18 Kwietnia 2026, 11:02:41 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789032 razy)

Offline Mcgyver

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2715 dnia: 20 Sierpnia 2017, 15:32:16 czas Polski »
Ja też mam sporo narzędzi z parkside i nie narzekam. Używam ich co prawda amatorsko ale w sumie sporo i dają radę. Jak dla mnie stosunek cena/jakość jest bardzo dobry

Offline fotografik

« Odpowiedź #2716 dnia: 20 Sierpnia 2017, 17:23:46 czas Polski »
Szkoda to kasy na festule dla amatora. PARKSIDE ma dość dobrą jakość, i raczej przyzwoitą cenę. Nie jest to jakiś no name chińczyk i reprezentuje jakiś poziom. Używam wkrętarki, szlif. oscylacyjnej, wielofunkcyjnej,  szlifierki stołowej, wyrzynarki  i wystarczają w zupełności. Dają radę. Do wkrętarki mam już parę lat komplet bitów który jest wyjątkowo wytrzymały jak na ok 35 zł. Jak się wie do czego służą narzędzia to nie ma problemu. Więc nie piszcie że szajs i szkoda kasy.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

Offline jasiop

« Odpowiedź #2717 dnia: 20 Sierpnia 2017, 17:57:29 czas Polski »
ja zaraz właśnie idę po szlifierkę :-)
Jasio P - Rzeszów

Offline Raus

« Odpowiedź #2718 dnia: 20 Sierpnia 2017, 22:01:18 czas Polski »
Kupiłem w sobotę czołg w Lidlu. Pierwsze moje urządzenie tego typu więc nie do końca wiedziałem czego się spodziewać. Do tej pory do szlifowania używałem szlifierki mimośrodowej Meec lub kątówki (też Meec). Niestety ostatnio kiedy robiłem stół do ogrody zostały mi kółka po fkleksie i stwierdziłem, że czołg będzie idealny. I teraz pojawił się problem - pierwsze próby sprzętu na desce sosnowej - no cóż szlifuje wyraźnie wolniej niż kątówka, no ale chociaż przez brak doświadczenia nie robię nią kółek ;) niestety po około minucie szlifowania na fabrycznie założonej taśmie okazało się, że taśma na tyle "skręciła" na rolkach, że "zjechało" mi trochę plastiku w szlifierce >:(  Z tego co widzę to tym małym kółeczkiem przy taśmie reguluję się położenie taśmy, ale problem jest taki, że jak wyreguluję taśmę tak, że jak włączę szlifierkę to taśma idzie niby prosto i nie skręca, ale jak zacznę szlifować to i tak ją ściąga na bok po kilku sekundach. Czy sprzęt podlega reklamacji(tu może być problem bo wyrzuciłem paragon  :-\ )? czy ja podlegam douczenia? ;)

Offline Lopi1

« Odpowiedź #2719 dnia: 20 Sierpnia 2017, 22:35:48 czas Polski »
Jak płaciłeś kartą, to też dowód zakupu.

Offline Raus

« Odpowiedź #2720 dnia: 20 Sierpnia 2017, 22:58:27 czas Polski »
Niestety płaciłem gotówką. Ok dzięki za tipa - jutro sprawdzę jak się zachowuje pokrętło

Offline dominik91p

« Odpowiedź #2721 dnia: 20 Sierpnia 2017, 23:09:57 czas Polski »
W instrukcji jest napisane żeby nie dociskac urządzenia do obrabianego elementu gdyż waga własna jest wystarczajacym dociskiem - może tu leży problem w zjezdzaniu pasa?

Offline Raus

« Odpowiedź #2722 dnia: 20 Sierpnia 2017, 23:34:40 czas Polski »
Czytałem - nie dociskałem. Więc to raczej nie to.

Offline Rafal87xc

« Odpowiedź #2723 dnia: 22 Sierpnia 2017, 21:01:41 czas Polski »
Witam,
czy ktoś zakupił ostatnio pilarkę tarczową z lidla? Widzę że znowu będą i się zastanawiam czy nie zakupić. Interesuje mnie jakość czy nie ma jakiegoś bicia na tarczy czy w miarę równo tnie. Bo zastanawialem sie nad jakims podstawowym boschem albo metabo ale uzywac tego bede raz na ruski rok do przyciecia jakiejs plyty meblowej. Znowu jak czlowiek ma sie meczyc zeby dobrze przyciąć.. Nic nie piszą na stronie albo ja nie widze jaką ma wielkość tarczy.

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2724 dnia: 22 Sierpnia 2017, 21:23:41 czas Polski »
Mam poprzedni model taki sam z laserem tylko bez tych czarnych dum na rekosjesci. Jest spoko nie ma zadnego bicia regulacja obrotów działa prawidłowo. Ja jestem z niej zadowolony

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2725 dnia: 22 Sierpnia 2017, 22:52:56 czas Polski »
Pamiętacie te pilarke bakteryjna z serii x20?

Sprzedam bez baterii za 100 zł wysyłka.
Baterie sobie wziąłem do wiertarki udarowej ale wszystkie inne rzeczy z zestawu są.

Offline jabbbbba

« Odpowiedź #2726 dnia: 23 Sierpnia 2017, 00:28:23 czas Polski »
Chętnie odkupię!

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #2727 dnia: 11 Września 2017, 08:58:38 czas Polski »
Mam do Was Pytanie: od dziś jest w Lidlu pistolet do piaskowania. Mam sprężarkę samoróbkę z agregatem z lodówki i banią jakieś 30 litrów, czy jest sens kupować pistolet do piaskowania do takiego ustrojstwa? Mam parę drzwi wejściowych do wyczyszczenia, żadną szlifierką z posiadanych nie dotrę do tych wszystkich wyfrezowanych pierdolników, stąd pomysł na piaskowanie.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2728 dnia: 11 Września 2017, 09:03:08 czas Polski »
Nie ma sensu moim skromnym zdaniem.

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #2729 dnia: 11 Września 2017, 09:13:12 czas Polski »
Chodzi o wydajność sprężarki, ciśnienie z jakim się piaskuje, czy są jakieś inne istotne względy? Wybacz, że tak drążę, ale nigdy nie miałem do czynienia z piaskowaniem, a sprężarką do tej pory tylko pompowałem koła