06 Maja 2026, 08:33:42 czas Polski

Autor Wątek: stół do ukośnicy  (Przeczytany 3243 razy)

Offline damiang

stół do ukośnicy
« dnia: 07 Marca 2018, 19:53:07 czas Polski »
Witam, mam takie pytanie. Jestem zdecydowany na metabo 254m tylko zastanawiam się czy kupić razem ze stołem czy bez. Jak to u Was wygląda? Przydaje Wam się ten stół? Obecnie w leroy jest metabo 254m za 1098zł więc może kupić ukośnicę tutaj, a stół oddzielnie? Jest jeszcze jedno pytanie :) Czy jeśli już to kupić stół metabo czy może coś takiego jak holzmann usk 2760? Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 07 Marca 2018, 19:56:42 czas Polski wysłana przez damiang »

Offline _agnieszka_

Odp: stół do ukośnicy
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2018, 20:23:53 czas Polski »
Mamy bez stołu, i nie narzekamy jakoś na jego brak ;)

Offline marcin6391

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2018, 21:08:55 czas Polski »
Ja od momentu zakupu pierwszej ukośnicy przymierzam się do zakupu i jakoś mi się schodzi.... :P
A to już ponad 10 lat....

Ale kiedyś se dokupie, żeby na ziemi nie klęczeć ... ;)

Offline aqfa

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2018, 23:15:41 czas Polski »
Sprzedawca i w jakimś stopniu producent Metabo mi podpadli. Mianowicie informują o  długiej gwarancji, nawet door to door, nawet jak się uszkodzi to się odsyła w okresie gwarancji a oni za darmo naprawiają. Jak się jednak wyczytałem w dokument i warunki gwarancji to się okazało że dotyczy tylko mlotów udarowych. Fajne slogany reklamowe.

Metabo 254 to fajna maszyna. Problem mamy jedynie z podświetleniem i laserem.
Metabo

Offline MiKo

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Marca 2018, 07:46:23 czas Polski »
Nie zgodzę się, że wymieniają tylko w młotach udarowych. wczoraj odebrałem paczkę z metabo, wkrętarka poszła na gwarancje z uszkodzonym uchwytem wierteł, nie wiem jak to zrobiłem ale szarpnęło mi dość mocno jak wierciłem sednikiem i bicia dostała takiego konkretnego, bez szemrania wymienili mi gratis.

Co do stołu pod ukośnicę, ja mam DeWolta DE7033 na nim Bosch GCM 12 GDL. Ze stołem pracuje się bardzo dobrze, rozsuwane ramiona mają ograniczniki i regulowane podparcie, szybko idzie wszystko poustawiać i maszyna jest mobilna.
Ze zrobieniem szafki zawsze się zejdzie i nie zabierzemy jej tak łatwo gdzieś poza warsztat.
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2018, 07:56:01 czas Polski wysłana przez MiKo »

Offline aqfa

« Odpowiedź #5 dnia: 09 Marca 2018, 07:10:34 czas Polski »
Mam na myśli program Metabo  "ZERO KOSZTÓW Serwisowych. Naprawdę rewelacja używana przez sprzedawców (http://www.metabo.info.pl/58;3-bezplatne-pakiety-gwarancyjne.html).
Teraz wszędzie na stronie Metabo są dopiski czego program dotyczy(kombimlotki, mlotki, elektronarzędzi akumulatorowych) . Wydaje mi się że kiedyś nie było.
Sprzedawca również użył tego jako atutu mojej ukosnicy, pomimo że jej nie mógł dotyczyć.

Cytat gdzie nie zawsze jest (http://www.marboelektronarzedzia.pl/rejestracja-metabo.html)
PROGRAM ”ZERO KOSZTÓW SERWISOWYCH”
DLACZEGO WARTO WYBRAĆ ELEKTRONARZĘDZIA METABO?
Metabo to jedyny producent, który jest tak pewny swoich elektronarzędzi, że zdecydował się zaoferować 12 MIESIĘCY BEZPŁATNYCH NAPRAW w Programie "ZERO KOSZTÓW SERWISOWYCH"

Koledze uznano reklamację wkrętarki bo zalicza się do opisywanej powyżej grupy. Natomiast ukosnica do tej grupy nie należy.
W przypadku normalnej gwarancji to jest kwestia uznaniowa. Mogą zawsze stwierdzić winę użytkownika i gwarancję odrzucić.

Jak już wspominałem maszyna fajna. Marketing niekoniecznie.
« Ostatnia zmiana: 09 Marca 2018, 07:16:42 czas Polski wysłana przez aqfa »