19 Kwietnia 2026, 21:43:49 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789270 razy)

Offline Ludwis

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #1920 dnia: 29 Grudnia 2016, 19:16:09 czas Polski »
Tu parę fotek scisku automatycznego z Lidla L=300 Powerfix

meridox

• Gość
« Odpowiedź #1921 dnia: 29 Grudnia 2016, 20:04:28 czas Polski »
ja od rana z samochodu jeszcze nie wyjąłem a ten już im sekcje przeprowadził ;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #1922 dnia: 29 Grudnia 2016, 20:21:31 czas Polski »
a ten już im sekcje przeprowadził
Dłużej trwa przeczytanie regulaminu i odwiedzenie działu

http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/

Offline Thodd

« Odpowiedź #1923 dnia: 29 Grudnia 2016, 20:39:01 czas Polski »
Typ akumulatora - NICD
A widzisz - nie zauważyłem
Masz absolutną rację :) to kicha :)

Offline Sebastian.P

« Odpowiedź #1924 dnia: 30 Grudnia 2016, 11:20:59 czas Polski »
Opiszę tutaj swoje doświadczenie z reklamacją elektronarzędzi Parkside, może ktoś dzięki temu oszczędzi trochę swojego czasu.
A więc popsuła mi się frezarka, więc paragon w rękę i do sklepu. Na miejscu okazało się, że sprzętu nie przyjmują w sklepie, Pani podała mi numer telefonu do serwisu.
Po powrocie do domu telefon do serwisu, tam składamy zgłoszenie i dostajemy nr telefonu do kuriera u którego trzeba nadać przesyłkę na koszt serwisu. Mogliby zamówić tego kuriera już sami ale mniejsza z tym. Narzędzie trzeba spakować i czekać na kuriera. Po naprawie narzędzie ma wrócić kurierem do domu.
Jak będzie zobaczymy :)

Także jakby ktoś kiedyś miał potrzebę reklamacji czegoś, myślę że warto najpierw zadzwonić na infolinię lidla i się dopytać, tym bardziej jak ktoś ma do sklepu kawałek drogi.
 Pozdrawiam

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #1925 dnia: 30 Grudnia 2016, 11:26:58 czas Polski »
Ja oddawalem w sklepie. Co prawda pomarudzili mi to samo co Tobie ale maja obowiazek przyjac. A potem juz wszystko przez sklep zalatwiasz i nie musisz sie bujac z kontaktem z kurierami/serwisem itd.

Offline chaos

« Odpowiedź #1926 dnia: 30 Grudnia 2016, 11:32:00 czas Polski »
Ja wszystko załatwiałem przez sklep jakieś 5 razy reklamowałem
Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego

Offline Harry_Hole

« Odpowiedź #1927 dnia: 30 Grudnia 2016, 11:54:43 czas Polski »
Ja reklamowalem przez infolinię, jak dla mnie rewelacja. Szybka akcja bez wychodzenia z domu. Telefon, wysłanie przesyłki, po około 10 dniach kurier przywiózł naprawioną szlifierkę
Drewno na stojąco a baba na leżąco - wszystko wytrzyma

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #1928 dnia: 30 Grudnia 2016, 12:00:10 czas Polski »
Gwarancja  vs. rekojmia. Wybierasz co Ci bardziej pasuje.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #1929 dnia: 30 Grudnia 2016, 14:36:08 czas Polski »
Dwa razy reklamowałem w Lidlu.
Raz odkurzacz akumulatorowy. Zaniosłem do sklepu przyjęli reklamację, za tydzień był u mnie kurier z nowym odkurzaczem.
Drugi był klucz akumulatorowy. Zaniosłem i bez pisania od razu dostałem zwrot kasy.
Dwie reklamacje załatwione bezproblemowo.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #1930 dnia: 30 Grudnia 2016, 18:27:33 czas Polski »
Po dwóch latach użytkowania zaczął przeciekać ciśnieniowy ekspres do kawy z Lidla. Po reklamacji przez infolinię, kurier go odebrał i po kilku dniach kurier przywiózł nowy. To naprawdę dobrze działa :)

Offline morosoph

« Odpowiedź #1931 dnia: 31 Grudnia 2016, 17:38:40 czas Polski »
Malutkim offtopikiem: wysyłam piłę taśmową na reklamację do Juli kilka dni po zakupie. Dziewczyny z działu prawie płakały, ale niestety dostarczyć samodzielnie, lub kurierem na własny koszt. Odesłać mogą z serwisu już bezpośrednio. Także jedni rozumieją, że ich wina, ich naprawa, ich cały koszt, ale nie w Juli. Maszynka bagatelka - 75 kg netto.

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #1932 dnia: 01 Stycznia 2017, 20:14:25 czas Polski »
Ale jak to jest niezgodność towaru z umową to wysyłasz im na koniec FV za kuriera i masz zwrot kasy. Kiedyś bujałem się ze cwaniakiem na allegro który sprzedawał buble czytnik kart sim - za drugim razem odesłałem mu czytnik razem z paragrafami z KC i ustawy konsumenckiej i wyceną kosztów odesłania - jakieś durne 5 zł + koszt zakupu + pierwotny koszt zakupu. Śmieszne 20 zł ale nie popuściłem bo wiedzą że sprzedają chłam ale liczą że ludzie odpuszczą koszty reklamacji. Tutaj bym zrobił to samo - mają pokryć wszelkie koszty związane z naprawą Szczegóły KC DZIAŁ II zwłaszcza par od 560 - Rękojmia za wady http://czasopismo.legeartis.org/wazne-ustawy/kodeks-cywilny-sprzedaz-art-535-581

kerry

• Gość
« Odpowiedź #1933 dnia: 01 Stycznia 2017, 20:30:11 czas Polski »
ale niestety dostarczyć samodzielnie, lub kurierem na własny koszt.
"Konsument składający reklamację z tytułu gwarancji jest zobowiązany dostarczyć wadliwy przedmiot na koszt gwaranta do miejsca wskazanego w gwarancji lub miejsca wydania towaru.
Jeżeli jednak z okoliczności (np. duże rozmiary rzeczy lub skomplikowany sposób montażu) wynika, że wada powinna zostać usunięta na miejscu, konsument jest zobowiązany udostępnić towar gwarantowi (np. pralka w domu).
Podstawa prawna: art. 580 § 1 Kodeksu cywilnego

Offline morosoph

« Odpowiedź #1934 dnia: 01 Stycznia 2017, 21:46:49 czas Polski »
Wysyłam grzecznościowo z zaprzyjaźnionej firmy za darmo, ale niech ta wiedza procentuje wszystkim ;)