Track square jig zakończony, czas zabrać się za następny projekt. Chodził mi on po głowie odkąd nabyłem cyklon, plątanina węży pod nogami zaczęła robić się niebezpieczna więc trzeba coś z tym zrobić.
#1. Na początek bardzo wstępny projekt. Szafka na odkurzacz, cyklon i akcesoria. We wnęce po lewej stronie zaplanowane miejsce na szuflady. Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

#2. Stelaż pod podstawę zrobiony z powodu braku kawałka płyty o zaprojektowanych wymiarach. Wymiary podstawy 600 mm x 545 mm.

#3. Budowa stelaża cd.

#5. Montaż stelaża z płytami na klej + wkręty. Przez środek będą szły jeszcze dwa kawałki płyty, jednak brakło mi wkrętów i muszę to zostawić na później.

#6. Stelaż z zamontowanymi płytami, precyzja zadowalająca:) Podstawa wstępnie zmontowana.

#7. Czas zacząć pracę nad bokami. Wyciąłem jeden na wymiar a następnie skręciłem z pozostałymi dwoma przyciętymi wstępnie. Dłuższe boki wyrównywane frezarką, frezem prostym z łożyskiem. Wymiar boków 1150 mm x 300 mm.

#8. Węższe części wyrównane zagłębiarką z pomocą samodzielnie wykonanego jig`a.

Na dzisiaj tyle, chętnie poznam wasze opinie i zdanie na temat tego co można zmienić bądź poprawić