21 Kwietnia 2026, 06:32:36 czas Polski

Autor Wątek: Monitoring  (Przeczytany 2244 razy)

Offline kszot

Monitoring
« dnia: 29 Listopada 2017, 23:35:33 czas Polski »
Zastanawiam się nad montażem kamerki w moim garażu. Miałaby monitorować co się dzieje jak mnie tam nie ma. Ale nie musiałaby nagrywać cały czas tylko dopiero w momencie jak się coś pojawi w polu "widzenia" A i fajnie gdyby wysyłała informację że coś się dzieje.

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
Odp: Monitoring
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopada 2017, 23:37:51 czas Polski »
Nie ma co sie zastanawiac. Dzialaj! :)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopada 2017, 08:34:21 czas Polski »
Zastanawiam się nad montażem kamerki w moim garażu. Miałaby monitorować co się dzieje jak mnie tam nie ma.

Ale że co ? podejrzewasz że narzędzia harcują jak Ciebie nie ma? narzędzia też chcą żyć po swojemu :P

Offline Andriu

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopada 2017, 08:41:53 czas Polski »
szukaj  kamerki PIR  czy coś takiego,  gadaj z Qiubem to jest spec  w  tej materii.  kiedyś się zastanawiałem  bo w lidlu byłą taka kamerka.

Offline Przemek

« Odpowiedź #4 dnia: 30 Listopada 2017, 11:28:07 czas Polski »
to nie jest reklama sklepu tylko przykładowa kamerka! Poszukaj czegoś w tym stylu:
 https://sklep.delta.poznan.pl/fotopulapka-hc-sg520_l1_p9560.html
Pozdrowienia
Przemek

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Listopada 2017, 12:15:47 czas Polski »
na pira z 2/3g musisz wydac od tysiaka w gore
ponizej 600 to masz wynalazki ktore zazwyczaj nie pracuja prawidlowo a dodatkowo ich konfiguracja przyprawia czlowieka o telepanie

jesli masz sygnal wifi albo druta mozesz spokojnie wsadzic allegrowe gowno ktore co prawda mmsa ci nie wysle ale powiadomienie ze cos sie dzieje a wtedy mozesz spokojnie z komory sie zalogowac i zobaczyc co sie tam odwala.

tak dla porownania typowe piry z 2/3g dla lesnictwa to zabawka od 5 kola wzwyz

Offline kszot

« Odpowiedź #6 dnia: 27 Grudnia 2017, 22:29:32 czas Polski »
a co sądzicie o Mikavi YE2 360?? Myślicie że dla takiego prostego monitoringu jak ja chcę da radę??

Offline todhunter

« Odpowiedź #7 dnia: 29 Grudnia 2017, 14:25:43 czas Polski »
Yi home camera 720p
Mam i używam dokładnie do monitorowania garażu, a raczej ojca który czasami coś pożyczy i zapomni odłożyć.
Sama kamera podpinania do wifi wysyła powiadomienia po wykryciu ruchu.
W ciemnościach da się rozpoznać osobę bo ma diody podczerwone. Polecam zakupy na aliexpress, mnie kosztowała 115 PLN

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline todhunter

« Odpowiedź #8 dnia: 29 Grudnia 2017, 15:05:54 czas Polski »

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Grudnia 2017, 22:10:55 czas Polski »
No wlasnie Pany do tego zmierzam.
Kolega dal pliki do ziorniecia. I teraz jesli to wystarczy to koniec tematu i mozna kupowac  sprzeta.

Jesli nie to niestety trzeba sie skubnac po kieszeni glebiej.

Dzis testowalem kama za wieksza kase okolo 800plnow z portalu na A ;D
Pomijam juz sterowanie z komorki itp. bo to niestety wymaga dostepu do internetu przez wifi. Jednak jakos jest nieporownywalnie lepsza bo w Full HD i to natywnie bez naciagania typu  interpolacja z 720.

Jest niestety duzy przeskok cenowy na przetwornikach, chinczyki na razie w miare kopiuja te tansze i gorsze przetworniki do 720. Na FHD to jeszcze poczekamy.

Teraz forumowy kolega  KSZOT niech nam napisze czy odpowiada mu jakosc filmikow, wtedy bedziemy wiedziec czy dalej szukac czy temat wyczerpany.