19 Kwietnia 2026, 01:57:35 czas Polski

Autor Wątek: Ściski - opinie o Yato, czy może Wolfcraft?  (Przeczytany 5153 razy)

Chaczins

• Gość
Ściski - opinie o Yato, czy może Wolfcraft?
« dnia: 07 Grudnia 2017, 15:17:10 czas Polski »
Hej,
Kompletuje powoli narzędzia i czas na ściski śrubowe, typowe Fki. Pojechałem aby namacalnie obejrzeć towar i wykluczyłem Dedra w przedbiegach. Skręciłem 3 sztuki i w dwóch skrzywily się śruby, w jednej pękła rączka. Bałbym sie mocno cokolwiek z tym zrobić.
Niestety w lokalnej sieciowce do pomacania były jedynie Dedry i Wolfcraft. Te drugie wywarły na mnie wrażenie pod względem jakości, ale także wrażenie zostawiła spora cena.
Rozglądając się za kompromisem i wykonana z tworzywa, jednolitą rączka trafiłem na Yato w necie. Posiadam komplet kluczy i nasadek który reprezentuje dobry poziom - jak sprawa ma się w wypadku ścisków? Kilkukrotnie tańsze od Wolfcrafta w niektórych modelach, warto?

Sylwek

• Gość
Odp: Ściski - opinie o Yato, czy może Wolfcraft?
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2017, 15:42:20 czas Polski »
Mam sporo ścisków yato. Nie są złe. W kilku spadała mi górna szczęka a w kilku innych ta mała ruchoma końcówka. Nie są to jednak problemy, które te ściski skreślają biorąc pod uwagę ich cenę. Poszperaj w necie- można dostać je za nieduże pieniądze (np. 300x50- kupiłem ich sporo w sklepie coś tam centrum kolorów...)

Offline piotrek23x

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2017, 15:51:53 czas Polski »
Mam wolfcrafta z mniejszych rozmiarów i mogę spokojnie polecić chociaż cena faktycznie niemała. Co do dedry te same odczucia. Yato używałem tylko tych jednoręcznych i wrażenie całkiem niezłe na mnie zrobiły za tą cenę ale śrubowych nie miałem okazji przetestować.

Chaczins

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudnia 2017, 23:06:07 czas Polski »
Mam wolfcrafta z mniejszych rozmiarów i mogę spokojnie polecić chociaż cena faktycznie niemała. Co do dedry te same odczucia. Yato używałem tylko tych jednoręcznych i wrażenie całkiem niezłe na mnie zrobiły za tą cenę ale śrubowych nie miałem okazji przetestować.

Polecam Yato. Jakoś śruby i szczęk może nie taka jak Wolfcrafta ale rączka (najsłabszy element Dedry i innych tanich) równie dobra co Wolf. Wydaje mi się że jest to dobry kompromis między ceną a jakością. Nie skrecilbym ich tak jak Wolfcrafta,na chama - ale nie obawiam się jak z Dedra, że mi rączka zostanie w dłoni a śruba wygnie się jak z plasteliny.

Offline arturs

« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2017, 23:24:00 czas Polski »
mam kilka wolfcraftów i działają bardzo dobrze od paru lat

Offline Lopi1

« Odpowiedź #5 dnia: 29 Grudnia 2017, 13:28:22 czas Polski »
Nie mam porówniania z innymi ale przy klejeniu szuflad sprawdzily mi się lidlowskie, szczególnie te większe, z ostatniego rzutu.
Małe też niezłe choć trochę się wyginają, ale nic nie odpada.

Offline arturs

« Odpowiedź #6 dnia: 29 Grudnia 2017, 22:58:58 czas Polski »
Nie mam porówniania z innymi ale przy klejeniu szuflad sprawdzily mi się lidlowskie, szczególnie te większe, z ostatniego rzutu.
Małe też niezłe choć trochę się wyginają, ale nic nie odpada.
skręcane wolfcrafty są lepsze od tych co piszesz.. mam też te lidlowskie