TS 75 i TS 55 idealnie najada sie do wiora. TS75 byla projektowana jako druga reka rzemieslnika!
TS75 jest do grubszych blatow i drewna. Tam gdzie konczy sie ts55 z jakiegos powodu zaczyna sie ts75
Do 75 beda drozsze pod pod plyte tarcz z uwagi na rozmiar. Jednak 75 spokojnie mozesz ciac nawet 16mm bo nia cialem zanim kupilem!
Ja pracuje ts55 i 75 w drewnie. Na listwach jade - wiadoma sprawa. Od poczataku odkad je mam nie zauwazylem zeby krzywo cielo, itp. Nie ma odchylek i kat prawie idealnie prosty, z 45st tez nie mam problemow.
Wazne zebys kupic od sprawdzonego dostawcy, ktory ci produkt zarejestruje. Gw masz wtedy w sklepie czy na miejscu u siebie.
Kumpel upalil HK85 po 4 latach to dostal nowa fabrycznie. Placisz ale wyagasz.
Co do 75 to tak jak wspomnialem robie tym w 99% w drewnie i naprawde nie moge nic zlego powiedziec... po za tym ze trzeba mocno trzymac bo to byle jest nieobliczalne.
Jakosc ciecia na drobnym zebie na wiorze lakierowanym jest taka jak po formacie. 96Z i jedziesz Panie. 48Z to za malo na ts75.
Drewno - mam zalozona 32z i nie nadaje sie do ciecia plyty lakierowanej bo jakies odpryski 1mm bedziesz mial ale do drewna jest idealna.
Jakosc? Jakosc jest taka ze przy 90st na nowej oryginalnej tarczy jak przejechalem deske debowa 5cm po dlugosci to kant byl tak ostry i rowny ze brales kartke papiery kladles na rancie i przesuwales... miales naciecie na papierze.
TS75 oraz TS55 jest warta swojej ceny. A jesli nie jestes pewien co do mojej opini. Rozgladanij sie po forum. Predzej czy pozniej wszyscy przechodza na fs albo mafela