16 Maja 2026, 21:20:42 czas Polski

Autor Wątek: apropo ATUT'a  (Przeczytany 5015 razy)

Offline Pablox69

apropo ATUT'a
« dnia: 29 Stycznia 2018, 21:50:41 czas Polski »
Widzę że zdania sa podzielone co do wiertarki ,ale ja uważam że wynalazek Pana Krzysztofa to coś niesamowitego tak prosta konstrukcja i tyle możliwości. Ja zawsze będę popierał polski produkt! Czekam na wiertarkę mam nadzieję ze jak niedługo będę ją miał i na pewno podzielę się opinią,myślę że usprawni mi pracę w warsztacie. Liczę na wasze opinie i dobre rady.. pozdrawiam

Offline SpecPiotr

Odp: apropo ATUT'a
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Stycznia 2018, 21:58:13 czas Polski »
Nowy kierunek marketingu widzę. Tamten nie wypalił.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

p.karwacki

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:01:34 czas Polski »
Otwieram lodówkę, a tam atut.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline L4

« Odpowiedź #3 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:02:40 czas Polski »

Ojtam, loza szydercow :).

Mnie sie sama idea tez podoba.
Jak komus podpasuje do pracy to czemu nie?

Offline SpecPiotr

apropo ATUT'a
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:05:02 czas Polski »
Ja osobiście jakiś tam plus widziałem bo pomysł niegłupi jak na DODATKOWE narzędzie w warsztacie. Jednak strategia p. Krzysztofa skutecznie mnie zniechęciła do próby znalezienia dla niej miejsca.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:08:37 czas Polski »
Ale teraz masz nową strategię więc może znowu dostrzeżesz potencjał ;P

Offline L4

« Odpowiedź #6 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:10:48 czas Polski »
Ludzie zawsze znajda sposob na zepsucie nawet najlepszych pomyslow :).

Offline SpecPiotr

apropo ATUT'a
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:14:53 czas Polski »
A najlepsze jest to, że jej widziałem ją w kilku drobnych tematach ale żaden nie był tym jak to reklamowano W zastosowaniach z „reklam” tylko by utrudniał robote
Ale nic. Niwa strategia więc zapewne na fejsie pojawi się nagle mnóstwo przezadowolonych meblarzy ;D ;D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Stycznia 2018, 22:18:20 czas Polski »
No widzę podobnie...

Offline MiKo

« Odpowiedź #9 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:10:00 czas Polski »
Panowie, ciężko tyracie na zachodnie maszynki, drogie i nie koniecznie warte swej ceny tym samym pasiecie brzuchy obcokrajowcom a rodakowi za miast pomagać to psioczycie na jego marketing i robicie pod górę, coś tu chyba jest nie tak? Ma gość pomysł, produkt i jakąś alternatywe w produkcji mebli, wy produkujecie meble, może napiszcie na poważnie co jest nie tak i jak widzicie żeby było lepiej, co ulepszyć czy poprawić? Jak nie będziemy się wspierać nawzajem to dalej będziemy jako kraj w tyle, skazani na zachodni marketing, sprzęt i ceny ;)

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:29:36 czas Polski »
Sam pomysł wiertarki w kształcie sześciokąta jest git. Mnie jednak po pierwsze odstrasza cena.  Po drugie, nie wyobrażam sobie zajmować miejsca w warsztacie skrzynią i nawet 10-cioma paskami podkładek, dystansów, które mogą się pogubić. Prościej by było, gdyby do wiertarki była przykładnica na ktorej można by szybko ustawic dystans. Z podziałką i szybkozaciskiem

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:30:12 czas Polski »
Z tym "nie warty swojej ceny" to bym polemizował ale OK.
Widzisz, problem nie jest sam sprzęt tylko sposób jego "prezentacji". Jeśli masz inne zdanie i ktoś za to wyzwie Cię od głupków, lamerów i innych debili to średnio masz ochotę go wspierać.
Wielu na temat wiertarki się wypowiadało, że jest to fajny sprzęt do PEWNYCH ZASTOSOWAŃ a nie jak p. Krzysztof twierdzi, że jednym ATUTem jesteś w stanie cała fabrykę zastąpić. OK, może i jesteś ale jakim kosztem czasu, kombinacji z podkładkami itp.
Ja mam osobiście taką teorię, że to fajna zabawka, która może zastąpić np kołkarkę Tritona (mniej więcej podobna półka cenowa) natomiast jakbym miał z tego żyć to zwyczajnie poszedłbym w Domino bo zrobisz tym więcej i szybciej.
Raz jeszcze powiem: to mogło się udać w pewnych sytuacjach ale w chwili obecnej jest taki smród po tym "marketingu" (czyt. tylu fachowców zwyzywanych pod różnymi wpisami na FB) że aktualnie marketing idzie w dobrą stronę tzn trzeba przeczekać aż kurz opadnie i za rok, może dwa zacząć od nowa tylko z p. Krzysztofem głęboko zakonspirowanym i bez dostępu do internetu :)
Przyznam, że miałem ochotę na ten sprzęt ta jak i wielu tutaj - chociażby po to by sprawdzić czym to się je - ale niestety wielu zostało nawet nie tyle zniechęconych ile odrzuconych od tego tematu.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:35:30 czas Polski »
Panowie napisałem dość długą wypowiedź po czym ją skasowałem bo stwierdziłem że to kolejny post który zmieni się w "gównoburze"
zanim napiszecie zastanówcie się czy warto ten temat na tym forum pociągnąć dalej i co on nowego nam da

kerry

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:36:37 czas Polski »
E, nie przesadzajmy! Ja nie zostałem odrzucony, wręcz przeciwnie - bardzo mi się atut podoba, potrafi naprawdę wiele. Polecam!

Panie Krzysztofie, numer konta taki jak zwykle i proszę się nie spóźnić, tak jak ostatnio!
 ;D ;D ;D

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:40:13 czas Polski »
Merry, ale właśnie chodzi o to żeby kulturalnie o tym porozmawiać a nie obrzucać się błotem jak ktoś ma inne zdanie. A to właśnie jest pierwotnym źródłem atutowych problemów.