Z dniem dzisiejszym dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy omawianej piły:) Może komuś się przyda, więc parę słów ode mnie:
1.12 zamówiłem piłę na
https://www.axminster.co.uk jako osoba fizyczna. Wysyłka 2.12 z informacją że paczka będzie u mnie 7.12 do godziny 19.
Za sprzęt płaciłem paypalem z kartą visa w ing. Na dzień dobry dostałem komunikat o odrzuceniu karty. Okazało się, że miałem ustawiony limit na transakcje internetowe co szybko zmieniłem przez www bo to sprawdziłem. Inaczej ktoś może mieś problem z płatnością. Dzisiaj tj. 6.12 przed południem dzwoni kurier że ma paczkę dla mnie:D Na stronie ze śledzeniem paczki było jeszcze zaznaczone, że kurier tylko dostarcza pod płot/drzwi więc żeby nie było halo. Mimo to, polski kurier zaproponował pomoc przy wniesieniu. Chłopina się pewnie dziennie nabiega z klamotami więc nie skorzystałem z pomocy, czego prędko pożałowałem z uwagi na bardzo nieporęczny(duży) rozmiar paczki i śliską folię na kartonie:/ Generalnie transport pomijając jego koszt bardzo na plus. Paczka cała, zafoliowana b/u. Ogólnie transakcja bezproblemowa i bezstresowa.
Koszty:
525Ł piła + 55Ł kurier=580funtów. Nie pamiętam ile w dniu zakupu kosztował Ł ale coś koło 5,2-5,3zł. Z konta zniknęło mi dokładnie 3 186,89zł więc paypal kosztował mnie ~150zł. Nie wiem czy to dużo czy mało bo się nie orientuję. Może ktoś bardziej obeznany się wypowie. Paypal nie wskazał ile zainkasował tylko że przeliczył 1 PLN = 0,181980 GBP czyli 5,495.
Tak więc żałuję, że zwlekałem z kupnem bo mogłem kupić ponad 200zł taniej. Ale i tak oszczędziłem w stosunku do polskich cen więc jest dobrze:)
Aha, nie sugerujcie się angielskimi opiniami o sklepie o znikających/niedoręczonych paczkach. O ile wiem to w UK panuje taka moda na zostawianie paczek byle gdzie i byle jak i nic to nikogo nie obchodzi.
Nie wiem czy to norma, ale we wtyczce(angielskiej) jest bezpiecznik.
Sprzęt odpaliłem tylko żeby sprawdzić czy działa(działa). Teraz majstruję odciąg.
P.S. Takie głupkowate pytanie amatora: do czego służy ta dodatkowa prowadnica równoległa widoczna np. tu
http://thumbs.picclick.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/n24AAOSw9NdXr05~/$/Bosch-GTS10-XC-Professional-Table-Saw-with-Bosch-_57.jpg
To chyba tyle z mojej strony na chwilę obecną. Jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze napiszę.