29 Kwietnia 2026, 00:47:36 czas Polski

Autor Wątek: Akumulatorowa pilarka parkside performance PHKSAP. Pytanie o produkt.  (Przeczytany 2575 razy)

Offline Woodyy

Akumulatorowa pilarka parkside performance PHKSAP. Pytanie o produkt.
« dnia: 29 Listopada 2019, 18:57:32 czas Polski »
Witam.
Jestem zupełnie nowy na forum i zupełnie nie mam doświadczenia. Mam zamiar zacząć coś robić w drewnie. Pierwszy projekt to piaskownica dla dzieciaków. Proszę o opinię na temat pilarki z tytułu. Jest teraz w Lidlu za 333 zł (bez tarczy ale z aku i ładowarka). Co myślicie o tym sprzęcie na początek? Żeby coś tam kroić (głównie meble ogrodowe i warsztatowe) co jeszcze powinienem kupić? Pilarke stołowa czy raczej ukośnicę? Proszę o porady i wyrozumiałość za nieznajomość tematu. Pozdrawiam Mariusz

Offline krzysimirn

Odp: Akumulatorowa pilarka parkside performance PHKSAP. Pytanie o produkt.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Listopada 2019, 21:28:27 czas Polski »
nie wiem czy nie dołożyłbym troszkę i nie zakupił zgłębiarki tej firmy, otrzymasz troszkę większa funkcjonalność.  Generalnie produkty parkside uważam za bardzo dobre jeśli mówimy o majsterkowaniu. Mam już chyba z 8 ich produktów i na razie jestem zadowolony z ich użytkowania. I nie staraj się porównywać do markowych produktów. Choć osobiście uważam, że wkrętarki przy cenie body i akumulatorów oraz gwarancji 3 letniej nie sa wcale gorsze niż markowe sprzęty. Tak samo wkręcają śrubki jak te droższe :-)

Offline krzysimirn

« Odpowiedź #2 dnia: 29 Listopada 2019, 21:33:52 czas Polski »
jeszcze jedno. Jesteś pewny, że nie ma tarczy? Z opisu na stronie lidla to nie wynika. Stawiałbym jednak że to komplet.

Offline Woodyy

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopada 2019, 11:49:38 czas Polski »
Tak. Urządzenie jest bez tarczy. Ostatecznie kupiłem i zobaczymy. Jeśli ktoś tu obecny na forum poradzi mi jeszcze odnośnie ukośnicy będę wdzięczny. Dodam że na oku mam erbauera z casto. Pozdrawiam