Kontynuując moją poprzednią wypowiedź.
Otóż nabyłem drogą kupna podstawę o której pisałem wcześniej. Niestety na zdjęcia nie bardzo było czasu, innym razem wkleję.
Podstawa jest solidna i stabilna, daje się wypoziomować do nierównej powierzchni jaką jest kostka brukowa na której z reguły stawiam piłę.
Zaskoczyła mnie wagą, myślałem że będzie bardziej delikatna, jednak gabaryt i masa to jej wielki plus, cała piła nie chwieje się.
Bosch oprócz części niezbędnych do montażu dodaje także śruby do przykręcenia piły do blatu. Śruby są w trzech długościach. Wszystkie M6. Polecam jednak zakupić śruby M8, ponieważ do takich są przygotowane otwory montażowe zarówno w pile jak i i podstawie. Piła przy dokręcaniu nie ma luzu na śrubach i pomimo, że po skręceniu nic się nie przesuwa, mam odczucie że M8 lepiej "wycentruje" piłę w stosunku do podstawy. Transport jest wygodny i nie wymaga wysiłku czego nie mogę powiedzieć o przenoszeniu samej piły. Ponieważ akurat nie miałem metrówki pod ręką, mogę powiedzieć, że blat roboczy piły jest na wysokości pępka.

Mam 180 cm wzrostu.

To co mnie interesowało. Po złożeniu i postawieniu piły pod ścianą odstaje od ściany na 60 cm. Wysokość całego zestawu w pozycji stojącej to 115 cm, natomiast szerokość jaką musimy zarezerwować to 80 cm. Piła złożona z wszelakimi akcesoriami w miejscach do tego wyznaczonych przez producenta.
Niestety cena jest odstraszająca (1/4 wartości piły) jednak jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem to z czystym sumieniem morę polecić. Długo zastanawiałem się nad zakupem w UK, tym bardziej, że funt leci w dół, jednak życzliwy dołożył mi do podstawy i zakupiłem w PL.
Jeśli są jakieś pytania, walcie śmiało...