04 Czerwca 2026, 22:48:08 czas Polski

Autor Wątek: Bosch GTS 10 XC  (Przeczytany 111089 razy)

Kilkujadek

• Gość
Odp: Bosch GTS 10 XC
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Czerwca 2015, 23:14:09 czas Polski »
Mam też telefon, ale co z tego? O adresie też wiem, bo sam prowadzę działalność usługową (nigdzie się nie reklamuję), tyle że strona internetowa profimarket.pl wprowadza w błąd. Ponieważ nie ulega wątpliwości, że zostałem oszukany co do daty wysyłki i sklep przekroczył termin dostawy, wysłałem wiadomość z żądaniem zwrotu pieniędzy. Zobaczymy co przyniesie kolejny dzień. Zapewne ciąg dalszy nastąpi  :(

Offline Morświn

« Odpowiedź #121 dnia: 15 Czerwca 2015, 00:12:27 czas Polski »
Ło matko ja bym nie wpłacił takiej kasy z góry.
No chyba że kupował bym bezpośrednio od producenta lub w dużej znanej firmie, choć i z tym różnie bywa...
Jak zamawiałem swoją to różnica w cenie między przesyłką za pobraniem a przedpłatą była na tyle niewielka że wolałem nie ryzykować, szczególnie biorąc pod uwagę cenę pilarki.

Życzę żeby udało się odzyskać szybko pieniądze lub chociaż maszynę.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #122 dnia: 15 Czerwca 2015, 02:16:48 czas Polski »
Witam.

Szczerze współczuję. Niestety wiele jest firm oszustów. Ja kupuję sporo sprzętu po całej Europie a sotatnio przymierzam się do sporych zakupów w Stanach.
Niestety trzeba spędzić sporo czasu przeszukując internat i szukać dznych o firmie oraz opinii o niej. Kilka razy uchroniło mnie to przed utratą pieniędzy. Raz nawet dokopałem sie do adresu pod którym jakaś firma była zarejestrowana, w Portugalii, zadzwoniłem i okazało się że to był adres innej firmy.

W twoim przypadku mam wrażenie że to jest tylko sprawa opóżnienia w firmie UPS. Poproś od sprzedawcy o numer nadania przesyłki a następnie zadzwoń do UPS i sprawdż czy taki numer istnieje w ich systemie i jaki jest status. Być może zostawili awizo lub zapomnieli zostawić, co czasmi się zdaża

Moja porada. Zawsze patrzcie czy firma przyjmuje płatność PayPal. Jeśli tak to już dobry znak. Dokonujcie płatności paypal-em. Macie wtedy gwarancję, że nawet jeśli towar nie przyjdzie, to paypal wam zwróci pieniądze i już oni będą ścigać złodzieja. Ja już miałem tak dwa razy i nie było problemu.

Pozdrawiam i powodzenia.

Offline Waldi

• Hero Member
  • Ocena +28/-31
  • Praca człowieka uszlachetnia
  • View Gallery
« Odpowiedź #123 dnia: 15 Czerwca 2015, 07:52:38 czas Polski »
Kilkujadek, przykro mi z tego powodu, tego linka to ja wysłałem.
Trudno mi się do tej sytuacji odnieść ale zapewniam Cię ,że od kilku lat kupuję w tym sklepie elektronarzędzia i nigdy nie miałem żadnego problemu.
Mam nadzieję , że wszystko się wyjaśni.

Offline MarcinW

« Odpowiedź #124 dnia: 15 Czerwca 2015, 14:51:02 czas Polski »
Ale jakim cudem pokazało się jako link ode mnie???
A tak poważnie to mam nadzieję że wszystko będzie ok i przesyłka dotrze w końcu.
Ja miałem przypadek z jednym z większych sklepów internetowych ze zapłaciłem a oni przez tydzień codziennie dzwonili i mówili że nie ma towaru na magazynie. W końcu powiedziałem że sytuacja nie wygląda dla nich wesoło bo mam dowód przelewu a sklep się nie wywiązuje z umowy. Dwa dni później dostałem zamówiony sprzęt w kartonie oklejonym taśmami konkurencyjnego sklepu a zaraz potem maila z przeprosinami. Jak to zalatwili to nie wiem, ale potem kupowałem jeszcze u nich  parę rzeczy i nie mam więcej problemów

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 15 Czerwca 2015, 19:10:54 czas Polski »
Domyślać się mogę, że źle coś kliknąłem. Jestem przyzwyczajony do innej wersji forum, za pomyłkę bardzo przepraszam.
Ciąg dalszy jest taki:
Sklep ProfiMarket.pl - "bardzo przepraszam, ale kurier był po paczkę lecz jej nie odebrał z powodu braku miejsca na samochodzie....
Przepraszamy w imieniu UPS za poślizg w czasie
."
Dziś przypadkiem spotkałem kuriera UPS i zapytałem czy taka sytuacja jest możliwa? Nie odpowiedział ale był tym bardzo rozbawiony.
Po godzinie 16 zaniosłem na policję wszelkie wydruki z komputera.

Offline Morświn

« Odpowiedź #126 dnia: 15 Czerwca 2015, 19:44:20 czas Polski »
Prawdopodobnie przesyłka by przyszłą lecz mają jakiś poślizg...albo trafiłeś na nieuczciwy sklep...

Offline Nano

« Odpowiedź #127 dnia: 15 Czerwca 2015, 22:15:25 czas Polski »
kurier był po paczkę lecz jej nie odebrał z powodu braku miejsca na samochodzie....
Jak pracowałem w hurtowni obsługiwanej przez DHL, to nie był żaden aj waj - notorycznie chłopak podjeżdżał do nas autem ośmiopaletowym (tzn. z dość dużą paką) i po otwarciu drzwi paczki mu się wysypywały, bo był zawalony po sufit, a my jeszcze mu chcieliśmy załadować ok. 30 paczek po 30kg i to dużych. Czasami kwitował raport, że niby załadował wszystko, a paczki zabierał na następny dzień. Alternatywą było czekanie, aż DHL podstawi inne auto (tj. ponad godzina), a skoro przyjeżdżał w okolicach fajrantu, a czasem nawet po - to nikomu nie chciało się czekać...
Tak że ja bym się nie śmiał z tego, że kurier nie zmieścił paczki fizycznie na aucie - zwłaszcza że to raczej spory karton musiał być.
Kurier, którego pytałeś mógł być rozbawiony polityką własnej firmy. Albo po prostu ma na tyle  dobry rejon, że nie wierzy w to, że inni mają gorzej.
Może faktycznie paczka przyjdzie jutro. Albo i nie - oby się sprawa wyjaśniła.

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:09:11 czas Polski »
Niestety Nano nie przeczytałeś tematu ze zrozumieniem, bo byłem wodzony za nos od 9 czerwca. Ostatnia wersja z 15 czerwca:

sklep@profimarket.pl:
Witam,
bardzo przepraszam, ale kurier był po paczkę lecz jej nie odebrał z powodu braku miejsca na samochodzie. Dziś odbierze paczkę i jutro będzie u Państwa.
Nr zlecenia odbioru: 2925G39Q2R0
Przepraszamy w imieniu UPS za poślizg w czasie.

Oczywiście zadzwoniłem na infolinię UPS w Katowicach i tam otrzymałem informację, że 11 czerwca kurier nie zabrał przesyłki bo po prostu jej nie przygotowano.

Miałem kiedyś wspólnika kanciarza więc jestem wyczulony na wszelkie krętactwa.
Dziś wybierałem się z kolejnymi wydrukami na policję, a tu niespodzianka. Pilarka dotarła i tak na pierwszy rzut oka wszystko gra.
Na pewno nie polecam profimarket.pl, a transakcję która odebrała mi trochę zdrowia zapamiętam do końca życia.
Drewno wyschło więc wybieram się do warsztatu na pierwsze testy ;)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #129 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:29:14 czas Polski »
Jak mówiłem cierpliwości.
Cieszę się że wszystko skończyło się pozytywnie.
Pozdrawiam i miłej zabawy życzę

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #130 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:09:24 czas Polski »
Fajnie że finał tej historii jest pozytywny ;)

Ja jeśli nie dostanę dobrej ceny w sklepie stacjonarnym, i jestem zmuszony do zakupu przez internet to zawsze biorę za pobraniem. Nie zamrażam gotówki, i jeśli mam dowody mailowe że lecą w kulki, mogę anulować zamówienie i zamówić u innego sprzedawcy.

Offline Morświn

« Odpowiedź #131 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:12:10 czas Polski »
No i pozostaje tylko poinformować policję o zakończeniu sprawy...

Offline Nano

« Odpowiedź #132 dnia: 17 Czerwca 2015, 20:19:03 czas Polski »
Kilkujadek - to że Cię w wała robili przez ileś dni zrozumiałem, ale skoro cytowałeś wiadomość ze sklepu o utworzeniu listu przewozowego itd., zakładałem że może faktycznie kurier nie wziął paczki (zwłaszcza że znam to z autopsji). Tak czy owak, grunt że piła dotarła.
A sklep sam sobie zrobił reklamę...

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 18 Czerwca 2015, 20:59:18 czas Polski »
Sklep już pominę milczeniem  :-X
Pilarka:
Nieco trąci Azją.
Blat niby z anodowanego aluminium, a już po kilku dechach rysy. Jako ciekawostkę podam, że powłoka po anodowaniu potrafi mieć twardość wyższą od stali hartowanej. Tarcza ma lekkie bicie co powinno zostać wyeliminowane podczas najbliższego ostrzenia. Do cięcia wzdłużnego drewna litego raczej się nie nadaje, wpada w wibracje. Zakupię piły CMT 290.250.24M oraz 285.060.10M i zobaczę jaki będzie efekt.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2015, 21:01:32 czas Polski wysłana przez Kilkujadek »

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 14 Grudnia 2015, 11:46:10 czas Polski »
Jak się mają Wasze Bosche? Jakieś negatywne odczucia? Krytyka jakakolwiek? Chyba się zdecyduję na tą pilarkę, bo mam lichą instalację elektryczną i łagodny rozruch przeważa szalę na korzyść tejże pilarki. Czy mimo upływu czasu nadal chwalicie i zdecydowalibyście się ponownie na jej zakup? Wiem, że truję d*** ale wydatek konkretny, żona się zgodziła, więc kasę trzeba wydać rozsądnie :)