no to po kolei:
tomekz - nie mogłem cofnąć nóg ze względu na konstrukcje. ścianki mają 25mm i musiałem to wszystko logicznie połączyć na kołki. donice nie mają dna, to tylko obudowa, czyli podpory/nogi są połączone ze ściankami. klienci zażyczyli sobie trzecią sztukę, więc przy okazji zrobię kilka zdjęć dla pokazania jak to wygląda szczegółowo
studio tata - farba to tikkurila everal biała półmat akryl. znalazłem tu na forum info o tym, ze everal jest dobra do drewna. w sklepie dopytałem więcej i pani poleciła akryl półmat jako najlepszą do tego typu zastosowania ze względu na elastyczność powłoki i brak łuszczenia. co do trwałości nie mam doświadczenia, bo użyłem jej pierwszy raz, ale mam nadzieję że się sprawdzi

. jeśli chodzi o pokrycie, to po pierwszej warstwie sporo przebijało, ale po drugiej było już ok. szczyty boków i spody nóg, a więc miejsca najbardziej narażone na kontakt z wilgocią pokryłem 3-krotnie. czas schnięcia jest rewelacyjny - już po 30-40 minutach powierzchnia była sucha w dotyku i nie brudziła rąk przy przestawianiu
amigorg - plastikowe wkłady nie mają obecnie otworów w dnie, ale rozmawiałem z klientami i uzgodniliśmy gdzie mają wykonać otwory. między innymi dlatego dodałem po środku trzecią podporę, żeby można było zrobić kilka otworów w dnie i całość była stabilna.