17 Kwietnia 2026, 10:22:07 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 788741 razy)

Maras

• Gość
Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #3030 dnia: 19 Lutego 2018, 09:31:29 czas Polski »
Mam tą szlifierkę 3w1 za którą zapłaciłem 99 zł.
Przeszlifowała około 5m2  i padło łożysko na mimośrodzie. Naprawa na gwarancji bezproblemowa .
Akurat była mi potrzebna i w czasie naprawy kupiłem Graphite 59G347  i tu większa moc  jest  odczuwalna .Przy dociśnięciu do obrabianego materiału nie traci na mocy w porównaniu z Parksidem . Obydwie mają regulację obrotów .Rzep trzymający papier ścierny w Graphite jest dużo bardziej mocniejszy.
Podsumowując te dwie, bardziej odpowiada mi Graphite.  Ale np. po pomalowaniu surowego drewna pierwszą warstwą bejcy  pokostem, lakierem gdzie mamy podniesione włókna to ten Parkside jest  dla mnie odpowiedni. 

Offline Pablo_klb

« Odpowiedź #3031 dnia: 19 Lutego 2018, 09:44:21 czas Polski »
Nie chcę zakładać nowego tematu,
Zamówiłem sednik Milwuakee 35 mm
Jakie obroty ustawić do wiercenia pod puszki?
Materiał płyta laminowana 18 i mirror glass

Wg. instrukcji cudo wiertarki Parks Lajdl to 500 - czyli najniższe
Jakie są optymalne do czystego wiercenia?

Offline RobRob

« Odpowiedź #3032 dnia: 19 Lutego 2018, 18:03:53 czas Polski »
Pablo_klb napisz jak ci się sprawuje wiertło puszkowe Milwuakee 35 mm

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #3033 dnia: 19 Lutego 2018, 20:54:21 czas Polski »
:D
;D

A ja mam taka ciekawostke ;D

Bezprzewodowe odsysanie: przy użyciu zdalnego sterowania lub akumulatora Bluetooth

Droga prowadząca do bezpyłowej pracy i bez nieporęcznego przewodu nie jest skomplikowana: należy dołączyć nowy moduł Bluetooth do wolnego gniazda odkurzacza CLEANTEC CT 26, 36, 48 przez wykwalifikowanego elektryka i można włączać i wyłączać odkurzacz za pomocą pilota (w wariancie zestawu wchodzi on w zakres dostawy) zamocowanego bezpośrednio przy wężu ssącym. Pozwala to uniknąć uciążliwego podchodzenia do odkurzacza. Pilota przymocowuje się za pomocą dwóch taśm pasujących do węży ssących D27 i D 36. Jest to idealne rozwiązanie, jeśli trzeba posprzątać między kolejnymi etapami prac. Jeszcze bardziej praktyczna jest kombinacja modułu Bluetooth i nowych akumulatorów Bluetooth Festool: akumulatory łączy się jednorazowo z modułem Bluetooth odkurzacza. W ten sposób odkurzacz uruchamia się po włączeniu narzędzia akumulatorowego, a po jego wyłączeniu, również się wyłącza. Nowe akumulatory Bluetooth BP 18 Li 5,2 ASI i BP 18 Li 6,2 ASI komunikują się z modułem Bluetooth w odkurzaczu i zapewniają automatyczne uruchomienie odkurzacza tuż po włączeniu narzędzia akumulatorowego. Akumulatory Bluetooth mają pojemność 5,2 i 6,2 Ah oraz charakteryzują się najwyższą wytrzymałością i optymalnym uwalnianiem mocy. Przy użyciu szybkiej ładowarki AIRSTREAM SCA 8 z mechanizmem aktywnego chłodzenia ładowanie przebiega szybko i efektywnie. Zintegrowany z akumulatorem wyświetlacz LED informuje o aktualnym stanie naładowania. Czy już wiesz? W Festool, w ramach SERVICE all-inclusive, korzystasz z 36-miesięcznej gwarancji ochrony przed kosztami napraw, łącznie z częściami zamiennymi. Dotyczy to nie tylko wszystkich narzędzi, ale również akumulatorów i ładowarek.

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #3034 dnia: 19 Lutego 2018, 21:06:24 czas Polski »
Qiub, a cycki Cię nie swędzą?

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #3035 dnia: 19 Lutego 2018, 21:09:46 czas Polski »
A ja mam taka ciekawostke

Jeszcze trochę i będzie Cię stać na makietę ;D

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #3036 dnia: 19 Lutego 2018, 21:21:04 czas Polski »
skladam, skladam... juz mam na kabel od parkingsona ;D

fyme

• Gość
« Odpowiedź #3037 dnia: 19 Lutego 2018, 21:27:44 czas Polski »
A ja mam taka ciekawostke ;D
W sumie fajny gadżet ale jak już ciągnę ze sobą odkurzacz który podłączam do prądu. Do niego podłączam zagłębiarkę (wąż do odsysania) to i kabel zasilający od zagłębiarki mogę do niego podłączyć, zwłaszcza że kabel też jest odpinany więc można przypiąć na stałe do węża. Jak wspomniałem gadżet ;D

Offline Pablo_klb

« Odpowiedź #3038 dnia: 22 Lutego 2018, 10:20:39 czas Polski »
Pablo_klb napisz jak ci się sprawuje wiertło puszkowe Milwuakee 35 mm

RobRob - wczoraj zacząłem zakładać pierwsze fronty, i jestem zadowolony (choć nie mam porównania, bo nigdy tego nie robiłem)
Wiertło wchodzi w płytę bardzo delikatnie i dokładnie, otwór jest bardzo równy, na laminacie nie ma nawet śladu odprysku.
Jak skończę wszystko to zrobię jakiś temat w moich wypocin, to zrobię porównanie z tym powerfixa :) i wrzucę zdjęcia
Byłem w hurtowni stolarskiej to chcieli mi dać Condora za 20 kilka zł
Zamówiłem z necie tego Milwaukee - tez cos około 20 zł +przesyłka
Więc jest trochę tańszy niż Wolfcraft (ale tu widziałem dwa rodzaje, sam sednik- z ostrymi, równymi  krawędziami i są zestawy z szablonem i tam wiertło ma po krawędzi taką koronkę... (jak w otwornicy koronowej np. do betonu)

Reasumując ja jestem zadowolony z Milwakuee

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
« Odpowiedź #3039 dnia: 22 Lutego 2018, 15:27:37 czas Polski »

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #3040 dnia: 22 Lutego 2018, 17:37:04 czas Polski »
A jak wiertło puszkowe Milłoki i inny szpej ma się do "Elektronarzedzi Parkside"?

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #3041 dnia: 22 Lutego 2018, 21:34:46 czas Polski »
A o takim może ktoś się wypowiedzieć?
http://allegro.pl/milwaukee-wiertlo-35-mm-samoposuwne-switchblade-i7170973950.html

Do drewna jak najbardziej i to najlepiej przelotowo . Ale do płyty pod zawiasy się nie nadaje. Za długi kolec. Wyjdzie, lub w najlepszym wypadku zrobi górkę po drugiej stronie
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline alehar

« Odpowiedź #3042 dnia: 22 Lutego 2018, 22:11:44 czas Polski »
Te ostatnie posty to o czym są ??
O narzędziach Parkside   ????
Pozdrawiam Alehar

Offline alehar

« Odpowiedź #3043 dnia: 23 Lutego 2018, 10:11:57 czas Polski »
"Rozbierał ktoś szlifierkę do wierteł Parkside pbsg 95 b1 ?

Mam kłopot, za mocno przykręciłem regulację docisku i główny wał został zablokowany
Rozebrałem to ustrojstwo i dostałem się do kółek zębatych. Wizualnie nic nie jest zniszczone, ale powtórne złożenie nic nie daje, wał się dalej nie obraca.
Ma ktoś jakiś pomysł  ?
Czy został serwis  ?"

Czy ktoś ma z zepsutej szlifierki ten element na fotce poniżej.
Okazało się że jedna z tych zębatek zgrzała się i praktycznie jest nie do odłączenia, jest zablokowana.
Rozmawiałem z serwisem Lidla, ale akurat to narzędzie muszą wysłać do naprawy do Niemiec.
Gwarancji już na to nie mam...
Pozdrawiam Alehar

Offline krzyś48

« Odpowiedź #3044 dnia: 23 Lutego 2018, 10:57:44 czas Polski »
A może serwis ma jakąś starą do wyrzucenia ???
Tak patrzę... może z jakiej marketowej wkrętarki,byś coś dobrał :-\
Mechanizm podobny to może...
Pozostaje tylko wyrzucić,albo do skrzynki z,,przydasiami'' wrzucić i czekać,może komuś się ,,spsuje'',lub na dawcę organów oddać :P