48 Watów, światło białe zimne. Jak na pomieszczenie 36m o ciemnych ścianach, to jest bardzo, bardzo jasno i myślę, że mniej też by było ok. Wymieniłem też gniazdka i kable schowałem w "rurki".

Wziąłem się też za porządki i przygotowałem materiał na bramę Tori. Od przyszłego tygodnia ruszam z realizacją.

Tydzień temu klient odebrał moją starą poczciwą strugarkę, w poniedziałek byłem u przedstawiciela Feldera i zakupiłem nowego a3 410 z wałem spiralnym. Trochę postrugałem sobie i jestem pod wrażeniem jakości obróbki, jaka jest po silent power. Szlifowanie "prawie" zbędne

.
Mam jeszcze prośbę do forumowych elektryków. Potrzebuję podciągnąć jeszcze 400V, jedno gniazdo na 400V już jest (cztery bolce), potrzebuję jeszcze dwa gniazda na pięć bolców. Kabel 5 żyłowy x 2,5mm już kupiłem i jeszcze potrzebuję rozdzielnicy!? (tak to się chyba nazywa) na dwa gniazda 16a, 5 bolców i dobrze żeby były jeszcze ze dwa gniazdka na 240V.
Ktoś podpowie co najlepiej kupić?
Pozdrawiam,
Marek