29 Kwietnia 2026, 22:49:47 czas Polski

Autor Wątek: Pilarka do 500 zł.  (Przeczytany 15054 razy)

Offline bluessy

Odp: Pilarka do 500 zł.
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Lutego 2018, 00:15:27 czas Polski »
Mili Panowie.....przespałam się z problemem, oceniłam, biorąc pod uwagę wszystkie Wasze propozycje
i doszłam do wniosku, że zakup droższego sprzętu wcale nie spowoduje, że stanę się profesjonalistką.
Nie będę się oszukiwała, ponieważ moje działania to zwykła amatorszczyzna, póki co....
W komentarzach pojawiały się wpisy, że używanie jednej pilarki ręcznej do montowania w stacjonarce
i używania jej jako osobne urządzenie z czasem mi się znudzi. To fakt. Lidlowska mini szlifierka do pracy
w ogrodzie spełnia swoje zadanie ( warzywka nie płaczą, że w rogach skrzyń wystaje im coś na 2mm  ;).
Mam w planach zakupić jeszcze grubościówkę, i to będzie limit w poważniejszych wydatkach sprzętowych.
Zakupię chyba tą proponowaną pilarkę stołową RYOBI, a jak się rozkręcę, i będzie mi mało, to pomyślę o
czymś bardziej profesjonalnym.....
Proszę, nie miejcie mi za złe, że po podniesieniu przeze mnie poprzeczki powróciłam do najtańszej
opcji  :(
Dziękuję Wam za czas ,jaki poświęciliście, aby pomóc mi w dokonaniu wyboru  :)

« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2018, 00:18:22 czas Polski wysłana przez bluessy »
Mój umysł czasami szwankuje, mogę coś przeoczyć, albo napisać głupotę

kozio

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Lutego 2018, 05:49:43 czas Polski »
No i fajnie.
Pilarka stołowa to narzędzie podstawowe i będzie robić prawie każdą robotę.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Lutego 2018, 08:13:27 czas Polski »
i doszłam do wniosku, że zakup droższego sprzętu wcale nie spowoduje, że stanę się profesjonalistką.

Ale Ty zdajesz sobie sprawe ze drozszym hobby to juz jest kolekcjonowanie kamieni szlachetnych, posiadanie F1 i odpalanie go zeby sobie nim pojezdzic oraz posiadanie zony...

Oczywiscie posiadanie drozszego sprzetu nie da Ci +100 do skilla w poslugiwaniu sie nia ale oszczedzi kurewskich nerwow... poczytaj posty w pilarkach stolowych to sie dowiesz ;D

Posiadanie pilarki w lape i podpinanie jej w stolik jest idiotyzmem... ale do tego dojdziesz...  mialem robilem... jak pomysle to dostaje zatwardzenia.
Oby nigdy wiecej

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lutego 2018, 09:07:06 czas Polski »
Zakupię chyba tą proponowaną pilarkę stołową RYOBI
No i dobrze. Tak jak pisałem, wkładanie pilarki w blat z czasem doprowadziło by Cię do furii, nie mówiąc już o ustawianiu tarczy do rowka teowego, który też by się przydał w samoróbce. Nawet po zrobieniu sanek, każde wyjęcie/ włożenie pilarki w stół to była by niepewność jakości :)

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lutego 2018, 10:35:37 czas Polski »
Stolowa od Ryobi jest dobrym wyborem pod wzgledem koszt/efekt. Tylko poprzegladaj egzemplarze przed zakupem. Sprawdz stol, rownoleglosc rowkow, prostopadlosc tarczy itd. To jest marketowy sprzet i mozna spodziewac sie roznych "baboli". Plusem jest to, ze mozna tam sporo pozniej wyregulowac. Fabryczna tarcza byla ok.

Pilarka reczna pod stolem - jeszcze ujdzie. Pilarka reczna do stolu i do reki - bez sensu jak juz przedpiscy wspomnieli :D. Tylko sie naklniesz.

Offline bluessy

« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lutego 2018, 15:34:54 czas Polski »
Tylko poprzegladaj egzemplarze przed zakupem. Sprawdz stol, rownoleglosc rowkow, prostopadlosc tarczy itd.

Tiaaaaa, telepatycznie sobie pomacam  ;D, bo w Łodzi tej pilarki nie uświadczysz. Masakra jakaś.
W casto nawet nie ma jej już na stronie (wczoraj jeszcze była). W julce niet i w liroju toże.
Już widzę minę pani, jak jej mówię, że chciałam zakupić towar którego nie ma na sklepie, ale proszę
o 5 sztuk, bo przed zakupem chciałabym pomacać.......
Chyba czeka mnie jakaś wycieczka do ościennych marketów.

Co się tak uparliście z tą pilarką pod stół i do ręki? ;) Kwestia była tego typu, czy tarczówkę wsadzić pod
stół, czy zakupić gotowca  :D

Quib.. co jak co, ale posiadanie żony z całą pewnością mi nie grozi  ;D, a z drugiej strony, ja to jestem jednak tania w
utrzymaniu...na ciuchy nie wołam, na waciki też nie, na kosmetyczkę i fryzjera również.. a biżuterię
robię sobie sama  ;D

Przepraszam za OT, ale musiałam dać upust mojemu systemowi nerwowemu .

Jak już będę szczęśliwą posiadaczką pilarki, to się pochwale opisując w paru zdaniach moje pierwsze
wrażenie :D

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lutego 2018, 15:42:03 czas Polski »
a z drugiej strony, ja to jestem jednak tania w
utrzymaniu...na ciuchy nie wołam, na waciki też nie, na kosmetyczkę i fryzjera również.. a biżuterię
robię sobie sama  ;D

Kochanie znajdź czas w przyszłą środę ja załatwię księdza , salę , orkiestrę  i alkohol a gości na weselę się znajdzie po drodze ;D

I tylko nie mów że nie możesz bo masz 17 lat w tedy to było by zbyt idealnie  8)

A tak serio patrzyłaś tu ? https://www.google.pl/search?q=%C5%82udz++leroy+merlin&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=WqeBWvyRD-mEyAWvuLoY
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2018, 15:44:24 czas Polski wysłana przez MChObi »

Offline bluessy

« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lutego 2018, 16:06:59 czas Polski »

a z drugiej strony, ja to jestem jednak tania w
robię sobie sama  ;D

Kochanie znajdź czas w przyszłą środę ja załatwię księdza , salę , orkiestrę  i alkohol a gości na weselę się znajdzie po drodze ;D

I tylko nie mów że nie możesz bo masz 17 lat w tedy to było by zbyt idealnie  8)

I w ten oto sposób, po zacytowaniu słow wyrwanych z kontekstu rodzą się plotki  ;D

MChObi nie ciesz się tak, bo zapomniałam dopisć, że nadrabiam to wszystko w marketach budowlanych  ;D.

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lutego 2018, 16:17:27 czas Polski »
że nadrabiam to wszystko w marketach budowlanych  ;D.

Gdy już połączyła nas miłość ( czy stalking ;D ) koszta nie grają roli , kupie Ci te markety , nawet budowlane jak chcesz ;D

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lutego 2018, 16:35:02 czas Polski »
i będzie 8 żon MChObie'go
;D

Offline Gotycki_Zdun

« Odpowiedź #40 dnia: 12 Lutego 2018, 19:56:45 czas Polski »

Gdy już połączyła nas miłość ( czy stalking ;D ) koszta nie grają roli , kupie Ci te markety , nawet budowlane jak chcesz ;D

Zaplułem monitor.

Offline bluessy

« Odpowiedź #41 dnia: 12 Lutego 2018, 20:39:54 czas Polski »

Zaplułem monitor.

No to nie jesteś sam  ;D

MChObi, moje oczy nie wierzą w to, co czytają. Jest tylko mały problem...zastanów się, czy tak Cię ujęła
oszczędność w moim utrzymaniu ( przed dopisaniem zapomnianego zdania), czy naprawdę chcesz mi
kupić te wszystkie markety, oczywiście z naciskiem na te ''budowlane'', bo zakupy to ja mogę robić
na lokalnym ryneczku. Jeśli druga opcja wchodzi w rachubę, to możesz być pewny, że czasami to i nawet
zupę Ci ugotuję  ;D. Mój drogi, mnie ujęła Twoja odwaga...... takie deklaracje do kota w worku? no, no
po prostu jesteś wielki!
Ale primo! Zapytaj się żony, czy taki układ będzie jej odpowiadał  ;D

Buuuu, dopiero 27 będę mogła pomacać RYOBI'ego,'om?  ;D

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Lutego 2018, 21:51:19 czas Polski »
Żeby koledzy się nie pogniewali powiem tylko że w kolejce przed Tobą są jeszcze córki meridoxa i stacha ;D

A wracając do tematu znajdź w łodzi sklep rob-kop mają tam dużo sprzętu i do pomacania pewnie coś podpowiedzą ceny mają naprawdę spoko i blisko

Buuuu, dopiero 27 będę mogła pomacać (RY)  OBI'ego,'om

Ale tak bez kwiatów i kolacji ??   ;)

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Lutego 2018, 21:52:55 czas Polski »
Henryk VIII wymięka .....

Offline Gotycki_Zdun

« Odpowiedź #44 dnia: 12 Lutego 2018, 22:23:50 czas Polski »
Jeszcze tylko ustanowi własny kościół...