19 Kwietnia 2026, 05:41:55 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789159 razy)

Offline ŁukaszJ

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2550 dnia: 18 Czerwca 2017, 20:04:57 czas Polski »
No właśnie, co tam się porobiło, nie wiem?!? Blat po szynie elegancko śmigał. Wyglądało to tak, jakby silnik(obudowa) razem z tarczą uciekał. Oglądałem maszynkę dosyć dokładnie(nie rozkrecałem), ale nie zauważyłem pęknieć itp.

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2551 dnia: 18 Czerwca 2017, 22:08:55 czas Polski »
A w miejscu zaznaczonym czerwonym okręgiem?

Obstawiam zawias, chyba, że całe mocowanie od strony stopy wygięło się jak plastelina. Trochę takie ironiczne "CCC" w tym przypadku, szkoda, że lepiej nie obadałeś. Sam jestem ciekaw, ponieważ zamierzam dokupić porządniejszą tarczę i nie wiem, czy w ogóle opłaci się inwestować.

Offline ŁukaszJ

« Odpowiedź #2552 dnia: 18 Czerwca 2017, 22:50:56 czas Polski »
Zawias(czerwony)wyglądał dobrze i płynnie chodził. Taki musi model trafiłem. Jak gdzieś jeszcze w okolicy dorwę ten sprzęt, to zakupię jeszcze raz😝 Ze zwrotem nie ma problemu.

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2553 dnia: 19 Czerwca 2017, 07:13:01 czas Polski »
Wada materiałowa/produkcyjna widmo, po prostu zaczęła krzywo rznunć. ;)

Swoją drogą ostatnia wtopka z zagłębiarką obaliła mit (sam go powielałem na podstawie oceny narzędzi, które mam), że spod flagi Kompernass wychodzą lepsze parksajdy niż np. od Grizzly.

Offline ŁukaszJ

« Odpowiedź #2554 dnia: 19 Czerwca 2017, 12:54:35 czas Polski »
Parksa nie skreślam absolutnie, mam małą deltę od nich i sprawuje sie zarąbiście.Trzeba tylko dokładnie przed zakupem oglądać, najlepiej kilka sztuk😊

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2555 dnia: 19 Czerwca 2017, 21:34:28 czas Polski »
Z parksida mam sporo rzeczy ale czytając opinie o zagłebiarce nie zaluje wydania 1500zł na Boscha GKT 55 :)

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2556 dnia: 19 Czerwca 2017, 22:54:57 czas Polski »
Mam nadzieję, że swoim rasowym cebulactwem i opisaniem tego na forum nikogo nie odstraszyłem od "prank-side"-ów. Ta pieszczotliwa nazwa pasuje w sumie do całej sytuacji.

Odnośnie swojego egzemplarza - chińczyki mają inne miary kąta prostego, dlatego trzeba było tarczę wg stopy ustawić, dokręcić robaczkami przy podstawie, zasilikonować gwinty i wyskalować podziałkę. Równoległość tarczy wg rowka na stopie jest zachowana.
Jeżeli sprzęciwo nie zaliczy przedwczesnego zgonu to myślę, że na moje doraźne potrzeby w zupełności wystarczy.

Zastanawiam się jakie to zmiany wprowadzili pomiędzy wersjami A1 i B1 i mam wrażenie, że jedyną jest inny wzór gumy na rączce. Ktoś znowu się nie bał... i przytransformerzył.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2017, 22:58:05 czas Polski wysłana przez bobbobson »

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2557 dnia: 20 Czerwca 2017, 00:55:51 czas Polski »
Z parksida mam sporo rzeczy ale czytając opinie o zagłebiarce nie zaluje wydania 1500zł na Boscha GKT 55 :)
A ja nie żałuje, że wydałem tylko 400zł i nie mam zagłębiarki 4x gorszej od Bosch.
Jak Byś dał do przetestowania swojego Boscha bobbobsonowi, to szybko okazało by się, że ma sporo wad ;)
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2558 dnia: 20 Czerwca 2017, 06:42:28 czas Polski »
Bosch jest na pewno wolny od wad, w tej cenie nie odważyłbym się ich szukać. ;)

Offline Nol

« Odpowiedź #2559 dnia: 20 Czerwca 2017, 23:16:34 czas Polski »
A ja nie żałuje, że wydałem tylko 400zł i nie mam zagłębiarki 4x gorszej od Bosch.
Jak Byś dał do przetestowania swojego Boscha bobbobsonowi, to szybko okazało by się, że ma sporo wad ;)
Bullshit :-)

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2560 dnia: 21 Czerwca 2017, 06:06:46 czas Polski »
Bullshit :-)

Byle nie zaczynajcie dyskusji nt. wyższości jednego sprzętu nad drugim, bo jak zwykle do niczego to nie doprowadzi. Parkside działa w strefie "CCC" i to jest fakt, na wiele rzeczy przymyka się wtedy oko.

Offline Nol

« Odpowiedź #2561 dnia: 21 Czerwca 2017, 06:47:55 czas Polski »
I dokładnie z tego powodu nie powinno się tego sprzętu porównywać

Offline Terrax

« Odpowiedź #2562 dnia: 21 Czerwca 2017, 08:19:36 czas Polski »
Sorki, że tak bez przywitania się ale w ramach newsa to donoszę, że wczoraj w Krakowie dorwałem jeszcze zagłębiarkę :)  To musiał być znak bo ostatnio trochę żałowałem, że nie spróbowałem nawet o nią powalczyć jak była w gazetce.... Po długim biciu się z myślami czy nie zainwestować w Boscha postanowiłem zaryzykować i kupiłem Parkside`a

Na pierwszy rzut oka:
- szyny idealnie spasowane po połączeniu
- lekki luz na ramieniu
- brak luzu poprzecznego na wrzecionie
- fabryczną tarczą na dwa razy uciąłem płytę meblową z tylko niewielkimi wyrwaniami (po zmianie tarczy na lepszą myślę, że będzie idealnie)

Mimo wszystko pozostał lekki niedosyt, że to nie Bosch :P chyba marketing jednak działa...

kerry

• Gość
« Odpowiedź #2563 dnia: 21 Czerwca 2017, 08:23:33 czas Polski »
No dobrze, a Terraz do przywitalni...:)

Offline fantomas40

« Odpowiedź #2564 dnia: 21 Czerwca 2017, 11:10:01 czas Polski »
A w Kaliszu chyba z 8 sztuk widziałem.