to i ja opowiem wam historię moją z tą włosówką

tak jako ciekawostkę
zakupiłem ją we wtorek w sklepie internetowym Juli gdyż w stacjonarnym w Gdańsku była nie dostępna, w środę z rana dostałem maila od kuriera że dostali zgłoszenie o odbiór paczki dla mnie ze sklepu i poinformują gdy tylko zostanie odebrana.
Dziś byłem przy okazji w Juli w Gdańsku i ku mojemu zdziwieniu na sklepie stoi kilka sztuk w promocyjnej cenie wiec pomyślałem że zrezygnuję z zamówienia internetowego i od razu kupię i już dziś będę się nią cieszył

udałem się do pani w punkcie obsługi zapytać jak to ugryźć żeby anulować zamówienie internetowe i dostałem numer tel bezpośrednio do sklepu internetowego. No to dzwonię i pani informuje mnie że nie mogę już wycofać zamówienia ( można to zrobić tylko przez 2 godziny od kliknięcia kupuję ). Mogę oczywiście nie odebrać jej od kuriera, albo odesłać ją w ciągu 2 tygodni albo zwrócić bezpośrednio w sklepie stacjonarnym bez ponoszenia żadnych kosztów itp.
i gdzie tu logika? mogę jej nie odebrać bez konsekwencji gdzie sklep traci na przesyłce kurierskiej a nie mogę wycofać zamówienia gdzie pracownik nie musi jej przygotować do wysyłki i nie muszą płacić za kuriera , normalnie bezsens

to jeszcze pytam się pani czy już została wysłana, po podaniu danych pani sprawdziła i powiedziała że już opuściła Szwecję i teraz płynie statkiem do Polski

i jutro powinna być w ich magazynie centralnym w Komornikach skąd zostanie wysłana kurierem do mnie i powinna do mnie dotrzeć w poniedziałek bądź wtorek , pomijam że jak ją kupowałem to termin dostawy było 1-2 dni robocze .
ot taka moja przygoda z włosówką