23 Kwietnia 2026, 13:58:11 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 790124 razy)

kerry

• Gość
Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2355 dnia: 24 Marca 2017, 12:21:22 czas Polski »
Pamiętajmy, że paragon NIE JEST jedynym sposobem udowodnienia zakupu i nie może być wymagany.

https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11630

Offline alehar

« Odpowiedź #2356 dnia: 24 Marca 2017, 14:03:51 czas Polski »
No to będę próbował oddać do serwisu :)
Pozdrawiam Alehar

Offline arturs

« Odpowiedź #2357 dnia: 24 Marca 2017, 19:23:21 czas Polski »
a posiada ktos prowadnice parkside? sprawuje sie jakos trzyma linie nie przesuwa sie??

Tą taką 1m zaciskaną? Ja mam dwie i uważam że jakbym kupił za tą stówkę dobrą wiskhy to bym lepiej kasę wydał.. miękkie toto i zacisk słaby.. do podtrzymania się nadaje ale już do mocniejszego trzymania słabe

Offline Rbk_marcin

« Odpowiedź #2358 dnia: 24 Marca 2017, 20:22:29 czas Polski »
Ja dziś kupiłem na próbę, chce to sprawdzic czy opłaca się do przeróbki na culage... jednak nie wykluczone ze wróci do lidla .
Może i jestem idiotą, ale nie jestem głupi.
                                                   - Forrest Gump

Offline Xiron1

« Odpowiedź #2359 dnia: 25 Marca 2017, 21:15:35 czas Polski »
Witam. Jakiś czas temu zakupiłem zestaw powerfix z 94 częściowym zestawem kluczy nasadowych. Chciał bym podzielić się moim krótkim 2 tygodniowym doświadczeniem. Zestaw jak dla mnie bomba mnogość nasadek wielkości długości od groma. 2 grzechotki sprawują się bez zarzutu, w zestawie śrubokręt który uważałem za nie potrzebny, a przy naprawach i remoncie łazienki okazał się niezastąpiony z powodu bitów z zestawu które nie są jak zwykle wkładane do "łoża" lecz zespolone z nim(w zestawie również bity zwykle) naprawdę świetne. Do minusów to fakt walizki która nie licuje się razem i odstaje jedno od drugiego skrzydła ale to może być feler tylko mojej walizki, na plus metalowe zamknięcia trzymia solidnie. I jeszcze jeden minus i to największy jaki zauważyłem do tej pory iż małe klucze nasadowe nie trzymia się w miejscu na nie przeznaczonym w walizce i zdarza się kilku wypaść i latać po walizce, chodź po tym jak się tak mi przytrafiło włożyłem do środka dołączona taka piankę zabezpieczająca przed porysowaniem pomiędzy dwoma skrzydłami i problem znikł. A propos pianki po otwarciu wyrzuciłem do śmieci to ustrojstwo myśląc że jest nie potrzebne, ale polecam zostawić to przyszłym użytkownikom.

Teraz z drugiej beczki. Z tego co wszystkim wiadomo maja się pojawić narzędzia akumulatorowe które pasują do siebie ( już jest wyrzynarka i pilarka) chciał bym zakupić narzędzie wielofunkcyjne i wkrętarke czyli 2 aku będą w sam raz. Ale nie wiem co warte będą te sprzeta ktoś ma używał zna specyfikację tych narzędzi czy są warte uwagi czy czekać na coś lepszego?

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #2360 dnia: 25 Marca 2017, 22:44:28 czas Polski »
Na jakąkolwiek odpowiedź możesz liczyć po zaliczeniu działu http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/. Takie tu panują zasady i każdy musi przez to przejść  :).
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline Xiron1

« Odpowiedź #2361 dnia: 29 Marca 2017, 09:36:05 czas Polski »
No to już po formolnasciach. To jak ktoś ma wiedzę co do moich pytań powyżej chętnie wysłucham ☺️

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2362 dnia: 29 Marca 2017, 10:03:52 czas Polski »
A te narzędzia sa jeszcze w sklepach?

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2363 dnia: 29 Marca 2017, 10:45:59 czas Polski »
Najprędzej rozbebeszone zwroty.

Offline Xiron1

« Odpowiedź #2364 dnia: 29 Marca 2017, 12:03:33 czas Polski »
Przemku robiłeś teraz test wyrzynarki i wspomniałeś o urządzeniach które mają być i pasować maja akumulatory i tam wymieniasz jakie mają być itd

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2365 dnia: 29 Marca 2017, 22:11:26 czas Polski »
Wiertarko-wkrętarka już dotarła do Czech, Węgier i UK, więc myślę, że nie długo pojawi się w PL.

Offline Xiron1

« Odpowiedź #2366 dnia: 30 Marca 2017, 08:06:11 czas Polski »
Fakt jest już w UK patrzyłem na ich stronie, nic tylko szykować dudki bo o tą wkrętarke mi chodziło a ost razem nie załapałem się na zakup, ciekawe czy będzie kosztować 200 zł jak ost i kiedy będzie narzędzie wielofunkcyjne z tą bateria.

Offline Andriu

« Odpowiedź #2367 dnia: 30 Marca 2017, 11:17:57 czas Polski »
https://www.lidl.de/de/praktische-helfer-ab-03-04/c19926
z tego co widzę to jest cała seria wkrętarek i innych urządzeń  na aku 20 x Team ale  w Niemczech dostępne są   online.
ciekawe czy w Polsce  też będą dostępne.
ja swoją droga  reklamuje kolejną   wkrętarkę 20v znowu padła  przekładnia  bo trzeszczy i nie obraca,  poprzednio wymienili mi na nową ale też  trochę była  felerna  już  wydawała  inny dźwięk i padła.   

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #2368 dnia: 30 Marca 2017, 11:30:23 czas Polski »
Zamawial ktos was dodatkowe baterie do nowej linii narzedzi?? Chcialem przez stronke komper.....cos i nie cholere nie moge ich znalezc.. ktos cos??

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2369 dnia: 30 Marca 2017, 11:53:35 czas Polski »
Nie potrafię z tego durnego sklepu wyciągnąć linka do aku ale jak wejdziesz np w wyrzynarkę to pod spodem możesz do niej wybrać baterię (dodać do koszyka i zamówić)