Moim zdaniem, nikt nie da szczegółowych ani wiążących odpowiedzi w kwestii gwarancji.
Jest to bosch niebieski czyli pro ale w użytku konsumenckim. Jak dla firm, producent wie jakiego użytkowania się spodziewać. W przypadku osób fizycznych, producent nie wie kto i do czego będzie używał maszyny, więc sytuacja wygląda tak, nie inaczej. W przypadku boscha, nie spodziewał bym się żadnych kruczków i ściemniania ale to tylko moje zdanie.
Ja rozmawiałem z kumplem który mieszka w UK i wychodzi na to że wezmę opcje ze wspomnianą wcześniej wysyłką za ~55Ł. Typowe firmy kurierskie niestety liczą sobie krocie na takich usługach. Jasne, nikomu się nie uśmiecha płacić prawie 300zł za kuriera z UK, zwłaszcza, jak nierzadko dostawa elektroniki z Chin jest darmowa. Jednak ile by kurier nie kosztował, to maszyna jest i tak bez porównania tańsza od najlepszych ofert na naszym rynku. Dlatego nie ma co kombinować 3 dni jak urwać jeszcze te 100zł bo mamy profit tak czy inaczej.
Co do również wspomnianego wcześniej "wezmę 3 sztuki", to ja bym już pożyczył od kogoś dostawczaka i jechał od razu kupić z 10 sztuk żeby się opłacało (jeśli to z myślą do handlu).