24 Czerwca 2026, 01:21:06 czas Polski

Autor Wątek: Witam ludzi z pasją:)  (Przeczytany 1394 razy)

gwd

• Gość
Witam ludzi z pasją:)
« dnia: 19 Grudnia 2017, 22:30:38 czas Polski »
Dobry wieczór. Forum czytam od dawna, a jeszcze wcześniej oglądałem filmy Jacka.
Mam wiele pasji a jedną z nich jest praca z drewnem. Nie ośmieliłbym się nazwać stolarzem choć w garaż mam dość dobrze wyposażony w narzędzia w tym sporo do drewna (głównie Bosch i Metabo). Oczywiście garaż tylko z nazwy bo nigdy w nim auto nie stało:) W zasadzie wchodziłem w dorosłość razem z rozwojem internetu i bardzo się cieszę, że mogę żyć w czasach, w których tak łatwo się komunikować i wymieniać informacje. W szczególności te dotyczące pasji. Z pewnością będę miał sporo pytań a skoro postanowiłem się ujawnić to postaram się również być aktywnym członkiem forum. 

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
Odp: Witam ludzi z pasją:)
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2017, 22:39:56 czas Polski »
Witaj,
którego Jacka?

gwd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2017, 22:50:38 czas Polski »
Literówka :-[ Oczywiście Jarka :) Którego chyba nie muszę wyjaśniać :)

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudnia 2017, 10:52:21 czas Polski »
Priviet Tawarisz.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2017, 14:20:24 czas Polski »
postaram się również być aktywnym członkiem forum. 

Mam taką nadzieję bo przyda się "nowa krew" nowe pomysły i projekty :)

Witaj na forum :) dopisz jeszcze tylko jak Cię zwą i gdzie Cię szukać :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudnia 2017, 15:33:53 czas Polski »
Witaj :)

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Grudnia 2017, 15:48:36 czas Polski »
Witaj :)

gwd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Grudnia 2017, 19:05:33 czas Polski »
Jestem użytkownikiem kilku forum i zazwyczaj wystarcza nick. Ale jeśli ktoś pyta mnie o imię to grzecznie odpowiadam - jestem Grzegorz z Warszawy, a konkretnie z południa Warszawy :) Skoro już padło, że z Warszawy to przyznać muszę, że niestety z urodzenia i nie z wyboru. Zazdroszczę ludziom z małych miast, gdzie przestrzeń do rozwoju wielu pasji (z wyjątkiem clubbingu ;) wbrew pozorom jest znacznie większa niż w dużych. Głównie z uwagi na znacznie mniejsze ograniczenia przestrzenno - lokalowe. I oczywiście spokojniejsze życie, choć to pewnie tylko część prawdy zgodnie z zasadą wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Z wykształcenia inżynier elektronik-mechanik z zawodu menedżer :)

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Grudnia 2017, 19:20:09 czas Polski »
Prawdą jest to, co piszesz.Ja bym nie chciał do dużego miasta. W małych miasteczkach i ich okolicy łatwiej nawiązać kontakt z panem Mietkiem czy Wiesiem, i za piwo, flaszkę czy świeżą rybę coś załatwić :D
z kolei w dużym mieście masz łatwiej o sklepy z akcesoriami wszelakimi :)

gwd

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Grudnia 2017, 19:33:29 czas Polski »
Argument dotyczący zakupów był jeszcze aktualny jeszcze kilka lat temu. Dzisiaj przytłaczającą większość zakupów robię przez internet. Zdecydowanie najtaniej i zdecydowanie najszybciej. Większość sklepów (jeśli towar ma na stanie) dostarcza nawet w 24 godziny. Średnia prędkość przejazdu przez W-wę to jakieś 20 km/h (jak nie ma dużych korków). W-wa powierzchniowo jest 10 razy większa od Paryża i jakoś tak się dziwnie składa, że zazwyczaj miejsca do których chciałbym podjechać są po drugiej, trzeciej albo czwartej stronie miasta. Życie jest zbyt ciekawe by tracić czas na stanie w korkach.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Grudnia 2017, 20:52:39 czas Polski »
Życie jest zbyt ciekawe by tracić czas na stanie w korkach.

tu dobrze gadasz ale z tym że w dużym mieście się nie da tak samo spokojnie żyć jak w mniejszych się nie zgodzę ;) jestem z dużego miasta Gdańsk, i dusiłem się w czterech ścianach mieszkania na blokowisku, Gdańsk choć jest o połowę mniejszy od Wawy to biorąc pod uwagę całe trójmasto jest tylko ciut mniejsze od Warszawy i ja znalazłem w środku miasta swoje miejsce gdzie żyję jak na prawdziwej wiosce :) kto u mnie był ten wie że u mnie jak na wsi :) więc wystarczy chcieć i można :)

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Grudnia 2017, 21:27:20 czas Polski »
i ja witam człowieka z pasją :D

gwd

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Grudnia 2017, 22:23:20 czas Polski »
z tym że w dużym mieście się nie da tak samo spokojnie żyć jak w mniejszych się nie zgodzę ;) jestem z dużego miasta Gdańsk, i dusiłem się w czterech ścianach mieszkania na blokowisku, [...] i ja znalazłem w środku miasta swoje miejsce gdzie żyję jak na prawdziwej wiosce :)
Wyjątek potwierdza regułę :) Miło, że Ci się udało. Ja też nie narzekam, mieszkam 5 min. od metra, mam garaż w domu, malutki ogród, jak na aglomerację nawet cicho ale przy porównaniu do mieszkania w małym mieście te te warunki szczególnie w zakresie perspektyw rozwoju moich zainteresowań są ograniczone.
Ale nie ma co biadolić, tak się podzieliłem swoją refleksją, ale skupmy się na drewnie, wszak jeden z forumowiczów robi nieprawdopodobne rzeczy po prostu u siebie w pokoju :)   

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Grudnia 2017, 23:05:17 czas Polski »
Witam na forum