A pomieszczenie będzie od środka w OSB
Jedna płyta mi została, to przykręciłem na ścianę, żeby móc sobie podręczne narzędzia powiesić.
Bo tak ,,pacze'' na te kable i jakoś tak
Przewody na wysokości(stołów,maszyn itp)łatwo o uszkodzenie
...
Ps.
Osobiście...to bym starał się puścić przewody w profilach-ale to zabawy co nie miara
Puszczenie przewodów w profilach byłoby niemożliwe do wykonania. Pierwsza sprawa, że profile są spawane ze sobą. Kolejna kwestia to wkręty (farmery) wwiercone w profile. Uniemożliwiłyby one manewrowanie przewodem wewnątrz profili.
Przecież żadna maszyna nie stoi przytulona do ściany, i też siekierą nie będę rzucał w ścianę

Przewody znajdują się poniżej poziomu profili. Tak więc profile stanowią niejako dystans od kabli.
Dzisiaj przyłapałem przewody w niektórych miejscach "przypinkami".
Osobiście, gdy mam kable na widoku to wiem gdzie co jest. I jeśli będę wycinał otwory na okna, czy też ewentualnie kręcił coś do płyty, to nie będę się zastanawiał czy przypadkiem nie trafię na kabel.
Z drugiej strony, jeśli bałbym się o uszkodzenie przewodów, które są na stałe przytwierdzone do ściany, to jakby się to miało do używania wszystkich sprzętów elektro, gdzie przewód znajduje się niekiedy kilkanaście centymetrów od wiertła, frezu, czy piły ?

Nie dajmy się zwariować