02 Maja 2026, 22:06:11 czas Polski

Autor Wątek: Łącznik systemu Clamex  (Przeczytany 14889 razy)

Offline robi30

Odp: Łącznik systemu Clamex
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Lutego 2018, 12:13:20 czas Polski »
Tylko clik
Słyszałem - zapomniałem
Widziałem - pamiętam
Zrobiłem - rozumiem

Offline roki

« Odpowiedź #16 dnia: 04 Lutego 2018, 14:07:25 czas Polski »
robi sorki że Cie tak magluje i drąże temat ale szykuje mi się dość konkretna robota do Niemiec szafy ,ale tylko na lamelach z tego powodu że istnieje prawdopodobieństwo powtarzalności chciałem temat lameli ogarnąć w jak największym stopniu, pisałeś wcześniej że macie w pracy również cnc z głowicą do
lameli ,czy mógłbyś mi podpowiedzieć jaka jest różnica czasowa w frezowaniu ręcznym zetą a cnc ?

Offline robi30

« Odpowiedź #17 dnia: 04 Lutego 2018, 14:26:55 czas Polski »
Powiem tak.wcześniej zanim dostaliśmy program na cnc do lamello wszystko było robione frezarka zeta ręcznie i szło to sprawnie wiadomo trzeba metrowką mierzyć kreski robić  itd i to zajmuje czas.na cnc to żadna praca dłużej trwa mi napisanie programu ale potem tylko wkładam i wyciągam element.

Słyszałem - zapomniałem
Widziałem - pamiętam
Zrobiłem - rozumiem

Offline roki

« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lutego 2018, 14:42:53 czas Polski »
Dzięki robi za odpowiedz,z tego co piszesz to pracujesz w fajnej firmie bo jeżeli jesteś pracownikiem ,ale masz do dyspozycji odpowiednie narzędzia pracy to też inny komfort ,robi jaka jest możliwość chociaż popatrzenia na kogoś kto pracuje taką lamelownicą ,bo w przyszłym tygodniu już zdecyduje się kupić zete wyczaiłem na olx zete za 2300 zł jest to różnica miedzy amk 4000 tyś a to już nie jest mało Pozdrawiam Serdecznie

Offline robi30

« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lutego 2018, 14:59:43 czas Polski »
Też widziałem takie frezarki zeta w tej cenie na olx,ale to jest tzw.golas bez walizki ,dystansów itp ,w tej walizce trochę tego jest np.żeby użyć clamex do połączeń pod kątem 45° w zestawie jest adapter do tego itd
Słyszałem - zapomniałem
Widziałem - pamiętam
Zrobiłem - rozumiem

Offline roki

« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lutego 2018, 15:11:22 czas Polski »
Wiem robi że jest golas, ale z tego co zdążyłem się dowiedzieć to najbardziej potrzebny jest stół kontowy znalazłem go w Niemczech za 400 zł z wysyłką, w PL
600 zł netto i to uważam za zdzierstwo bo za kawałek aluminiowej blaszki tyle kasy, to samo co cena samych lamelek

Offline roki

« Odpowiedź #21 dnia: 05 Lutego 2018, 14:15:36 czas Polski »
Cześć robi dzisiaj zamówiłem zetkę jutro będziemy z chłopakami ją testować 2 300 zl z frezem diamentowym plus koszt wysyłki ,a i gość obiecał namiary na tanie tenso

Offline robi30

« Odpowiedź #22 dnia: 05 Lutego 2018, 19:41:39 czas Polski »
No to powodzenia.u nas te złączki stosujemy powiem ci przy specyficznym zleceniach np ostatnio regały z mdf 28mm  malowanych w połysku i do tego wisiały na ścianie i z tego co pamiętam to 600zł poszło na same lamelki ,ale montaż prosta sprawa.
Słyszałem - zapomniałem
Widziałem - pamiętam
Zrobiłem - rozumiem

Offline roki

« Odpowiedź #23 dnia: 05 Lutego 2018, 21:35:53 czas Polski »
Robi dzięki za wszystkie podpowiedzi jak jutro zrobimy testy to się odezwę łączniki co prawda kilka sztuk też mają dojechać.

Offline roki

« Odpowiedź #24 dnia: 06 Lutego 2018, 16:43:06 czas Polski »
Witaj robi zarypista sprawa ta zetka frez diamentowy super chodzi,nie mówiąc o szybkości w składaniu gość dorzucił mi jeszcze 20 lamelek, ale już zamówiłem
300 kompletów bo dorzucił mi namiary,w tych cenach sprzętu i lamelek to można pracować. Pozdrawiam ps. robi przypomniałem sobie to ile tych lamelek wyszło skoro pisałeś że koszt był 600 zł ?

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Lutego 2018, 16:57:24 czas Polski »
No to wypadałoby sie podzielić namiarami na tanie lamelki ...

Offline roki

« Odpowiedź #26 dnia: 06 Lutego 2018, 17:14:26 czas Polski »
Cumbaiszpil nie wiem czy prawidłowo napisałem, bo "ksywkę " masz taką dość skomplikowaną lepiej napisz jak masz na imię ja Zbysiu Pozdrawiam

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Lutego 2018, 17:20:17 czas Polski »
imię mam w podpisie ;)

Offline roki

« Odpowiedź #28 dnia: 06 Lutego 2018, 17:32:41 czas Polski »
Cumbajszpilu myślisz że mam siłę po całym dniu szukać Twojego imienia ? a to forum to jest dla mnie taka odskocznia

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Lutego 2018, 17:51:18 czas Polski »
Daj sobie spokój, nie szukaj, nie myśl ... ;D