12 Czerwca 2026, 14:45:08 czas Polski

Autor Wątek: Stolarz Poszukiwany - zabudowa Pickup  (Przeczytany 4543 razy)

Offline imon

Stolarz Poszukiwany - zabudowa Pickup
« dnia: 14 Stycznia 2018, 22:30:46 czas Polski »
Mam pytanie poszukuje stolarza ( może być hobbysta ) będę potrzebował wykonać zabudowę pick up paki. Skrzynie szuflady itp. Ja jeszcze nie mam na to warunków i sprzętu. W okolicach Poznania. Proszę o pomoc .
« Ostatnia zmiana: 19 Września 2024, 09:05:38 czas Polski wysłana przez Lirorobert »

sgt_raffie

• Gość
Odp: Stolarz Poszukiwany
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2018, 08:53:49 czas Polski »
Mam daleko ale chetnie pomoge (wirtualnie). Jaki pickup? Jaka zabudowa?? Stolarstwem sie zainteresowalem robiac szuflady do Patrola ;).
Zerkinj sobie na filmi Pask-a (Pask Makes) - fajne szuflady zrobil, lata temu uzylem tego samego patetntu z lozyskami i dzialalo do zeszlego tygodnia (kiedy to sprzedalem Patrola).

Offline marcin6391

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2018, 09:01:27 czas Polski »
Kupiłeś ?  ;)

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2018, 09:35:34 czas Polski »
Nie...wrak byl..szukam dalej.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2018, 11:12:07 czas Polski »
- fajne szuflady zrobil, lata temu uzylem tego samego patetntu z lozyskami i dzialalo do zeszlego tygodnia

Nie znając tego  rozwiązania zrobiłem  4 szuflady w moim mitsubishi L -300 ponad 10 lat temu . Z tym ,że dałem  ceownik i w to jeden  rząd łożysk . Nie ma  nic lepszego i wytrzymalszego  - działa  do  dzisiaj. :)

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2018, 14:34:52 czas Polski »
Tomek - tak sa robione (tylko, ze na aluminium) najdrozsze szuflady "komercyjne". Chyba australiczycy z black widow zrobili takie pierwszy raz...jakies 5-6 lat temu. Patrz jakie miliony nam przelecialy kolo nosa ;).

Offline axer

« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2018, 17:08:07 czas Polski »
Tutaj wspomniany przez Rafała film:
https://www.youtube.com/watch?v=ELP41pDKaqs

Offline imon

« Odpowiedź #7 dnia: 15 Stycznia 2018, 20:30:34 czas Polski »
Tak widziałem ten film i dlatego potrzebuje pomocy. Kupuje Rangera i do niego potrzebuje takie szuflady. A że mój warsztat jest jeszcze w powijakach a Auto potrzebuje uruchomić do pracy to szukam w tym temacie pomocy. Mój jeden problem to woda bo to Pick-UP i złodzieje bo to co tam jest jest drogie.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Stycznia 2018, 20:43:28 czas Polski »
Temat do ogarnięcia.

Offline imon

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Stycznia 2018, 20:48:06 czas Polski »
a jakaś podpowiedź jak to ugryź aby było wodoszczelne ?

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Stycznia 2018, 20:56:07 czas Polski »
Ciężko będzie zapewnić wodoszczelność. Mówię z doświadczenia. Jedyny znany mi sposób to zabudowa paki (i na złodzei też pomaga ;) ). Możesz próbować pokryć całość gumą a nie wykładziną. Możesz zastosować uszczelki ale nie uzyskasz 100% wodoszczelności. Kup pokrywę i będzi lepiej. Oczywiście, czasami przeszkadza ale nie widzę innego rozwiązania. Ja robiąc coś takiego dla kogoś nigdy nie powiedział bym, że będzie wodoszczelne.
Można coś więcej o Fordzie? Właśnie intensywnie szukam pickupa ale odbijam się wszędzie od długości paki. Muszę mieć co najmniej 220 cm a wszystko co znajduje, to vatowozy z 7 strefową klimą, skórą i metrem paki...no cholere komuś taki pickup?? :D

Offline marcin6391

« Odpowiedź #11 dnia: 15 Stycznia 2018, 21:12:16 czas Polski »
Przyczepke se lepiej kup  :)

Offline imon

« Odpowiedź #12 dnia: 15 Stycznia 2018, 21:33:13 czas Polski »
Ja potrzebowałem 1,8 m więc Pick-up 1,5 kabiny daje radę, a że potrzebuje trochę terenowe to też się na da. I na reszcie nie muszę się tłumaczyć z błota w Aucie. Jest ich mało na OLX i Otomoto . A przczepa to kiepska sprawa w terenie.
Ktoś w okolicach Poznania Jest tutaj z lepszym garażem ?
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2018, 21:35:58 czas Polski wysłana przez imon »

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Stycznia 2018, 23:22:55 czas Polski »
Ktoś w okolicach Poznania Jest tutaj z lepszym garażem ?

To znaczy? :)

Offline imon

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Stycznia 2018, 23:44:53 czas Polski »
tzn. Warsztatem z Piłą porządną i chęcią pomocy przy takiej zabudowie bo puki co to na takie prace nie mam u siebie warunków zimą. A Auto muszę dość szybko zabudować.