Chyba wszystkie są płaskie że można pracować przy ścianie. Bosch też ma ten bajer że podaje głębokość cięcia z szyną i bez. I nie wiem jak pozostałe ale zaznaczone na obudowie miejsce w którym piła zagłębia się w materiał. Najlepiej jak byś wszystkie "pomacał". Virutexa bym odrzucił jest taki troszkę odstający od reszty, po doliczeniu szyny cena jest już mniej zachęcająca. Popatrz też co każda z firm daje w zestawie. Ja z boscha dostałem skrzynkę na wszystkie graty, szynę 1,4 m, tarcza 40 zębów, 3 lata gwarancji. Makitę oglądałem też w porządku wygląda i nie ma się co przyczepiać. Boscha kupiłem bo znalazłem 2 miesięcznego z gwarancją niedaleko mnie za 1350 zł. Ostatnio obrabiałem jesiona 50 i dawał radę. Czy bym kupiłem festoola osobiście nie dla mnie za drogi. Dodatkową kasę wolę przeznaczyć na coś innego np: na dodatkową tarczę z mniejszą ilością zębów do cięcia wzdłużnego. Nie traktuj tego jako nakłanianie na zakup boscha po prostu uważam że jest wart swoich pieniędzy wg mnie ma wszystko to co powinien mieć. Był gdzieś tez zagłębiarek na jakieś forum amerykańskim ale w tej chwili nie mogę znależć linka i ranking był taki maffel, bosch, festool, makita.