Rączek nie będzie, muszę wyfrezować jakiś otwór tylko.
Problem mam z tymi drzwiami, bo muszą kuchnię zamknąć, bo podczas gotowania wszędzie się nosi zapach.. w lecie pół biedy, bo otworze okna i przewietrzę, a w zimie..? Mam wyciąg, wpięty do komina... ale i tak nie daje rady..
Na rzucie narysowałem gdzie to ma być, problem tego rozwiązania jest taki że drzwi zabiorą mi kilka cm w stosunku do miejsca pomiędzy wyspą a tą ścianką z GK, i robi się ciasno na hokery, teraz nie ma za wiele miejsca.. przebudowa wyspy odpada. Tej ścianki też nie ruszam, choć gdybym ja dom budował to schowałbym drzwi właśnie w niej. Więc pewnie zmienię hokery
Myślałem nad harmonijkowymi.. ale musiałbym je jakoś sam robić żeby to wyglądało.
Okleić nie okleję sam, bo nie mam sprzętu do tego.. mogę dać po długości jakiś profil.. alu czy nawet PCV
Ale będę zamawiał formatki w hurtowni, to mogę od razu okleić te dwa elementy z Lyona i czarny pasek po bocznych krawędziach.
Głównie to chciałem wiedzieć czy takie klejenie mi się nie rozerwie, bo płyta swoje waży. A jak już kleić to czym? Zwykłym klejem do drewna (Vikol) czy są jakieś specjalne? bo i tak będę robił na nowo zabudowę więc jakiś muszę kupić