24 Maja 2026, 03:51:36 czas Polski

Autor Wątek: Marzenia trzeb spełniać :)  (Przeczytany 5739 razy)

Offline AnnaM

Odp: Marzenia trzeb spełniać :)
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Stycznia 2018, 23:08:13 czas Polski »
Taki panel

Offline bluessy

« Odpowiedź #16 dnia: 01 Lutego 2018, 00:19:41 czas Polski »
Wrzucaj fotki różnych rzeczy a my będziemy nazywać. ;)

dajesz:

No nieeeeee napisałam przed chwilą w swoim ''przywitaj się'' ..szowinizm jak nic  ;). Skoro mamy być tylko
do garów, to nie płaczcie, że przypalona grochówka jest jakaś gorzkawa, albo pomimo wilczego
głodu, po podaniu naleśników ze szpinakiem stwierdzacie, że już wam przeszło... a potem w ukryciu podjadacie chleb ze smalcem  ;D.

Witaj Aniu  :)
Mój umysł czasami szwankuje, mogę coś przeoczyć, albo napisać głupotę

kozio

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Lutego 2018, 07:09:09 czas Polski »
To aplikator do rzęs. Kiedyś taki miałem.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Lutego 2018, 07:49:51 czas Polski »
Nie chcę kozio wiedzieć, co nim robiłeś... Po prostu nie chcę! :)

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Lutego 2018, 08:53:42 czas Polski »
Rzesy aplikowal, bo co innego mozna.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Lutego 2018, 09:04:17 czas Polski »
Ania, najprosciej:
Pociac galezie na plastry, idealnie tasmowka ale reczna pila tez da rady.
Przesuszyc te plastry bo inaczej popekaja (przesuszyc czyli lezakowac w warunkach zblizonych do docelowych przez czas blizej nieokreslony ;) )
Przeszlifowac do wymaganego poziomu
Kleic do podstawy ze sklejki
Wykonczyc w sposob dowolny :)..

Praca prosta ale upierdliwa..na pewno dasz rade. Oczywiscie, mnostwo mozna jeszcze zmidyfikowac wiec pytaj "po drodze" o konkrety juz. To tak na szybko

kerry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Lutego 2018, 09:49:32 czas Polski »
bo co innego mozna
Wyobraźnia kozia ma swoją stronę na wikipedii...:)

Offline AnnaM

« Odpowiedź #22 dnia: 01 Lutego 2018, 11:01:26 czas Polski »
Chciałam jeszcze wrzucić zdjęcie ściany na którą ma to być, ale niestety rozmiar za duży i nie chce mi się już bawić w zmniejszanie 😉 lepiej radzę sobie z wkrętarką niż z programami komputerowymi 😂 na szybko odpowiem jeszcze, że to wspaniałe urządzenie kilka linków wcześniej to zalotka. Stosuje się ją do "podkręcania" rzęs co daje efekt długich rzęs aż na samo czoło 😄 p.s. działa 😁 co do moich plastrów, to tak: zobaczyłam filmik na którym gościu ciął gałęzie z brzozy na plastry takie 2,5 cm urządzeniem które wyglądało jako wyrzynarka, którą docinałam panele, więc ujuz plus bo umiem się obsłużyć ale to urządzenie stało, czyli jak na mój gust nazwałbym to wyrzynarką stołową. Szukam i znajduję włosową, czy tym dam radę pociąg gałązki o średnicy od 1 cm do nawet 10 cm? O następnym powiem po rozwiązaniu tej zagadki 😁 na jaką moc muszę patrzeć, która wygodniejsza w sensie ręczna czy stołowa i czy mają jakiś ogranicznik, który pozwoli mi kroić te gałązki na równe plastry?

Offline AnnaM

« Odpowiedź #23 dnia: 01 Lutego 2018, 11:07:55 czas Polski »
Bluessy w nas siła 😀 u mnie na szczęście obiad się sam robi 😂 ja jestem od tej brudnej roboty 😁 jak dom budowaliśmy to ja z robotnikami latałam, cegły im nosiłam, zaprawę mieszałam, zbrojenia wiązałam itd a mój małż trawę kosił 😂

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Lutego 2018, 11:11:41 czas Polski »
10cm na wyrzynarkę to dużo. Dużo nawet dla pilarki tarczowej, chcąc ciąć "na raz"'. Bardziej piła taśmowa, a to wydatek. Więc..... Może ręczne robótki?

Chodzi mi oczywiście o piłę ręczną :)
« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2018, 11:14:14 czas Polski wysłana przez stachmiesz »

Offline AnnaM

« Odpowiedź #25 dnia: 01 Lutego 2018, 11:28:09 czas Polski »
Ale piłą ręczną nie potnę na takie rowniutkie plastry 😐 wyrzynarka do ilu cm dałaby radę?

kerry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Lutego 2018, 11:30:43 czas Polski »

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Lutego 2018, 11:44:07 czas Polski »
Wyzynarka recznie tez nie da rady. Bedzie uciekac. Moze sprobuj wyzynarke zamontowac pod jakims tymczasowym i zrob jakies szybkie prowadzenie od gory? Mozna kupic dlugie brzeszczoty.
Albo szablasta tak jak kerry napisal. Tez mozna sprobowac pod stolem zamontowac.

Offline AnnaM

« Odpowiedź #28 dnia: 01 Lutego 2018, 11:49:30 czas Polski »
Szukam tego filmiku cały czas żeby wszystko pokazać a nie opisywać 😉 a w Castoramie było coś takiego że można było wziąć sprzęt, w sensie kupić i oddać po dwóch tygodniach. Nie chcę Januszyć w moim przypadku Grażynić czyli zrobić ścianę i oddać sprzęt ale chciałabym kilka sprzętów wypróbować i kupić ten który najbardziej będzie mi pasował.