Cześć!
Szanowni, zacząłem projektować zabudowę wnęki, w której deweloper umieścił rozdzielnicę mieszkaniową, główne przyłącza wody itp. Wnęka nie wygląda ona najlepiej, a znajduje się tuż przy wejściu do mieszkania, więc trzeba ją jakoś zasłonić.
Wygląda następująco:

Chciałbym wykonać następującą zabudowę:

Projekt projektem, ale problem jest następujący: nigdy nie robiłem czegoś podobnego i mam spore obawy.
Wnęka ma wymiary 2574x615x200 mm. Zaprojektowałem ją tak, że wnętrze podzielone będzie na dwie części - dolną, gdzie za drzwiami będą wszystkie skrzynki oraz górną z dwiema półkami. Cała wnęka obwiedziona będzie 7 centymetrową listwą wyciętą z płyty meblowej, do której przykręcone będą zawiasy. Na dolnych drzwiach przyklejone będą drewniane listwy.
Drzwi dolne wg projektu 1725x597, górne 831x597.
Czy będziecie tak wyrozumiali i mili żeby odpowiedzieć mi na kilka pytań?
Oto pytania:
1) Jakiej płyty meblowej użyć? Chciałbym kupić ją w markecie, w którym będę mógł od razu dociąć ją na wymiar - polecacie któryś konkretny sklep?
2) Jakich zawiasów/systemu użyć? Ilu zawiasów użyć do zamocowania drzwi o podanych wyżej wymiarach?
3) Jak dociąć płytę? Mam tu na myśli czy szerokość drzwi powinna być równa szerokości wnęki, czy być nieco mniejsza?