23 Kwietnia 2026, 02:43:51 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 790039 razy)

Offline sebacmielow

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #690 dnia: 26 Sierpnia 2015, 14:37:27 czas Polski »
Ze zdjęcia wydaje mi się że komutator też coś nie tak co może być przyczyną spalenia regulatora. Sprawdź również szczotki, bez regulatora też będzie działać tylko ten kondensator zamontuj.

Offline jarek_bolo

« Odpowiedź #691 dnia: 26 Sierpnia 2015, 18:44:05 czas Polski »
Teraz jak już rozebrałem to nie wiem czy nie będzie problemu, że rozkręcana i gwarancja stracona. Ale spróbuję ją zareklamować. W końcu często tam robię zakupy, kobitki powinny mnie kojarzyć. Skręcę ją jak była i zobaczymy.

Byłem dzisiaj w serwisie elektronarzędzi to powiedzieli, że podobna płytka Boshowska to koszt 150zł (a frezarka kosztowała przecież chyba 120). Nie chcieli za bardzo gadać o naprawie tego.
Poszedłem wiec do serwisu elektronicznego i tam się dowiedziałem, żeby za tydzień przyjść, bo człowiek co może coś z tego wyciągnie jest na urlopie. Akurat czas na spróbowanie podejścia z Lidlem.

Szczotki są jeszcze długie. Ja dużo się tą maszynką nie narobiłem, żeby zajechać szczotki. Tym bardziej dziwne, że padła.

Dam znać jak podejście z Lidlem wypadnie. Fakt, że Oni od jakiegoś roku, albo dwóch zmienili podejście do zwrotów i nie robią problemów z nimi.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #692 dnia: 26 Sierpnia 2015, 18:59:13 czas Polski »
W sklepie pewnie ci powiedzą bys zadzwonił na infolinie i zamówił sobie kuriera i to poleci gdzies na serwis w Polskę. I tam zapadnie decyzja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline Rayen

« Odpowiedź #693 dnia: 26 Sierpnia 2015, 22:27:15 czas Polski »
Witam,

Najprostrzy regulator obrotów to ...potencjometr...
Czasem dostaje się do niego kurz i pył i wtedy jest problem z utrzymywaniem obrotów w zadanym zakresie.
Spróbój potraktować potencjometr WD40 - to ten czerwony ze skalą - przypatrz się dobrze gdzie "co" się po "czym" slizga jak tym kręcisz - i psiknij tam odrobinę tego ustrojstwa...
Za taką naprawę w serwisie kazali mi kasować 100-150 funciaków :D A klientów przybywało, bo naprawa najczęściej była "od ręki", no może najwyżej herbatkę zdążyli wypić :P

PS. zamiast WD40 możesz użyć innego penetratora... byle nie jadalnych - tylko ze względów estetycznych -ale od biedy też zadziała taki kujawski ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2015, 22:30:51 czas Polski wysłana przez Rayen »

Offline jarek_bolo

« Odpowiedź #694 dnia: 30 Sierpnia 2015, 10:19:11 czas Polski »
Podjąłem próbę oddania w sklepie Lidla gdzie kupiłem, ale niestety nie przyjęli. Za słaby urok osobisty mam chyba :)

Mam zamiar sfotografować wszystkie swoje sprzęty z Lidla (a jest ich trochę) i napisać maila gdzie się da do Lidla z opisem sytuacji.
Jeśli nikt się nie pochyli nad wiernym klientem to będzie trochę lipa...

Offline attex

« Odpowiedź #695 dnia: 30 Sierpnia 2015, 13:36:38 czas Polski »
Zadzwoń na infolinię(paragon nie jest podstawą do reklamacji)

Offline Cichy_Bob

« Odpowiedź #696 dnia: 31 Sierpnia 2015, 10:29:42 czas Polski »
W Gdańsku na Chrobrego 78 z powodu otwarcia nowego sklepu można kupić ukośnicę przecenioną z 379 na 299 zł i strug elektryczny ze 139 na 99 zł wczoraj były jeszcze 5 ukośnic i z 8 strugów. Sklep był otwarty 18.08 ...

Pozdrawiam 

Offline Rayen

« Odpowiedź #697 dnia: 31 Sierpnia 2015, 11:01:11 czas Polski »
Podjąłem próbę oddania w sklepie Lidla gdzie kupiłem, ale niestety nie przyjęli. Za słaby urok osobisty mam chyba

Mam zamiar sfotografować wszystkie swoje sprzęty z Lidla (a jest ich trochę) i napisać maila gdzie się da do Lidla z opisem sytuacji.
Jeśli nikt się nie pochyli nad wiernym klientem to będzie trochę lipa...

Cześć,

Sprawdzałeś potencjometr czy nie dostało się do niego trochę kurzu?
Ja kupuję sprzęty tego z tego typu usterkami i mniej więcjej 40% z nich wystarczy oczyścić potnecjometr aby działały poprawnie...
Sprawdź najpierw bo to nic nie kosztuje...
Pozdro.

Offline futrzak

« Odpowiedź #698 dnia: 31 Sierpnia 2015, 13:30:20 czas Polski »
Od 7 lipca akumulatorowe narzędzie wielofunkcyjne za 179zł jakby ktoś potrzebował.

Offline piotrs

« Odpowiedź #699 dnia: 31 Sierpnia 2015, 13:32:49 czas Polski »
może raczej od 7 września?  ;D

Offline futrzak

« Odpowiedź #700 dnia: 31 Sierpnia 2015, 13:49:37 czas Polski »
Faktycznie, jak ten czas szybko leci :D

Offline piotrs

« Odpowiedź #701 dnia: 07 Września 2015, 16:14:46 czas Polski »
Od 14.09 ma być w sprzedaży kompresor olejowy ze zbiornikiem 24l, 8 bar, 270l/min.
Nie wiem czy był już wcześniej w sprzedaży, jeżeli tak to może ktoś ma doświadczenia z tym kompresorem.
Jak myślicie czy nadaje się on do malowania i do gwoździarki?
Z góry dziękuje za porady.
Pozdrawiam
Piotr

Offline arturs

« Odpowiedź #702 dnia: 07 Września 2015, 18:25:07 czas Polski »
myślę że 24l to raczej bogactwo nie jest.. minimum pojemności to chyba 50L, a najlepiej ze 100l bo inaczej w zasadzie będzie ciągle się załączać..

Offline piotrs

« Odpowiedź #703 dnia: 07 Września 2015, 20:38:31 czas Polski »
Był w lidlu kiedykolwiek większy kompresor?

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #704 dnia: 07 Września 2015, 20:45:27 czas Polski »
Lidl w ofercie ma też 50L kompresory.
Co do 24L gwoździarkę pociągnie bez problemu.
Pistolet lakierniczy tak, ale nie będzie to komfortowa praca. Deski impregnatem pomalujesz, ale z lakierowaniem na wysoki połysk będzie problem.
Można spróbować, dołączyć dodatkowy zbiornik, żeby ciśnienie było stabilniejsze.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.