Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Galeria zdjęć
Zaloguj się
Recents
.
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
22 Kwietnia 2026, 19:48:39 czas Polski
Forum stolarskie Domidrewno.pl
»
Elektronarzędzia
»
Odkurzacze
»
nowy odkurzacz
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: nowy odkurzacz (Przeczytany 6296 razy)
MarekS
Newbie
Ocena +0/-0
View Gallery
nowy odkurzacz
«
dnia:
29 Stycznia 2018, 13:17:06 czas Polski »
Witam wszystkich.
Ja również jestem na etapie zakupu odkurzacza. Przede wszystkim w celu podłączania go do elektronarzędzi przy majsterkowaniu plus jakieś porządki w warsztacie/piwnicy. Zastanawiam się na odkurzaczem boscha AdvancedVac 20 z gniazdkiem do elektronarzędzi, rura elektrostatyk, dość giętka, no i 3 lata gwarancji. Czy ktoś testował ?
Jutro wybieram się do Casto pooglądać wspominane na forum Macalistera 30l 1400W i Makite.
http://allegro.pl/bosch-odkurzacz-advancedvac-20-do-wody-pylu-i7045735737.html
Pozdrawiam
Marek.
robbi
Jr. Member
Ocena +0/-0
View Gallery
Odp: nowy odkurzacz
«
Odpowiedź #1 dnia:
30 Stycznia 2018, 21:13:08 czas Polski »
Hej. Też się zastanawiałem nad tym odkurzaczem. Masz trochę filmików na YouTube . Zalety : duża moc jak na odkurzacz za tę cenę (260 mbar), przyłącze do narzędzi do 2000 w . Kompaktowe rozmiary. Wady: pieruńsko głośny , choć nie znalazłem danych jak głośny ale tak twierdzą użytkownicy , Linia hobby (zielona) ale nie wiem czy w tej cenie to wada. Ja już prawie zdecydowałem ze kupię coś z otrząsaczem bo będę trochę pracował z żyrafą prawdopodobnie karcher nt 20/1 ap te ,ale on jest 2 razy droższy. Do elektronarzędzi pożyczałem jakiegoś lidlowskiego parksida i tez dawał radę .
MarekS
Newbie
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #2 dnia:
31 Stycznia 2018, 03:15:43 czas Polski »
Pooglądałem tego Boscha w sklepie, fajny ale szału nie ma , cena 540 zł. Pojechałem do Casto, zobaczyć tego Macalistera zachwalonego na forum 1400/30l , cena 359zł... Stwierdziłem że na moje potrzeby wystarczy i kupiłem.
robbi
Jr. Member
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #3 dnia:
31 Stycznia 2018, 16:57:14 czas Polski »
Castorama powinna odpalić prowizję dla DiD za reklamę tego odkurzacza
carpenter
Sr. Member
Ocena +0/-0
Najprościej - najtrudniej.
View Gallery
«
Odpowiedź #4 dnia:
01 Lutego 2018, 07:41:00 czas Polski »
W takim razie Lidl powinien mieć darmowy baner na tytułowej
ewunia090
Newbie
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #5 dnia:
06 Lutego 2018, 12:37:48 czas Polski »
Posiadam bardzo podobny odkurzacz Bosha, tylko nie pamiętam nazwy dokładnego modelu. Jest bardzo dobry i dokładnie odkurza, ma dużo wymiennych końcówe, także można nim czyścic wiele rzeczy i można dostac sie w każdy kąt. Jednak kabel jest bardzo krótki i muszę używać przedłużacza, żeby dostać się np. na drugi koniec pokoju ;/
Człowiek, który żyje dla samego szczęścia, nie może być szczęśliwy! Zapamiętaj to sobie!
resort25
Newbie
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #6 dnia:
17 Marca 2018, 19:13:37 czas Polski »
Marku, powiedz mi jak sobie radzisz z wężem długości 2,5m w tym MacAllister 30 l 1400 W? Wystarcza do normalnej pracy, czy trzeba się nawykręcać, na-przestawiać? Mam zamiar podpiąć ten odkurzacz pod zgłębiarkę i frezarkę górnowrzecionową, nada się?
A może ktoś ma doświadczenie z Nilfisk Buddy II 18 T :
https://myjki.com/12-odkurzacze-domowo-warsztatowe/6736-buddy-ii-18t-1200w-18l-odkurzacz-nilfisk-5715492141432.html
posiada 4m wąż, ma gniazdo i jest w promocji za 330zł
Maras
Gość
«
Odpowiedź #7 dnia:
17 Marca 2018, 21:06:22 czas Polski »
Nilfiska kupiłem kilka lat temu w Juli
taki /wera-serwis.pl/sklep/201-odkurzacz-nilfisk-multi-20-t.html
Lekko nie miał i nie ma do dziś zbiera wszystko od pyłu przy szlifowaniu drewna jak nie mam ochoty podłączyć wyciągu, odkurza cały garaż ,samochód i jedno miejsce gdzie jest tylko betonowa podłoga nie przeszlifowana czyli najgorszy drobniutki pył niczym po szlifowaniu gładzi tynkowej. Jestem z niego zadowolony ma odpowiednią moc. Zbiornik wystarczający jak również gniazdko do elektronarzędzi.
Ma małą wadę ,mianowicie filtr trzeba dokręcać z wyczuciem bo można zerwać gwint zewnętrzny w tej nakrętce.
resort25
Newbie
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #8 dnia:
17 Marca 2018, 21:55:28 czas Polski »
Dopiero doczytałem, że model o który pytałem Nilfisk Buddy II 18 T ma za słabe gniazdo pod zgłębiarkę (tylko 1100W).
Maras, ten o którym piszesz kosztuje w granicach 550 a to już przewyższa mój budżet, poza tym w tej cenie wolałbym Makite z 2x dłuższym wężem i 3 letnią gwarancją ale dzięki za zainteresowanie tematem.
W takim razie na placu boju pozostały tylko:
1. Pansam Odkurzacz warsztatowy A065020 1400 W 30 l
https://www.obi.pl/odkurzacze-do-czyszczenia-na-sucho-i-na-mokro/pansam-odkurzacz-warsztatowy-a065020-1400-w-30-l/p/6203608
z gniazdem 2000W za 300zł + wąż 5m za 50zł co daje łącznie kwotę 350zł, gwarancja 1 rok
2. Odkurzacz MacAllister 30 l 1400 W z gniazdem nie mam pojęcia jakim (musi być powyżej 1300W pod zgłębiarkę) wąż 2,5m-trochę krótki, pytanie do was czy wystarcza? kwota 300zł, gwarancja 3 lata
3. Odkurzacz warsztatowy VOD1530SWC 1500 DEXTER
https://www.leroymerlin.pl/warsztat/urzadzenia-warsztatowe/odkurzacze/odkurzacz-warsztatowy-vod1530swc-1500-dexter,p426313,l879.html
z gniazdem nie mam pojęcia jakim, wąż 5m w komplecie, gwarancja 2 lata, cena 300zł
podpowiedzcie proszę
Maras
Gość
«
Odpowiedź #9 dnia:
17 Marca 2018, 22:33:28 czas Polski »
Waty urządzenia czyli odkurzacza tak naprawdę nic nam nie dają . Musisz polukać w specyfikacji na podciśnienie jakie wytwarza dany odkurzacz. Oraz na to ile W możesz podłączyć do gniazdka odkurzacza .
To tak jak z młotami udarowymi jak na aledrogo podają moc w watach ( W) a tak naprawdę do od pierdyknięcia dłutem zależy to ile ten młot ma J ( dżuli ) , czyli praca wykonana przez siłę o wartości 1N (niuton)
Lopi1
Sr. Member
Ocena +0/-0
View Gallery
«
Odpowiedź #10 dnia:
17 Marca 2018, 22:34:33 czas Polski »
Dzisiaj kupiłem tego macAllistera, gniazdko jest chyba do 2000 W, jutro sprawdzę, bo leży w garażu. Gwarancja na trzy lata, to plus, wąż można pewnie przedłużyć, wg mnie nie pracuje też zbyt głośno, jak to odkurzacz. Na początek wrażenia pozytywne.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum stolarskie Domidrewno.pl
»
Elektronarzędzia
»
Odkurzacze