18 Kwietnia 2026, 04:56:02 czas Polski

Autor Wątek: Festool TS 55 REBQ-Plus Problem po zakupie  (Przeczytany 2490 razy)

Offline Piotr Kalisz

Festool TS 55 REBQ-Plus Problem po zakupie
« dnia: 28 Grudnia 2017, 18:53:39 czas Polski »
Cześć
Kupiłem wczoraj w.w zgłębiarkę. Dziś ją podłączyłem aby ją wypróbować. Maszyna chodzi ale dochodzi z niej dziwne "zgrzytanie, tarcie" i zapach palonych szczotek w silniku. Zauważyłem nawet delikatny dymek z okolic otworów wlotowych powietrza tam gdzie znajdują się szczotki. Nie wiem czy tak ma być na początku? nigdy się nie spotkałem aby jakakolwiek maszyna wydawała takie odgłosy po zakupie. Brzmi jak by się miała zaraz spalić.

przemek77

• Gość
Odp: Festool TS 55 REBQ-Plus Problem po zakupie
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudnia 2017, 18:59:30 czas Polski »
Kupiłeś nową, czy używaną ? Jak nowa to nie ma się co zastanawiać, tylko oddać do sklepu.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2017, 19:05:59 czas Polski »
to chyba nie bardzo nowa ;D

kazdy sprzet przed oddaniem w rece klienta jest przy nim uruchamiany!!!!!!!! Tej procedury nie da sie pominac. Zawsze ale to zawsze testowali mafella czy festoola. Raz nie odebralem bo nie dalem rady i prosilem  ich zeby przyslali do domu  to i tak dzwonili ze otwieraja zeby sprawdzic czy chodzi.

Oddawaj bo niecoooooo podejrzane jest to twoje buczenie i zgrzytanie.

Offline Piotr Kalisz

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudnia 2017, 19:12:16 czas Polski »
Ok dzięki. Maszyna nowa z salonu. Fakt nie podłączyli przy mnie maszyny.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2017, 20:14:26 czas Polski »
W salonie festoola nie podlaczyli Ci maszyny? :D jaja se robisz ? Zawsze ale to zawsze odpalaja przy kliencie lub za jego wiedza. Ma to wyeliminowac wlasnie takie sytuacje.
Jesli salon festoola to wymienia od reki bo zawsze maja na stanie jedna taka maszyne... moze byc bez dodatkow typu tarcze czy cos ale to mozna przelozyc. Po za tym na stanie ma byc !!!!! ZAWSZE jedna maszyna ktora jest w obiegu.  U mnie sprzedawcy maja tski, strugi, wkretarki, rotexy i nawet planexy oraz wynalazki. Nie ma opcji zeby nie mieli.

Napierdzielaj ich co jest grane bo w tej cenie pomylki sie nie zdarzaja.

Niech od razu gwarancje ci podbija, zarejestruja sprzet! Jesli zaczna krecic to podziekuj i niech oddaja szmalec bo szwindel moze byc. Towar dziobany itp. Czasami sie tak robi ze puszcza sie TIRa z uwalonym sprzetem i klient kupuje po piniadzach cholera wie skad. Tak wyszukuja nieuczciwych sprzedawcow ktorzy nawet nie maja zielonego pojecia jak dali sie zlapac ;D