23 Kwietnia 2026, 13:57:00 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 790123 razy)

Offline Johny Mnemonic

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2085 dnia: 28 Stycznia 2017, 21:00:21 czas Polski »
Aaaaa to najmocniej przepraszam, nie wiedziałem że sobie tak śmieszkujecie z tymi festoolami (nie wszystko dokładnie przeglądam), wręcz odniosłem inne wrażenie w przypadku wypowiedzi marek20.
W takim razie, Waszmość @marek20 raczy Pan wybaczyć moje błędne mniemanie :-[, w zaistniałych okolicznościach przyrody - kłaniam się nisko !

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2086 dnia: 29 Stycznia 2017, 10:43:43 czas Polski »
Dziś wpisując sobie adres w przegladarkę źle mi się kliknęło i weszło na lidla słowackiego :)
A tu bardzo fajne urządzenie jest od 2 lutego.
http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?action=showDetail&id=42252

Offline morosoph

« Odpowiedź #2087 dnia: 29 Stycznia 2017, 11:50:10 czas Polski »
Klo, zakupiłem bo "jeszcze były". Natomiast co do ich jakości, różne są zdania. Kiedyś kupiłem sedniki i jak za tę cenę nie ma tragedii. Natomiast wiertła z pogłębiaczami miałem ze dwa lata temu i porażka /chyba, że wstawić dobre wiertła do samych pogłębiaczy/.
Jest możliwość oddania to - czemu nie skorzystać jeśli nie spełniają oczekiwań jakościowych? A nuż ktoś testował i pomoże w decyzji by zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych, - biedny Lidl może nie popełni Sepuku, a następnym razem może przygotuje lepsze.
Tak czy tak po to m.in. jest to forum - by wymieniać się doświadczeniami i przyjazną wiedzą ;). Niemniej najbardziej cieszy mnie fakt poprawienia humoru. Życie jednak ma sens ;D ;D ;D. Polecam się na przyszłość ;)

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #2088 dnia: 29 Stycznia 2017, 12:01:53 czas Polski »
Ja pogłębiaczy używam i nie narzekam. Jednak wcześniej wiercę otwory "normalnym" wiertłem, a tych z pogłębiaczem używam już do gotowego otworu, pełni mi bardziej rolę prowadnika

fyme

• Gość
« Odpowiedź #2089 dnia: 29 Stycznia 2017, 12:10:16 czas Polski »
Ja robię tak samo jak stachmiesz ale przy większej liczbie otworów to strasznie upierdliwe więc generalnie nie polecam tych pogłębiaczy. Oczywiście można wymienić wiertła ale tu nasuwa się pytanie gdzie oszczędność? Bo przecież to przez nią je kupiłem ;)

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #2090 dnia: 29 Stycznia 2017, 17:42:16 czas Polski »
Niestety to tylko pogłębiacze. To coś trudno nazwać wiertłem. Jest to raczej prowadzenie do pogłębiaczy. Ja jednak znalazłem również inne zastosowanie dla nich. Mianowicie odkręciłem sobie 2 sztuki i te okrągłe oporowniki pogłębiaczy stosuję w wiertłach normalnych jako blokadę głębokości.

Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline kqamil

« Odpowiedź #2091 dnia: 29 Stycznia 2017, 21:28:49 czas Polski »
Zobaczcie ceny ukosnicy na Słowacji i w Niemczech

http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?action=showDetail&id=42257          59.99€

https://www.lidl.de/de/parkside-kapp-und-gehrungssaege-pks-1500-a1/p239260                     49.99*   

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2092 dnia: 29 Stycznia 2017, 22:13:42 czas Polski »
Lidl się tłumaczy, że różnice w cenach wynikają z podatków w danym kraju. Bo pierwotnie cena na całą Europę jest taka sama.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #2093 dnia: 30 Stycznia 2017, 09:31:59 czas Polski »
w sobote w polskim lidlu piojawi sie wiertarka stolowa, czy ktos moze sie wypowiedziec w tej kwesti? warto/nie warto.

Offline piotrs

« Odpowiedź #2094 dnia: 30 Stycznia 2017, 09:36:23 czas Polski »
mam tą wiertarkę od ok. roku, używam jej amatorsko i daje rade. Myślę, że tą cenę warto

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2095 dnia: 30 Stycznia 2017, 11:20:24 czas Polski »
mam tą wiertarkę od ok. roku, używam jej amatorsko i daje rade. Myślę, że tą cenę warto

A gdybyś ceny dokładnej nie znał, to byś wziął ją w ciemno po tym co widzisz?

Offline piotrs

« Odpowiedź #2096 dnia: 30 Stycznia 2017, 11:29:43 czas Polski »
myślę, że tak, chociaż z perspektywy czasu widzę, że mogłaby mieć większą odległość pomiędzy uchwytem wiertarskim, a stopą jak na moje potrzeby

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2097 dnia: 02 Lutego 2017, 16:06:53 czas Polski »
piotrs, dzięki za info :)

Przymierzam się do zakupu narzędzia wielofunkcyjnego, które będzie dostępne od soboty. Czy ktoś z posiadaczy próbował dopasować inny osprzęt, np. Boscha, czy jednak nie jest to możliwe? I jak się sprawują oryginalne brzeszczoty w tworzywach?

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #2098 dnia: 02 Lutego 2017, 18:04:01 czas Polski »
O podepnę sie z tym wielofunkcyjnym - jak to wypada w stosunku do Jula https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/narzedzia-wielofunkcyjne/akumulatorowe-narzedzia-wielofunkcyjne/narzedzie-wielofunkcyjne-000704/ zakładając że mam akumulatory i ładowarkę.

Offline mikko1

« Odpowiedź #2099 dnia: 02 Lutego 2017, 21:35:26 czas Polski »
ktoś z posiadaczy próbował dopasować inny osprzęt, np. Boscha, czy jednak nie jest to możliwe?

W sytuacji odwrotnej tj. narzędzie Bosch osprzęt Parkside - bez problemu. Cięcie tworzyw - nie mam wiedzy.