23 Kwietnia 2026, 12:36:45 czas Polski

Autor Wątek: JULA - promocje  (Przeczytany 135067 razy)

meridox

• Gość
Odp: JULA - promocje
« Odpowiedź #255 dnia: 18 Marca 2017, 08:22:19 czas Polski »
nie jest to festool , nawet makita ale za te pieniądze z tą mocą i tarczą ponad 300 warta jest tej kasy :)

Offline RobRob

« Odpowiedź #256 dnia: 18 Marca 2017, 15:54:58 czas Polski »
Jakoś nie wieżę  w te 2100 W mocy

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: 18 Marca 2017, 20:43:10 czas Polski »
Jakoś nie wieżę  w te 2100 W mocy
Ja też nie wieżę tylko tunel 😋

Offline mmmmmh

« Odpowiedź #258 dnia: 20 Marca 2017, 19:59:24 czas Polski »
Przy okazji wizyty w Jula proponuję odebrać darmowego gadżeta - powerbank. Teoretycznie trzeba mieć jedynie zainstalowaną aplikację Jula w telefonie, w praktyce wystarczy powiedzieć, że się taką ma w telefonie.
Cena poza akcją - ok 20-25zl, pojemność 2200mAh, kabel w zestawie.

http://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo-domowe/sprzet-rtv-i-agd/akcesoria-do-tabletow-i-telefonow-komorkowych/baterie-akumulatory-i-powerbanki/powerbank-000935/

Offline marius7

« Odpowiedź #259 dnia: 22 Marca 2017, 10:34:29 czas Polski »
Teraz jest jeszcze w promocji wiertarko wkrętarka 12V za 99zł sam używam 1,5 roku i wg mnie jest bardzo dobra za taką kasę. http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/wkretarki/wkretarki-akumulatorowe/wiertarko-wkretarka-060201/
z ciekawszych to jeszcze pojemniki warsztatowe http://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/przechowywanie/systemy-do-przechowywania-narzedzi/pojemniki-z-przegrodkami/zestaw-pojemnikow-na-drobiazgi-662039/
i myjka do okien http://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo-domowe/sprzatanie-i-pielegnacja-odziezy/czyszczenie-na-mokro/sciagi-do-szyb/myjka-do-okien-000683/
ktoś ma taką lub podobną? jak to się w praktyce sprawdza? warto się bawić z taką myjką czy lepiej jakiś karcher albo tradycyjne metody...

meridox

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: 22 Marca 2017, 11:03:36 czas Polski »
a wiecie może czy jeszcze mają w promocji ten olej do drewna 3 litry za 20 PLN ?

Offline marius7

« Odpowiedź #261 dnia: 22 Marca 2017, 12:38:18 czas Polski »

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #262 dnia: 22 Marca 2017, 13:09:53 czas Polski »
Jakbyś kupił to powiedz coś na jego temat :)

Offline mrozek

« Odpowiedź #263 dnia: 02 Maja 2017, 19:04:20 czas Polski »
Olej tarasowy z Juli stosowałem 2 lata temu. Pół roku nie wytrzymał na stronie południowej (od wiosny do wczesnej jesieni). V33 zdecydowanie lepiej i to z zimami w międzyczasie.

Offline maximGTF

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Koko dżambo i do przodu..
  • View Gallery
« Odpowiedź #264 dnia: 07 Maja 2017, 23:26:21 czas Polski »
Pilarka ukosowa
2100 W Ø305 mm

http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/pilarki-i-wyrzynarki-stolowe/elektryczne-pilarki-ukosowe/pilarka-ukosowa-242136/

Czy pamiętacie po ile była w marcu? Obecnie jest w turbo cenie:
http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/pilarki-i-wyrzynarki-stolowe/elektryczne-pilarki-ukosowe/pilarka-ukosowa-242136/

Za tyle kupiłem metabo ks216 do cięcia listew mdf i małych kantówek, ramę też da się zrobić więc coś do dokładniejszych prac mam. Ta miałaby służyć do dużych kantówek (zabudowa piwnic, warsztatów i ogrodowa). Ciekawe czy dałaby radę z 12x12 na 2 razy. Macał ktoś?

kozio

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: 08 Maja 2017, 07:23:35 czas Polski »
Ja bym brał za te grosze...

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: 08 Maja 2017, 10:09:06 czas Polski »
Kozio robiłeś coś nią? Zastanawiam się czy do robót 'polnych' dałaby radę. Chyba będzie to bardziej precyzyjna robota niż pilarka z ręki i docinanie reszty piłą ręczną...

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: 08 Maja 2017, 10:57:28 czas Polski »
Mam mniejsza wersje, na tarcze 254. Precyzji brak (znaczy sie mozna jakas osiagnac, ale jest to upierdliwe). Na pelnym wysuwie jakies 5mm luzu, bez wysuwu wyczuwalny luz na boki. Odchylenie tarczy poprzez niewlasciwe przylozenie sily jest bardzo proste. Wyregulowanie dokladnie 90 stopni jest trudne (bo calosc sie buja). Do ogrodowki daje rady (pod warunkiem, ze sie nie spieszysz i ogarniesz sobie pare patentow na proste ciecie).

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: 08 Maja 2017, 15:02:28 czas Polski »
Kurczę, jest dylemat. Może zdradzisz jak upierdliwe są te triki pomagające uzyskać pożądany kąt?

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: 08 Maja 2017, 15:48:19 czas Polski »
W moim przypadku jest tak:p
Polozenie chwytu powodowalo, ze przy "bezstroskim" (czytaj normalnym) cieciu calosc sie odchylala od pionu. Pomoglo dokrecenie dodatkowego uchwytu na oslonie tarczy, w osi pionowej tarczy.
Druga sprawa to ruchoma oslona. Musialem zdjac bo nie dalo sie jej  tak wyregulowac, zeby nie blokowala sie przy opuszczaniu pily. Trzeba bylo "docisnac" czyli znowu sie pila krzywila.
Zeby cos w miare dokladnie uciac, musze wlaczyc i rozpedzic pile a nastepnie, powoli i precycyzjnie w przykladac sile w bardzo precyzyjnie kontrolujac wektor ;). Jak tego nie do konca kontroluje, robi sie odchylka.
Przy szerszej desce lepiej obrocic material niz uzywac posuwu bo na pelnym wysunieciu pila sie buja jak raper z MTV.
Wykonowanie ciec pochylonych odpuscilem po kilku probach bo pochylenie tarczy + wiotkosc maszyny powodowalo losowe katy ciecia.
Do tego krzywa culaga (lukowata). Tylko jedna strone mam ustawiona na kat prosty, druga jest na okolo 88. Sposob mocowania wykluczal rozciecie jej na dwie osobne czesci.

DA sie robic proste ciecia na 90 i 45 stopni ale trzeba uwazac przy cieciu i za kazdym razem ustawiac kat "recznie" bo te zapadki tez nie sa za dokladne.
Ogolnie, uzywam do zgrubnego wymiarowania. Jak mam cos precyzyjnego to wole japonka.

Byc moze ta z Twojego linku bedzie lepsza ale konstrukcyjnie wyglada bardzo podobnie (stolik troche inny).