21 Kwietnia 2026, 02:32:51 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789684 razy)

Offline prezio

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #495 dnia: 10 Czerwca 2015, 12:54:03 czas Polski »
Dlatego wlasnie pytam Mysle o papierze na krazku a nie o cieciu metalu.
Dlatego wlasnie pytanie - bo szlifowanie potrzebuje mniej mocy niz ciecie metalu - tak mi sie zdaje;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline Badyl

« Odpowiedź #496 dnia: 14 Czerwca 2015, 14:18:00 czas Polski »
Cześć
Jutro pojawią się szlifierki:
Parkside® Electric Orbital Sander

Macie może jakieś doświadczenie z tym urządzeniem?

Klo

• Gość
« Odpowiedź #497 dnia: 14 Czerwca 2015, 14:32:19 czas Polski »
Nie mam, ale już żałuję, że kilka tygodni temu kupiłem inny model. Ten wydaje się być poręczniejszy.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #498 dnia: 14 Czerwca 2015, 15:00:36 czas Polski »
Używałem taką szlifierkę z powodzeniem przez ponad 4 lata, teraz się zepsuła ale jeszcze nie wiem co, nie miałem czasu jej rozebrać.

Offline Badyl

« Odpowiedź #499 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:47:20 czas Polski »
Dzięki.
Maszynka zakupiona.

Offline prezio

« Odpowiedź #500 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:48:41 czas Polski »
Ja zakupilem pile stolowa;) ale uruchomie ja dopiero na poczatku lipca - wtedy podesle jakas opinie;) aaaa i przy okazji mala 10.8 wkretarko/wiertarke - jak narazie dziala dobrze;) (bynajmniej sie nie grzeje ;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #501 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:32:20 czas Polski »
Ja jutro idę kupić szlifierkę deltę. Tylko jakoś zapasowych papierów ściernych do niej nie widzę w gazetce:/

Czekam też z niecierpliwością na tą szlifierkę mimośrodową i wkrętarkę ze zdejmowanym uchwytem wiertarskim, mam nadzieje że pojawią się w najbliższych tygodniach w PL. I jestem ciekaw zagłębiarki, ale coś mi się zdaje że może jej nie być w PL (jakieś takie przeczucie).

Offline prezio

« Odpowiedź #502 dnia: 17 Czerwca 2015, 13:59:52 czas Polski »
Wlasnie mam te wiertareczke ze zdejmowanym czopem wiertlowym
Calkiem ladnie dziala , ale jeszcze nie zrobilem testow wytrzymalosciowych ;)
Zaglebiarka moze byc fajna, ale jej nie wykorzystam wiec raczej sie nie skusze;)
------
Robert

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #503 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:04:23 czas Polski »
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym montażystą, który zainteresował się moimi narzędziami z lidla. Mówił że ma tą wkrętarkę 18V już ładnych parę lat i się niedawno zepsuła. Rozebrał ją a tam na częściach napisy 'Bosch'. Przełożył coś (nie pamiętam co) ze starego, zepsutego skilla i wkrętarka dalej śmiga. Słyszał już ktoś coś o jakimś powiązaniu firmy kompernass z boschem?

Offline prezio

« Odpowiedź #504 dnia: 17 Czerwca 2015, 14:23:14 czas Polski »
Z tego co wiem - Parkside jest tylko brandem z nazwy. Wiekszosc rzeczy jest robiona przez rozne firmy czy to Bosch, czy to na linii AEG czy Einhell.
Ogolnie ne instruckji urzadzenia powinna byc mala notatka kto wyprodukowal narzedzie.
A czy ta firma ma kontakt z boschem - coz - czy to wazne.
Oni zlecaja produkcje urzdzen roznym fabrykom (byc moze kiedys zlecili Bosch'owi lub komus innemu kto wykorzystywal podzespoly bosch'a;)
------
Robert

Offline prezio

« Odpowiedź #505 dnia: 17 Czerwca 2015, 16:49:55 czas Polski »
Sprawdzilem pile stolowa Parkside'a
Okazuje sie (jak wiekszosc sie domyysla) ze produkowal ja ktos inny -  a dokladnie Scheppach ;)
------
Robert

Offline prezio

« Odpowiedź #506 dnia: 17 Czerwca 2015, 19:40:46 czas Polski »
A co do wirtarko/wkretarki 10.8V ta z ktorej sciaga sie czop do wiertel - jest robiona przez Grizzly ;)
------
Robert

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #507 dnia: 17 Czerwca 2015, 20:27:34 czas Polski »
O częściach boscha słyszałem od kierownika sklepu jak reklamowałem szlifierke, był zaskoczony, że ją przysmażyłem.
Jutro zakup dłut :)

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #508 dnia: 17 Czerwca 2015, 20:42:59 czas Polski »
No dłuta to i ja mam zamiar nabyć i dodatkowo otwornicę  tą do płytek ale najpierw muszę ją obejrzeć czy warto. Może ktoś już ją testował i podzieli się opinią.
PS. Przemek racja z tapatalkiem na tablecie z andkiem pisanie to istna męka, telefon mam z WP8.1 i nie ma takich problemów.

Wysłane z mojego QUANTUM_900 przy użyciu Tapatalka

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #509 dnia: 18 Czerwca 2015, 13:34:42 czas Polski »
Dziś byłem w lidlu zakupiłem dłuta i tą otwornice, po za tym było jeszcze wszystko z poniedziałku. Dłutka rozpakowane i już wrażenia stosunkowo do ceny, konieczne ostrzenie, ostrze tylko frezowane a rękojeść dość szorstka i nie  miła w dotyku. Przy wyborze przerzuciłem wszystkie opakowania gdyż na większości dłut była rdza lub wżery po obróbce cieplnej. Na razie największym plusem  była cena zobaczymy jak będzie dalej. Otwornica nie testowana jeszcze ale dość delikatna jak do betonu do płytek może się nada. W tych do drewna brakuje odprowadzeń urobku wiec tylko do cienkich materiałów w grubszych będzie się przypalać. To na razie tyle bo się rozpisałem jak nigdy ;)