. Ma też wadę, nie włączy ładowania gdy za bardzo rozładujesz aku, chyba około 10,5 V, jedyna rada to włączyć równolegle z dobrym aku i po 20-30 minutach odłączyć dobry.
Potwierdzam , też tak robię.
Zakładam ze nie potrzebuje dużej siły do trzymania szyny. Jeśli będzie to sprawiało problemy to zmodyfikuje konstrukcje
Pokrętło do płynnej regulacji masz skręcone ma 0 ?Jak nie to skręć i wtedy zobacz.
Cytat: Tysyou w 05 Listopada 2016, 15:35:38 czas PolskiCytat: Paweł 46 w 05 Listopada 2016, 14:01:00 czas PolskiPokrętło do płynnej regulacji masz skręcone ma 0 ?Jak nie to skręć i wtedy zobacz.Tak skręciłem prędkość na zero i ewidentnie widać ruch, co więcej pojechałem i wymieniłem, nowa jest jeszcze gorsza, brzeszczot na ustawieniu podrzynania "0" zachowuje sie niemal tak samo jak na "1". Widocznie cała seria jest jakaś lewa. W ogóle to jakość wykonania tej akurat maszyny odbiega od dotychczasowych produktów parkside w mojej opinii, pójdzie do zwrotu. Ktoś z was może kupił i ma odmienne wrażenia? WitamByłem dzisiaj w Lidlu o godzinie 11 i oglądałem te wyrzynarki i odniosłem to samo wrażenie że jakość wykonania odbiega od poprzednich elektronarzędzi Parkside, a po drugie to było ich jeszcze ze 20 szt.
Cytat: Paweł 46 w 05 Listopada 2016, 14:01:00 czas PolskiPokrętło do płynnej regulacji masz skręcone ma 0 ?Jak nie to skręć i wtedy zobacz.Tak skręciłem prędkość na zero i ewidentnie widać ruch, co więcej pojechałem i wymieniłem, nowa jest jeszcze gorsza, brzeszczot na ustawieniu podrzynania "0" zachowuje sie niemal tak samo jak na "1". Widocznie cała seria jest jakaś lewa. W ogóle to jakość wykonania tej akurat maszyny odbiega od dotychczasowych produktów parkside w mojej opinii, pójdzie do zwrotu. Ktoś z was może kupił i ma odmienne wrażenia?
Cytat: krzysiek_z w 04 Listopada 2016, 19:24:06 czas PolskiZakładam ze nie potrzebuje dużej siły do trzymania szyny. Jeśli będzie to sprawiało problemy to zmodyfikuje konstrukcje Oryginalny ścisk dociska szynę kilka centymetrów wgłąb materiału a i tak powoduje lekkie podniesienie szyny pomiędzy ściskami jak mocniej dokręcisz. W tym przypadku wygniesz szynę jeszcze bardziej(tak jak sugerował RobRob aby przedłużyć...). Zanim ściśnie się taśma pod spodem, będziesz miał wygiętą szynę
Tylko zeszlifowana góra ścisku. I spotkała mnie niespodzianka, kupiłem też na drugi ścisk vorela, i okazało się, że jest zabity tylko na górze więc będę musiał z nim iść do sąsiada na spawanie. Na zdjęciu jest najtańszy ścisk z Castoramy.