27 Kwietnia 2026, 21:59:42 czas Polski

Autor Wątek: Bosch GTS 10 XC  (Przeczytany 110521 razy)

kojote

• Gość
Odp: Bosch GTS 10 XC
« Odpowiedź #180 dnia: 26 Października 2016, 22:27:04 czas Polski »
Znalazłem fajną ofertę na ten sprzęt tylko że w UK. Na ceneo pokazuje od 3750 zł a tutaj http://www.toolstop.co.uk/bosch-gts10xc-10-table-saw-with-sliding-carriage-240v-p16838 2400 + kurier. Chyba nie ma się co zastanawiać tylko brać póki jest. Choć aż taka różnica mnie zastanawia. W przypadku np. mlt 100, cena jest taka jak u nas. Zastanawiam się jeszcze, jak jest z gwarancją Boscha. W razie czego naprawią ją w Polsce?

Jak mi się uda ją dostać w tej cenie to będzie rewelacja:D

@futrzak, @pwt: ile Was wyniosła przesyłka i ile czekaliście?

P.S. Na stronie którą podałem, w pierwszej opinii też jest napisane o luzie w sankach. Wychodzi więc na to, że to zależy od egzemplarza. 

Offline yaki

« Odpowiedź #181 dnia: 28 Października 2016, 14:40:36 czas Polski »
Właśnie też dziś znalazłem ofertę w UK z cenami takimi, że oczy wychodzą z orbit  :o. Oferty znalazłem przez stronę Bosch-a (partnerzy handlowi), co czyni ją wiarygodną (a przynajmniej tak mi się wydaje). Daj znać proszę, czy udało Ci się zamówić i jak wygląda kwestia transportu.

yaki

Offline jara

« Odpowiedź #182 dnia: 28 Października 2016, 20:43:12 czas Polski »
http://www.axminster.co.uk/bosch-gts-10-xc-254mm-table-saw-501852
Ciekawa oferta. Mam kilka pytań odnośnie kupna tej pilarki, ile wyszła dostawa, co z wat, ile szła paczka, jak zapłaciliście przelew z banku ?

Offline yaki

« Odpowiedź #183 dnia: 28 Października 2016, 21:28:05 czas Polski »
Cytat: jara
ile wyszła dostawa
Overseas Standard £55.00

co z wat
Produkt jest wolny od WAD :) A tak bardziej serio to opisano to tutaj, na dole strony.

ile szła paczka
Wg. zapewnień sklepu 3-7 dni. Opisano na tej samej stronie co VAT

jak zapłaciliście przelew z banku
eee ... tego, no ... Nie ma takiej opcji. Karta (debetowa lub kredytowa) lub PayPal.

Co do gwarancji  - na podstawie dokumentu wydaje się, że honorowana jest w całej Europie, byłbym jednak wdzięczny gdyby ktoś potwierdził: link

Offline jara

« Odpowiedź #184 dnia: 28 Października 2016, 22:33:38 czas Polski »
Z tym wat/VAT to nieco przegiąłem, czyli tak sobie jako amator i osoba nieprowadząca działalności gospodarczej to oferta nie wydaje się zbyt ciekawa dla mnie. Jeśli ktoś chce kupić tę pilarkę w UK to ja chętnie się dołączę... 

Offline jara

« Odpowiedź #185 dnia: 29 Października 2016, 08:39:37 czas Polski »
Co do przelewu miałem na myśli przelewy24, jak kupowałem na Alliexpress to karta kredytowa nie przeszła tylko właśnie przelewy24 z automatu przeliczyli na dolce.

Offline futrzak

« Odpowiedź #186 dnia: 29 Października 2016, 09:40:42 czas Polski »
Kartą lub paypalem (jeżeli w zł to dużo się traci na przewalutowaniu). Ja w końcu zrezygnowałem, ponieważ nie chcieli autoryzować mojej karty w GBP i domagali się skanów dokumentów oszuści. Po przeczytaniu komentarzów tam na stronie dotyczących tej pilarki też mi już odeszło. Kupiłem ręczną pilarkę z szyną od festoola i jestem zadowolony. :)

Offline yaki

« Odpowiedź #187 dnia: 30 Października 2016, 15:05:48 czas Polski »
Gratulacje !!! Festool to porządna marka i na pewno urządzenie będzie służyć Ci bez żadnych problemów przez długi czas.

Jednak dla mnie piła stołowa to dużo bardziej wszechstronne narzędzie niż pilarka ręczna. W szczególności ten Bosch ... potężna maszyna, która jest świetną bazą do dalszej rozbudowy jak choćby to, co zrobił człowiek na filmie (ponizej). Gdy zobaczyłem cenę katalogową (około 5K) wiedziałem, że to nie moja półka. Po przeglądnięciu ofert na sieci (od 3,8K) dalej nie byłem zdecydowany (choć przy tej cenie żona już mówiła "kup sobie coś, co będzie działać i spełni Twoje oczekiwania") ale jak zobaczyłem ceny w UK gdzie po przeliczeniu z transportem wyjdzie to poniżej 3K, które na dodatek mogę wziąć na fakturę - ja nie mam wątpliwości. Czekam na odpowiedź z Boscha w kilku kwestiach i jeśli wszystko będzie tak jak bym tego chciał, to zamawiam maszynę z UK  ;D

Offline futrzak

« Odpowiedź #188 dnia: 30 Października 2016, 19:35:17 czas Polski »
Gwarancję w Polsce uwzględniają i ogólnie wszystko jest takie same jak w wersji na Polskę, tylko wtyczka inna.

Offline jara

« Odpowiedź #189 dnia: 30 Października 2016, 19:42:26 czas Polski »
Z tą gwarancją to super sprawa, chciałem założyć konto i wyrobić kartę w funtach ale nie wiem czy warto skoro mogą nie uznać jej.

Offline L4

« Odpowiedź #191 dnia: 30 Października 2016, 22:58:11 czas Polski »
Te niskie ceny na amazonie to wałki.

Offline agoliat

« Odpowiedź #192 dnia: 30 Października 2016, 23:09:28 czas Polski »
Te niskie ceny na amazonie to wałki.
A możesz to jakoś rozwinąć ?

Offline L4

« Odpowiedź #193 dnia: 30 Października 2016, 23:12:22 czas Polski »
Zobacz na opis. Sprzedawcą nie jest amazon tylko ktoś tam wystawiający. Opis zwykle wygląda podobnie z masą krzaczków i instrukcją do kontaktu przez maila.

Offline agoliat

« Odpowiedź #194 dnia: 30 Października 2016, 23:32:57 czas Polski »
No fakt, mocno podejrzane, sprzedawca ma tylko 9 komentarzy.
Jak by ten sprzedawca był bliżej granicy to można by było podjechać.