18 Kwietnia 2026, 03:12:18 czas Polski

Autor Wątek: 1% KRS  (Przeczytany 2231 razy)

Nożyk

• Gość
1% KRS
« dnia: 18 Grudnia 2017, 18:10:16 czas Polski »
Serwusik

Kartek na kalendarzu coraz mniej, a włosów siwych na globusie coraz więcej, to znak że koniec roku już tuż tuż. ::)
W związku z czym chciałem powiedzieć Wam kilka słów o pewnym 7-mio latku i możliwości przekazania 1% własnego podatku na jego cel.

Antek (bo to główny bohater) i Janek to dwaj bliźniacy, choć nie za bardzo podobni do siebie (a listonosz tylko jeden był na rejonie :o) to na pewno niezłe z nich urwisy, którzy pod koniec wakacji 2010 roku postanowili przyjść na świat. I aby rodzice dobrze ich zapamiętali swoją urwisowską przygodę rozpoczęli już w brzuchu mamy, czego skutkiem było rozpoznanie u Antosia DPM czterokończynowe (Dziecięce Porażenie Mózgowe), a co w następstwie nie pozwala Tośkowi samodzielnie się poruszać, jeść, mówić czy nawet siedzieć. I choć walka o Jego zdrowie była od samego początku i trwa nadal to raczej pewnym jest, że ten mały bohater będzie potrzebował opieki już zawsze...
I tu chciałbym zakończyć swą opowieść, bo jaki jest sens dalszych wywodów nad walką z systemem, codziennymi słabościami czy trudami rehabilitacji w kraju gdzie zdrowy człowiek na wizytę u okulisty musi qrwa czekać 10 miesięcy. >:(

Sorki że przynudzałem i WIELKIE DZIĘKI ZA WSZELAKĄ POMOC

Dane fundacyjne:
Odliczenia 1% z PIT
KRS: 0000186434
Z dopiskiem subkonta 103/N dla ANTONIEGO NOSZCZYKA

Dla wpłat indywidualnych darczyńców
Nr 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
Tytuł przelewu 103/N dla ANTONIEGO NOSZCZYKA

Pozdrawiam
Ojciec

m_kola

• Gość
Odp: 1% KRS
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2017, 18:15:23 czas Polski »
Oprócz 1% proponuje by zrobić w miarę możliwości podobną akcję jak z wątkiem Pauliny.
Fakt, że tam się ludziska wypstrykali z kasy i przedmiotów ale jakby kto jeszcze coś na zbyciu miał to może nowy cel (powyższy) obierzemy?

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2017, 18:39:37 czas Polski »
Każdy ma teraz inne (swoje) tematy na tapecie, a temat Pauliny jeszcze nie ostygł więc dociągnijmy go do końca.
Wielkie dzięki Kola za zryw, ale nie zrozum mnie źle, bo z racji nadchodzących świąt i związanego z tym zamieszania i tak już mi głupio wyskakiwać z takim tekstem.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2017, 18:44:23 czas Polski »
Nożyk,
Jakbym uważał, że "wyskoczyłeś" to bym to napisał.
Też mam aktualnie chudsze czasy i doskonale to rozumiem.
Raczej dążę do tego by temat Pauliny zamknąć z ostatnią finalizacją aukcji i w miarę możliwości przenieść się tu.
Z racji świat pewnie odzew będzie mniejszy ale proponuję mieć ten wątek na uwadze.

Offline mk_kosa

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2017, 12:24:10 czas Polski »
mi tam jeszcze parę rzeczy zalega w szufladach i na placu...... od dawna czekają na odpowiednią okazję, a ta jak widzę właśnie nadchodzi.

spoko, Tatko; rzuciłeś rękawiczką a tutaj nikt nie pozwoli by długo na ziemi leżała ;)     i najważniejsze: głowa do góry!

meridox

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lutego 2018, 20:38:24 czas Polski »
odświeżę temat ;) czas rozliczeń w pełni a tu spokój :) do boju Panie i Panowie za moim przykładem podążajcie , ja dziś swój 1% na Antosia przekazałem , teraz Wasza kolej :)

Offline mk_kosa

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lutego 2018, 20:06:42 czas Polski »
ja też

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2018, 15:57:05 czas Polski »
Poszło

Offline ndriu

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Marca 2018, 01:55:08 czas Polski »
Właśnie przebrnąłem przez mojego pita i swój procent również przekazałem.

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Marca 2018, 13:19:19 czas Polski »
Śliczne dzięki.
Jesteście wielcy!!!