12 Maja 2026, 23:09:16 czas Polski

Autor Wątek: InPost i Poczta Polska  (Przeczytany 3930 razy)

Offline Jureq

Odp: InPost i Poczta Polska
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Grudnia 2017, 14:01:09 czas Polski »
tej ostatniej to bym szukał w Koluszkach ;) https://lodz.onet.pl/miasto-zblakanych-przesylek/9hk8yn
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

Offline ndriu

« Odpowiedź #16 dnia: 05 Grudnia 2017, 14:45:56 czas Polski »
Dużo zależy od ludzi którzy w danym rejonie pracują. Przykładowo list polecony priorytet idzie spod Warszawy do Warszawy 5 (!) dni.... Ostatnio miałem dostać kurierem PP list z opcją doręczenia przed 12 - list przywiózł listonosz po 14. Według niego kurierowi się nie chciało specjalnie jechać... Akurat nie miałem ciśnienia, a i ten listonosz jest ok to machnąłem ręką... Z kurierami też jest różnie - z jednymi bez problemu się dogadasz a inni łaskę robią że muszą paczkę doręczyć.

Offline MarekET

« Odpowiedź #17 dnia: 05 Grudnia 2017, 15:14:39 czas Polski »
Dołączę się do opinii - nordiu - wszystko zależ od ludzi pracujących w danej firmie , PP i tak wychodzi najtaniej przy przesyłkach , tylko że firmy kurierskie podają inny cennik na swoich strona a inaczej to później wychodzi w sklepach wysyłkowych tu PP wychodzi zawsze o kilka złotych taniej .

Co do In-Postu to mógłbym tu niezłą kolekcje nieudolności wypisać co u mnie ludzie z tej firmy wyrabiali i wyrabiają z przesyłkami i listami . Jak In-Post musiał dolepiać blachy aby móc obsługiwać zwykłe listy to u mnie w skrzynkach listowych w bloku na tydzień było od groma ich przesyłek z adresów w ogóle nie pasujących pod mój adres i to nie było raz tylko tydzień w tydzień przez kilka lat . Swego czasu miałem dostać przesyłkę przez In-Post i kurier dzwonił mi na domofon i miał wjechać na 10 piętro windą to wolał wsadzi awizo do skrzynki chłop pewnie bał się wind .

Z PP miałem na prawie 30 lat tylko dwie wpadki jedna to fakt jak miałem kilka gazet w prenumeracie to pewnie ktoś w zastępstwie zaniósł je pod inny adres ale ludzie co te gazety dostali na tyle byli w porządku że mi je przynieśli i nawet zaczekali na klatce schodowej aby oddać je do rąk własnych , no i jakichś czas kurier od doręczania poleconych czy też listonosz nie miał zwyczaju dostarczać awizo na polecone po raz pierwszy zawsze dostawało się awizo z zaznaczonym "ponowne" , ale tego było więcej i ludzie po kilku awanturach na PP zmusili delikwentów to wystawiania awizo prawidłowo .

Jak ktoś mieszka w małej miejscowości gdzie ma małą siedzibę PP , ale nie tylko , było zasadą że w takiej siedzibie PP były zatrudnione osoby z jednej rodziny lub dodatkowo bliscy znajomi owej rodziny , jak wcześniejsze pokolenia tych pracowników pracujące w PP miał genotyp ograniczony tylko do stawiania pieczątek i rozdzielania listów do odpowiednich przegródek przy ich sortowaniu to z takiego genotypu orła raczej nie będzie w takiej rodzinie , chyba że chwilowo jako zastępstwo pojawił się tak tzw. listonosz z innej siedziby PP i ten był bystrzejszy a i bardziej pracowity to genotyp rodziny pracowników PP mógł się polepszyć :) )))))

Miałem jeszcze inne "ciekawe" zdarzenia z firmami kurierowymi ale było by za dużo pisania :)))

Marek .
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2017, 15:16:20 czas Polski wysłana przez MarekET »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Grudnia 2017, 17:50:05 czas Polski »
Ja zamawiam Przez furgonetka.pl
bo można sobie wybrać dostawcę, formę zapłaty i termin doręczenia.
Zazwyczaj wybieram firmę GEIS dawny KEX bo przyjeżdzają z własnymi listami.
Do tego są jednymi z tańszych.
Polecam bo paczkę średnio wysyłam za 15zł a ceny zaczynają się od 8zł.