Wystawiam do sprzedaży niezwykły przedmiot! W historii świata nie było do tej pory przypadku by TEN konkretny przedmiot znalazł się w obrocie. Czarny rynek upominał się o niego od lat, stawki dla powyższego śmiałka-sprzedawcy sięgają rocznego PKB naszego kraju, ba, nawet naszej dziury budżetowej.
Jest to Święty Graal rodzicielstwa.
Posiadacz tego przedmiotu, zyskuje nieograniczoną władzę nad umysłem swojego dziecka, a nawet cudzego..
Moc Przedmiotu jest odwrotnie proporcjonalna do wieku dziecka, a ten z kolei jest wprost proporcjonalny do możliwości uspokojenia dziecka przez rodzica w sytuacji krytycznej.
Mając świadomość mocy Przedmiotu żaden z dotychczasowych posiadaczy nie zdecydował się go użyć bojąc się, iż jego latorośl zostanie odmieniona na zawsze.
Najstarsi Majowie powiadają, że kiedyś musi być ten pierwszy raz..
Może teraz? Może u Ciebie? Tylko czy starczy Ci odwagi? Czy podejmiesz rękawicę? Czy obwieścisz światu, że oto jednorazowa moc Przedmiotu została właśnie użyta? Wyczerpana!
Czy starczy ci odwagi by zapisać się na kartach historii jako ten, który wykorzystał Przedmiot?
Przemyśl to i wydawaj pieniądze pochopnie na Przedmiot, zatrząś czarnym rynkiem odbierając ostatnią nadzieję milionom posiadaczy dzieci.. jeśli masz odwagę..
Pytasz co to za przedmiot? Cóż.. nie powinienem o tym publicznie mówić ale.. cel jest szczytny.. zaryzykuję!
Przymiotem jest złotówka! "Phi, wielkie mi halo" myślisz.. Otóż to nie jest zwykła złotówka! To złotówka o mocy tworzenia lodów w automacie w Ikei! Nie takiego samego loda jak każda inna złotówka! Lód za TĄ złotówkę jest o 1 liza większy od pozostałych i sprawi, że Twoje dziecko się uspokoi zapychając się nim.. tylko czy ciii... Wiesz o tym tylko Ty i ja, reszta snuje tylko mgliste przypuszczenia.. i niech tak zostanie!

P.S. zdjęcie poglądowe