25 Czerwca 2026, 23:17:36 czas Polski

Autor Wątek: Regulacja tarczy do blatu w konstrukcji - Holzmann TS 250, Charnwood 619 itp?  (Przeczytany 2079 razy)

Offline Groszekp

Regulacja tarczy do blatu w konstrukcji - Holzmann TS 250, Charnwood 619 itp?
« dnia: 31 Stycznia 2018, 10:50:04 czas Polski »
Dzień dobry,

Czy ktoś wie czy można regulować tarcze w tych pilarkach do blatu...? zaglądałem tam do środka i jakoś nie mogę tego rozkminić...

jest to dla mnie szalenie interesujący temat :)

djaworek

• Gość
Odp: Regulacja tarczy do blatu w konstrukcji - Holzmann TS 250, Charnwood 619 itp?
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2018, 19:40:43 czas Polski »
Co znaczy regulować tarczę do blatu?

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
Odp: Regulacja tarczy do blatu w konstrukcji - Holzmann TS 250, Charnwood 619 itp?
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2018, 19:57:34 czas Polski »
Może chodzi blat przesówny do tarczy?

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Stycznia 2018, 20:16:42 czas Polski »
o rownoleglosc tarczy wzgledem rowkow teowych.

Od spodu powinny byc sruby ktorymi przykreciles blat do korpusu - na nich moze jest regulacja. Nie mam tej pilarki, ale zgaduje - bo jak inaczej. Agregat sie nie przesuwa w te i spowrotem.

djaworek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2018, 21:47:28 czas Polski »
Taaa , ktoś sobie coś napisze a teraz domyślajcie się wszyscy i gdybajcie co poeta miał na myśli...

Offline Groszekp

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2018, 09:39:11 czas Polski »
Taaa , ktoś sobie coś napisze a teraz domyślajcie się wszyscy i gdybajcie co poeta miał na myśli...

Dokładnie chodziło o równoległość tarczy do rowków teowych. Przepraszam za brak precyzji... :)

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2018, 10:15:07 czas Polski »
Pytaj Kozia  :)

Offline Groszekp

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lutego 2018, 10:44:06 czas Polski »
Pytaj Kozia  :)

Poruszaliśmy temat telefonicznie, z tego co pamiętam, nie próbował jeszcze bo chyba miał wszystko ok :)

Ja pytałem z ciekawości na forum, sądziłem po prostu, że już ktoś kiedyś próbował i ma jakieś doświadczenia. Bardziej przyszłościowo :)

Wygrzebałem taki post: http://forum.domidrewno.pl/pily-36/pila-stolowa-charnwood-w619-po-poltorej-roku-uzytkowania/   - dużo wiedzy.

Wirniq rozkręcił ją na czynniki pierwsze. Wszystkie bebechy jak na dłoni. Czasami warto wykorzystać zwykły search :) Będę miał to na uwadze następnym razem, jak wpadnę na pomysł z pisaniem postów ;)